igaz4nyito
Igazgyöngyös álmok
Hátrányos helyzetű 9-13 éves gyerekek festették meg álmaikat. Az Igazgyöngy Alapítvány mutatta be az alkotásokat.
Forrás: 444
2013. június 26.

Az Igazgyöngy Alapítvány tanévzáró projektjében 9-13 éves gyerekeket kért meg arra, hogy fessék meg álmaikat. Az öt nagy méretű, 1,5 x 1,5 méteres akril képet öt helyszínen készítették el a diákok, és a berettyóújfalui tanévzárón mutatták be először. Terveik szerint a kiállítást sokfelé elviszik majd.

A képeket az alapítvány alapítója L. Ritók Nóra mutatta meg Facebook-oldalán.

igaz1

Biharkeresztes

igaz2

Körösszakál

igaz3

Berettyóújfalu

igaz4

Komádi

igaz5

Magyarhomorog

Az Igazgyöngy Alapítvány kiemelten közhasznú civil szervezet, elsődleges célja az alapfokú művészeti oktatás, a hátrányos helyzetű és roma tanulók fejlesztése. 1999-ben alapították, 13 éve működik a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében, a berettyóújfalui kistérségben. Fő feladata a tehetséggondozás, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, roma gyerekre. Ezt a feladatát egy alapfokú művészetoktatási intézmény fenntartásával végzi.

E mellett, alapítványi feladatként esélyegyenlőségi munkát is végeznek, mert szerintük a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését nem elegendő az iskola falain belül végezni. Komplex programjukban a hálózatépítéstől az egyenlő bánásmód törvényének érvényesítéséig, a demokratikus készségek fejlesztéséig, krízis helyzetek elhárításától a táboroztatásig széles a skála.

Ha vásárolná az alapítvány termékeiből, ITT megteheted.

Nemrégiben a Reuters is készített cikket és filmet is az alapítványról.

Ha tetszenek a képek, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!