Havazás, szél és kemény mínuszok – kitart a tél
Három megyére is figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt. -12 fok is lehet.
Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2018. december 16.Vasárnap nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, ugyanakkor az ország keleti részén megmarad a zárt felhőtakaró - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunától keletre délelőtt még több helyen, később inkább már csak a Tiszántúlon valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Nyugaton helyenként megélénkül a délire forduló szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A havazás miatt vasárnapra Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Estére a kezdetben kevésbé felhős tájakon is fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Keleten is megszűnik a hószállingózás. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -10 fok között várható.

Hétfőn nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és túlnyomóan borult lesz az ég. Főleg délen és keleten várható havazás. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között valószínű, de a derült, havas tájakon -12, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Kedden nyugaton naposabb, keleten felhősebb idő lehet további kisebb havazással - írja az Időkép. Az északias szél mérsékelt lesz, helyenként a Dunántúlon és északkeleten élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet -1, +5 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb idő.

Szerdán túlnyomóan felhős lesz az idő, néhol azonban hosszabb időre kisüthet a nap. Havazás nem várható. Északnyugaton élénk, erős lehet a délkeleti szél, másutt gyenge lesz a légmozgás. A csípős reggel után, nappal -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtöktől újra kisebb havazás jöhet.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x