hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Így még nem vette át lottónyertes a nyereményét
Nem akarta, hogy felismerjék a szerencsés jamaicai férfi, amikor elment begyűjteni a nyereményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Névtelen akart maradni a nyilvánosság előtt egy jamaicai lottónyertes, ezért valami egészen új megoldást talált, hogy elérje célját - írja a 24.hu a Daily Mail nyomán.

A magát csak A. Campbellként megnevező jamaicai férfi ugyanis nem mindennapi módon ment el a nemzeti Super Lotto irodájába, hogy felmarkolja az 1,17 millió dolláros (328,5 millió forint) nyereményét – egy Sikoly maszk mögé rejtőzött.

A karibi országokban nem ritka, hogy a nagyobb összeget nyerő játékosok anonimak maradnak, köszönhetően a térségben megfigyelhető alacsony közbiztonságnak és a magas bűnözési rátának. Campbell azonban teljesen más megfontolásból rejtette el az arcát, egész egyszerűen

nem akarja megosztani a nyereményt a pénzéhes rokonaival.

A férfi még novemberben nyert a lottón, 54 napba telt, mire kellően összeszedte magát ahhoz, hogy begyűjtse a nyereményt. Szeretne egy szép házat venni a nyereményéből, de nem akar adni belőle senkinek és kölcsönözni sem akar. Campbell az életét megváltoztató fordulat előtt egy vállalkozást vitt, a jövőben ezt fejlesztené, és egyéb helyekre is befektetné még a nyereményt. A férfi így nyilatkozott:

"Imádom, hogy ennyi pénzem van!"


KÖVESS MINKET:
Edzés közben, az evezőpadon csuklott össze egy fiatal nő - leállt a szíve
Az ausztrál nő esetét az edzőterem egyik kamerája is rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Egy ritka, veleszületett szívbetegségben szenvedett az a 21 éves lány, akinek a noosai Anytime Fitnessben egyszer csak leállt a szíve. A queenslandi Emily Counter az evezőpadon edzett még 2018 októberében, amikor összecsuklott és leállt a szíve. Az esetet pedig az edzőterem kamerái is rögzítették.

A fiatal lánynak szerencséje volt, ugyanis az edzőterem alkalmazottai először manuálisan kezdték meg az újraélesztést, majd defibrillátorral próbálkoztak, és végül a lány szíve újra verni kezdett - írja a Weekly Times ausztrál lap.

Emily Countert a noosai kórházba szállították, a lány három napig kómában feküdt. Végül egy héttel később szívműtéten esett át, hamarosan pedig ismét nekiállhat az edzésnek. Azóta pedig elindított egy kampányt, hogy minden konditeremben meglegyenek a szükséges életmentő eszközök, hogy mással se történhessen tragédia.


KÖVESS MINKET:Telefonozás közben gázolta halálra a vonat a tinilányt
A brit tini éppen a síneken akart átkelni, amikor a tragédia történt.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Halálra gázolt a vonat egy tinilányt a somerseti Worle városában. A 15 éves Evie ugyanis a Metro értesülései szerint úgy akart átmenni a síneken, hogy közben a telefonját nyomkodta, így nem vette észre a közelgő szerelvényt. Az esetet egy gyermek is látta.

A vonat vezetője is észrevette ugyan a lányt, de már nem tudott megállni. A hatóságok vizsgálatából kiderült, hogy a tini nem akart öngyilkos lenni, csupán figyelmetlenségből lépett az érkező vonat elé. Néhány perccel a halála előtt ugyanis még az esti bulira készült és a barátainak küldött fotót a ruháról, amiben ment volna.

A történet az egész várost megrázta.


KÖVESS MINKET:
"Chuck Norrisnak jobban ment volna" – megszólalt a férfi, aki puszta kézzel fojtotta meg a rátámadó pumát
Macskatulajdonosként tudta, mitől kell tartania.
Buzzfeed, fotók: Twitter: @CPW_NE - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Már hírt adtunk róla, hogy milyen szuperképességekre utalt egy férfi futó cselekedete a hónap elején.

A férfi azóta világhírű lett, mert azért tényleg ritka, hogy valaki egy ekkora ragadozót puszta kézzel öljön meg, a 31 éves Travis Kaufmannak azonban sikerült A Buzzfeed egy vele készült beszélgetésről számolt most be. Egy, a napokban tartott sajtókonferencián a férfi elmesélte, hogy nagyjából 5 éve költözött Fort Collinsba Arkansasból, s hogy imádja a szabad levegőn végzett sportokat, mint például a hegymászás vagy síelés.

A terepfutás nagyjából egy éve kezdte érdekelni.

Jelenleg Kauffman egy 50 kilométeres terepfutó-versenyre készül, a Dirty 30-ra, amit júniusban tartanak meg, mesélte a férfi. Erre edzett azon a napon is, amikor a puma megtámadta. Elmondása szerint épp futott, amikor valamit meghallott a háta mögött. Megfordult, és már támadt is a puma, ráharapva a csuklójára.

Kaufman úgy írta le a nagymacska elleni csatáját, mint egy "birkózómeccset". Mivel maga is volt macskatulajdonos, ez sokat segített neki a küzdelemben. "Mivel nekem is volt cicám, tudom, hogy a fekete karmok nagyon veszélyesek, amikor támadásra használják őket - magyarázta. - És eléggé aggódtam a karmai miatt, melyek a hasamba és az ágyékomba mélyedtek."

Ezért aztán Kaufman leszorította a macska fekete lábait. Megpróbálta ágakkal és kövekkel is megütni, de végül a fatális húzása az volt, amikor fölé tudott kerekedni, s rálépett a nyakára. Így fojtotta meg. Amikor az állat elpusztult, a férfi olyan gyorsan elmenekült onnan, ahogy csak tudott.

Úgy becsli, nagyjából 10 percig tartott az egész.

"Teljesen az őrült félelem hatása alatt voltam" - mondja. Szerencséjére belefutott más emberekbe a terepen, akik kórházba vitték. Ott fel tudta hívni a barátnőjét, aki épp egy meetingen volt, de azonnal rohant a kórházba.

Noha Kaufmannak varrni kellett az arcát és a csuklóját, állítása szerint nem lesz egyetlen hosszú távú sérülése sem. Sőt, azóta már futott is párszor, de "nem többet, mint 10 mérföld."

Az élmény nem térítette el a terepfutástól. Sőt, azt mondta az újságíróknak, hogy még mindig tervezi a nagy versenyt, amire eredetileg készült. Más futóknak azt tanácsolta, hogy ne viseljenek fülhallgatót futás közben, hiszen ő sem lenne életben, ha így tett volna.

S hogy mit szólt ahhoz, hogy az online reakciók szerint ő az aktuális legkeményebb fickó? "Az a legnehezebb, hogy soha nem fogom tudni felülmúlni ezt a címet - mondta. - Chuck Norrisnak jobban ment volna. Chuck egy karcolás nélkül megúszta volna."


KÖVESS MINKET:
A srác eljátszotta, hogy faképnél hagyták, ingyen Valentin-napi steakvacsi járt neki
Nem túl becsületes, viszont nagyon kreatív megoldás Valentin-napi éhség esetére. Még azt is felajánlották neki, hogy ha hoz egy csajt is, ismét ingyen ehet náluk.
Mashable, fotók: Twitter - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

A 27 éves Stephen Bosner február 14-ét egy fontos küldetés jegyében töltötte: egy ingyen steakkel szeretett volna hazatérni egy lány helyett. Ezért aztán két főre foglalt asztalt Amerika kedvenc ausztrál gyors-steakéttermében, felöltötte kedvenc zakóját, magához vett némi papír zsebkendőt a drámai hatás kedvéért, majd elindult vacsizni.

Az étteremben aztán közölte a kiszolgálóval: nem baj, hogy már tíz perce egyedül van, hiszen a lány "amúgy is szólt, hogy késni fog egy kicsit."

A lány természetesen nem létezett, a srác ezt a poén kedvéért csinálta.

Egész este élőben tudósított a Twitteren a "randijáról", s dokumentálta a pincér reakcióit, valamint azokét a szerencsés szerelmesekét, akik Bálint-nap alkalmával körülötte vacsoráztak.

Phteven on Twitter

if I went to Outback Steakhouse by myself tonight and asked for a table for 2, then got progressively sadder as the night went on alone, do you think they'd give me my steak for free?

"Szerintetek ha elmegyek az Outback Steakhouse-ba ma este úgy, hogy két főre van asztalom, aztán idővel fokozatosan egyre szomorúbb leszek, ahogy halad előre az este, és ott ülök egyedül - vajon kapok tőlük egy ajándék steaket?" - írta indításként.

Stephen először kért egy sört magának és egy üveg Chardonnay-t fantomszerelmének. Miközben a pincér elhaladt mellette, épp klasszikus hangüzenetet hagyott a "másik" telefonján: "szólj, ha már úton vagy".

Közben elkezdte eszegetni az előételnek kihozott kenyeret és igyekezett egyre szomorúbb arcot vágni.

"El tudtok képzelni szomorúbb képet annál, mint amikor egy zakós pasi egyedül ül az étteremben Valentin-napon, miközben szembenéz vele egy érintetlen ital" - írta ekkor.

A srác a konyha zárása előtt 15 perccel még mindig ott üldögélt, majd egyenesen az üvegből inni kezdte a bort, megint ügyelve rá, hogy a pincér elhaladjon mellette. "Minden látótávolságban lévő ember megbámult engem egy ponton ezen az estén" - írta.

Phteven on Twitter

hello darkness my old friend

Ekkor jött a drámai katarzis: Stephen felhívta "Katherine"-t, elég hangosan ahhoz, hogy mindenki hallja a bárban. "Úgy értelmezem, hogy valószínűleg nem fogsz ideérni, úgyhogy... - ekkor hatásszünetet tartott - Akkor majd gondolom, később beszélünk. Remélem, minden oké és semmi rossz dolog történt."

Bosner ezután színészi karrierje csúcsára lépett: a pincérek már miatta túlóráztak, mert 25 percig bámulta a steakjét, majd elkezdett sírni (!), felette a földre szóródott sajtos makarónit, végül pedig begyűjthette elismerését: egy közelében ülő pár szánalomból kifizette a vacsoráját.

Phteven on Twitter

aaaaaaaand it's gone

Amikor a pincér odalépett hozzá, hogy leszedje az asztalt, megpróbált bölcsességekkel előállni. "Vigyázzon magára - mondta neki az aggódó pincér - ne hagyja, hogy a hölgy kikészítse." Stephen ezután húsz dolláros jattot adott a pincérnek, majd 50 dolláros adományt adott a Amerikai Polgári Szabadságjogok Egyesületének. Ezt azért csinálta - nyilatkozta később a Washington Postnak, mert "különben valami nagyon rossz karma jött volna szembe" vele.

Amikor tettének híre ment és tweetjei szédületes olvasottságot szereztek, az Outback étterem megkereste, hogy a következő randivacsoráját ingyen elköltheti náluk.

Amellett, hogy sokan imádták, amit csinált, jó pár Twitter-felhasználó egyáltalán nem találta viccesnek, mert szerintük a pincér idejével játszott és kihasználta, hogy az együttérzett vele. "Szóval ez a csóka kihasználta a dolgozóitokat, mindenki idejét, idegeneket vett rá, hogy fizessék ki a kajáját és ezután még többet kap tőletek?" - írta egyikük. Egy másik pedig ezt: "Jó, akkor ma egész nap fekete öltönyben leszek, elmegyek egy étterembe és bőgök egy nagyot, hogy meghalt a 'feleségem'. Én is kaphatok pár ingyen vacsit tőletek?"

Phteven on Twitter

10 minutes have gone by. haven't touched the steak. the restaurant closed 25 minutes ago

Stephen ezek után sem tanúsított megbánást, inkább elmagyarázta, hogy neki így jobb volt, minthogy otthon üljön egyedül és a Hivatalt nézze újra. Nem csodálkoznánk, ha színészi karrierbe kezdene.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x