hirdetés
Igazi csoda: vízbe csapódott egy utasszállító Floridában, de mind a 143 utas megmenekült
A gép egy zivatar miatt lecsúszott a kifutópályáról és a folyóban landolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.


hirdetés

Horrorisztikus élményben lehetett része annak a 143 utasnak, akik a Boeing 737-as repülőgép járatát választották ma hajnalban: a gép a floridai reptéren akart leszállni, ám a zivatar következtében lecsúszott a kifutópályáról és a St. Johns folyóba zuhant - írja a The Guardian.

A járaton összesen 136 utas és 7 személyzeti tag utazott, és csodával határos módon mindannyian túlélték a balesetet. Közülük 21 személyt a helyi kórházba szállítottak, ám összességében mind a 143 utas kisebb sérülésekkel megúszta a tragédiát.

Cheryl Bormann, a Boeing egyik utasa a CNN-nek mesélt a megrázó élményről:

"Mikor leértünk, a gép szó szerint becsapódott a földbe és visszapattant, egyértelmű volt, hogy a pilóta elvesztette az irányítást. Aztán újra becsapódtunk. A vízbe kerültünk, de fogalmunk sem volt, hogy hol vagyunk, hogy ez egy folyó vagy az óceán."

További részletekért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Másfél méteres, lakmározó erdei siklót videóztak le
Magyarországon két őshonos mérgező kígyó él, a sikló ugyan ártalmatlan, de haraphat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Másfél méteres erdei siklóra bukkantak kirándulók a budai hegyekben, a kígyó a fára tekeredve éppen egy cinkét nyelt le. A lakmározó hüllőről felvétel is készült.

A megkérdezett szakértők szerint az erdei sikló teljesen ártalmatlan, de ha megpróbáljuk megfogni, önvédelemből haraphat.

Magyarországom két mérges kígyó él, a keresztes vipera és a rákosi (parlagi) vipera. Leggyakrabban a Zemplén térségében fordulnak elő keresztes viperák, a marásuk elleni szérum a legközelebbi, nyíregyházi kórházban rendelkezésre áll. A rákosi vipera mérge inkább a kisebb testű állatokra veszélyes - mondta el Hanga Zoltán.

Both Zoltán állatbefogó elmondása szerint sokan riasztják őket, mert kígyónak vélik a nagyra megnövő siklók miatt. Áprilistól június végéig találkozni vele leginkább. Kisebb madarakat, rágcsálókat esznek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:hirdetés
Visszatér a télies időjárás a hétvégén - akár havas eső, hó is lehet
Komoly lehűlés érkezik, viharos szél és felhőszakadás is kísérheti, de lesz ahol zápor, zivatar várható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Pár napja 30 Celsius-fokot is mértek az ország bizonyos pontjain, most pedig akár havazhat is a következő napokban.

Markáns lehűlés várható vasárnaptól az országban, néhol kis eséllyel havas eső, hó is eshet hétfőre virradóra - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hétvégén egy hullámzó frontálzóna alakítja a térség időjárását, ami csak lassan vonul át az ország felett, és mögötte

hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a térségbe. A markáns lehűlés vasárnap kezdődik meg a Dunántúlon, hétfőre tovább hűl a levegő a magasabb légrétegekben is.

A jelenlegi számítások szerint hóra vasárnap estétől, késő estétől hétfő hajnalig van némi (10 százalék feletti) esély az Alpokalja magasabban fekvő területein és a Bakonyban, de ez is csak időszakos lehet - írta az MTI.

Szombaton a hűvösebb nyugati tájakon eső, egy-egy zivatar, keletebbre záporok, zivatarok formájában hullhat le a csapadék. A szél többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 12-23 fok között alakul. Ismét északnyugaton lesz hűvösebb.

Vasárnap nyugaton viharos szélre és 10 fok alatti maximumokra készülhetünk, a Dunától keletre azonban még 15-21 fokig melegedhet a levegő. A Dunántúlon esőre, este a Bakonyban akár havas esőre, az ország középső és keleti harmadán záporokra, zivatarokra van kilátás, melyeket viharos szél és felhőszakadás is kísérhet.

Hétfőn a Dunántúlon viharos, máshol élénk, erős lesz a szél. Többfelé eső, záporok alakulhatnak ki. Délután 7-18 fok között alakul a hőmérséklet, keleten lesz melegebb.

Keddre ugyan csökken a csapadékhajlam, keletre szorul az eső, de mindenütt szeles, hűvös idő várható.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy kutatás szerint a nők többsége mélyebben, nyugodtabban alszik a kutyájával, mint a párjával
Majdnem ezer felnőtt amerikai nőt vizsgáltak, a többségüknek a kutya közelsége megnyugtatóbb volt.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. május 03.A New York állambeli Buffalo Egyetem Állatviselkedéstani tanszékén végezték el azt a felmérést, amely erre a különös eredményre jutott. A sausagedogcentral nevű, állatokkal foglalkozó weboldal beszámolója szerint a kutatás vezetője, Dr. Christy L. Hoffman etológus 962 felnőtt, amerikai nő bevonásával végezte el a kísérletet.

Volt közöttük olyan, aki a férjével, barátjával aludt, és volt olyan is, aki a kutyájával. A vizsgált személyeket több napos alvás-sorozat után egy úgynevezett közérzeti kérdőív kitöltésére kérték meg, amely azt vizsgálta, mennyire nyugodt és egészséges alvásban volt részük.

Az eredmény: a kutyájukkal együtt alvó nők sokkal nyugodtabb, zavartalanabb és pihentetőbb alvás-élményről számoltak be, mint azok, aki a párjukkal aludtak. Az is kiderült, hogy a "kutyás" nők hamarabb aludtak el, és korábban is keltek, ami az alvás szempontjából eleve egészségesebb, bár nyilván a kutya alvási szokásaihoz is igazodtak ezzel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Tudományos áttörés: végleg eltüntethetik az AIDS-et okozó vírust a Föld színéről a legújabb gyógyszerek
Nyolc évig vizsgáltak ezer olyan párt, ahol az egyikük HIV-fertőzött volt. Az eredmény több, mint biztató.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. május 03.A University College London kutatócsoportja a The Lancet című orvosi szakfolyóiratban hozta nyilvánosságra a nyolc éves kísérlet eredményét, amely véleményük szerint teljesen új fordulatot hozhat az AIDS, mint globális járvány elleni küzdelemben.

Az Independent tudósítása szerint a dologban nem az az újdonság, hogy kitaláltak egy új gyógyszert. Az 1990-es évek végén kezdték el forgalmazni az úgynevezett proteáz-inhibitorokat, majd a nukleozid reverz transzkriptáz-inhibitorokat, amelyeket további hatóanyagokkal együtt kombinálva jött létre a HIV-vírus elleni leghatékonyabb fegyver, az úgynevezett antiretrovirális terápia. Köznyelven sokat csak "gyógyszerkoktélként" emlegetik.

Ez a "koktél" halálosból lényegében egy kezelhető, viszonylag tünetmentesen fenntartható betegséggé tette az AIDS-et. Vagyis a betegséget okozó HIV-vírus jelenlétét a szervezetben gyakorlatilag a nullára nyomta le, így bár az véglegesen nem tűnt el, mégsem okozott bajt, együtt lehetett élni vele.

A most nyilvánosságra hozott tanulmány azt állítja: a "koktél" ennél sokkal többre is képes. Az, aki szedi, egyszerűen nem tud megfertőzni mást. A tudósok nyolc éven át folyamatosan követtek ezer homoszexuális párt, akik közül az egyik HIV-pozitív volt, és antiretrovirális terápiában részesült.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x