hirdetés
kambodzsa-elet-munka-barbesz.jpg

Így dolgoznak az emberek Kambodzsában - Barbesz megmutatja a fényűzés mögötti valóságot

Barbesz megmutatta, milyen körülmények között dolgozott egyedüli nyugatiként a helyiekkel egy luxusresortban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 03.


hirdetés

Barbesz ismét Kambodzsából jelentkezik, és újabb videóban mutatja be, milyen életet élnek a helyiek. Vloggerünk már több mint fél éve vágott neki Ázsiának, már több országban is betekintést nyert a helyi mindennapi életbe. Barbesz ugyanis nem úgy utazgat, mint egy átlagos turista. A célja az, hogy megmutassa: alacsony költségvetésből is lehet életreszóló élményeket szerezni. Azért, hogy spóroljon, azt az utazási formát választotta, hogy dolgozni fog különböző helyeken szállásért cserébe, így gyakorlatilag nem kell fizetnie azért, hogy legyen hol aludnia.

Tapasztalatairól és élményeiről pedig vlogot indított a YouTube-on, így te is követheted, hogyan telnek a mindennapjai Ázsia különböző részein.

Barbesz jelenleg Kambodzsát fedezi fel. Bemutatta már, milyen az élet Siem Reapben, hogy teltek a napjai, amikor egy partyhostelben dolgozott, de a fénylő partiélet mögött rejlő valóságról is lerántotta a leplet, sőt azt is megtapasztalta, mire számíthatnak a magyar turisták, ha kórházba kerülnek Kambodzsában.

A legutóbbi vlogjában azt láthattuk, hogyan élnek a helyiek, akik a turisták kényelméért dolgoznak. Barbesz egyetlen nyugatiként dolgozott egy luxusresortban két hétig, így személyesen tapasztalta meg, mekkora a kontraszt a külföldi vendégek és a személyzet között.

A resort tengerparton fekvő étterme mögött például nagyon szegényes körülmények között dolgoznak az alkalmazottak, a gyerekek pedig olcsó játékokkal játszanak a homokban. A három séf egy szobában és egy ágyban alszik, egy másik, igencsak szűk szobában pedig négyen osztoznak két ágyon.

Barbesz viszont azt tapasztalta, hogy a kambodzsaiak nagyon kedvesek, barátságosak és segítőkészek, pedig ők sem rajonganak az életkörülményeikért.

Legújabb vlogjában bemutatja a munkatársait és a munkakörülményeket:

VIDEÓ: Amit turistaként nem láttok 2. - Velük és így dolgoztam egy kambodzsai szigeten


KÖVESS MINKET:

hirdetés
csernobil-mutans-allatok.jpg

5 mutáns állat, amit Csernobilban találtak az atomkatasztrófa után

A nyak és szarvak nélküli jávorszarvas még a leghétköznapibb mind közül...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 18.Az HBO sorozatának köszönhetően hetek óta az érdeklődés középpontjában van az 1986-os atomkatasztrófa. Sorra jelennek meg szívszorító, bizarr, vagy éppen meglepő cikkek, videók és visszaemlékezések a témában.

Egy fiatal vlogger, Pinghorizon olyan felvételeket gyűjtött össze youtube-csatornáján, amikor a tiltott zónába és környékére látogatók egészen meghökkentő kinézetű, mutáns állatokat örökítettek meg.

Van köztük nyak és szarvak nélküli jávorszarvas, emberfejű kismalac, de a jó részükről még csak el sem lehet dönteni, milyen fajhoz tartozhat.

Íme a videó, amit inkább csak erős idegzetűeknek ajánlunk:

Ha érdekel egy korábbi videó arról, milyen hatásai lehettek a robbanásnak Magyarországon, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
tengerpart-vlog-1000x590.jpg

A legveszélyesebb tengerpartok, ahová soha ne menj nyaralni

Lehet, hogy csábítóak, de többféle veszélyt tartogathatnak...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.Most, hogy berobbant a nyár és vele együtt a kánikula, az iskolások számára pedig hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet, másra sem tudunk gondolni, mint arra, hogy egy homokos tengerparton süttetjük a hasunkat, csobbanunk a kellemesen hűsítő vízben és kortyolgatjuk a jéghideg italokat a napernyők alatt.

Vannak azonban olyan tengerpartok, amelyek nem nyugalmat és kellemes kikapcsolódást kínálnak, hanem különböző veszélyeket, amikkel senki sem szeretne találkozni a nyaralása során. Valahol például a hatalmas hullámok vagy áramlatok tartják vissza a turistákat, máshol viszont a helyi lakosok kell félniük.

A LEGJOBB [MAGYAR TOP 10] most a legveszélyesebb, nyaralásra semmiképpen sem ajánlatos tengerpartokat vette sorra új videójában.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
csernobil-hatasa-magyarorszagon-1000x666.jpg

A csernobili atomkatasztrófa hatásai Magyarországon – mi igaz a pletykákból?

Az hamar elterjedt, hogy tejet inni és mosatlan zöldséget enni szigorúan tilos. De vajon milyen téren volt még félnivalója az itt élőknek?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 05.A Trónok harca sorozatnak ugyan nemrég vége lett, de az HBO gondoskodott arról, hogy ismét a képernyők elé ültesse a sorozatrajongókat, ugyanis elkészítették a csernobili atomkatasztrófát bemutató minisorozatukat. Ebben a katasztrófa eddig nem látott aspektusaira is kitértek, a csernobili történések pedig ismét lázba hozták a világot.

Ezek után pedig akaratlanul is felmerülhet a kérdés, hogy a csernobili pusztítás milyen következményeket gyakorolt Magyarországon.

Ugyan a szovjet titkolózás miatt sokat nem lehetett tudni akkor a történésekről, de az hamar elterjedt, hogy tejet inni és mosatlan zöldséget enni szigorúan tilos. Voltak, akik kivették a gyerekeiket is az iskolából és a felnőttek közül is jó páran nem mentek be dolgozni sem.

A THEGG Youtobe-csatornán viszont most összeszedték pontosan mindazt, amit tudni kell a Csernobilban történt robbanás magyarországi hatásairól.

VIDEÓ: A csernobili atomkatasztrófa hatása Magyarországon


KÖVESS MINKET:
hirdetés
radioaktivitas-sugarzas-csernobil-1000x562.jpg

Vízben, cukorkában, fogkrémben árulták a sugárzóanyagot – 10 érdekesség a radioaktivitásról

Döbbenetes dolgok, amikről lehet, hogy eddig még te sem hallottál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 17.Az HBO sikersorozatának köszönhetően újra a figyelem középpontjába került a csernobili atomkatasztrófa. Ahogy arról mi is beszámoltunk, újra fellendült a katasztrófaturizmus az atomerőmű és környéke, valamint a mellette lévő Pripjaty városában. Ráadásul most, hogy már sokkal több mindent tudunk arról, mi is történt Csernobilban, mint közvetlenül a tragédia után, még félelmetesebbnek és megrázóbbnak láthatjuk a történteket.

A Csernobil című sorozat ugyan remekül bemutatja a háttértörténetet, de ha esetleg még úgy érzed, hogy nem tudsz eleget a radioaktivitásról és a sugárzásról, nézd meg a Tízes lista YouTube-csatorna egyik új videóját, amiben 10 érdekességet mondanak el a témával kapcsolatban.

Például azt, hogy hogyan építi le a testet a radioaktív sugárzás, hány fajtája van egyáltalán ennek, és melyek a legveszélyesebbek az összes közül. Ráadásul több, a csernobilihez hasonló katasztrófáról is hallhatsz.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x