hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Húsvéti mandulás koszorú
Közeleg a húsvét és a kalácssütés ideje. Az ételallergiások sem maradhatnak ki ebből a finomságból. Az Ételallergia Online glutén- és laktózérzékenyeknek készített igazi húsvéti mandulás kalácsot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. március 29.


hirdetés

Közeleg a húsvét és a kalácssütés ideje. Az ételallergiások sem maradhatnak ki ebből a finomságból. Az Ételallergia Online glutén- és laktózérzékenyeknek készített igazi húsvéti mandulás kalácsot.

Szegedi Éva receptje az Ételallergia Online-ról

Fotó: Cecil Photography

Hozzávalók:

30 dkg jó minőségű glutén- és laktózmentes süteményliszt

7 dkg porcukor

1,5 dl laktózmentes tej

5 dkg laktózmentes vaj

1 vaníliás cukor

1/2 citrom reszelt héja

2 dkg élesztő

3 tojás sárgája+1 egész tojás


Az élesztőt egy kevés cukros tejben megfuttatjuk, a vajat folyékonyra langyosítjuk.

A lisztet, az élesztőt, a tojássárgáját és a tejet keverőgépbe tesszük, és dagasztani kezdjük. Közben a vajat folyamatosan a tésztához csurgatjuk.

Időnként kikapcsoljuk a gépet, és műanyag késsel leszedjük, ami az edény falára felragad. A tészta akkor van készen, ha az edény faláról cipó alakban leválik. Nem kell megijedni, az állaga a szokásosnál lágyabb.

Ezután következik a kelesztés, de előtte rizsliszttel körbeszórjuk az edény alját, hogy a tészta ne ragadjon le. Meleg helyen letakarva kelesztjük egy órán át, ezután rizsliszttel megszórt gyúródeszkára tesszük, kicsit összegyúrjuk, három részre vágjuk.

Egyforma hosszú, keskeny csíkokat sodrunk belőlük, amelyeket lazán összefonunk. Mivel a tészta lágy és törékeny, könnyen elszakad, de össze lehet toldani.

Egy kisebb, sima falú lapos kuglófformát kivajazunk, ebbe tesszük a tekercset, nem baj, ha nem ér össze teljesen, mert sütés közben még kel. Felvert tojással kenjük meg, megszórjuk mandulaszeletekkel, langyos sütőbe tesszük.

Először 175 fokon, majd 150 fokon sütjük készre a kalácsot. Akkor jó, ha a teteje szép piros, a beleszúrt hústűre pedig nem ragad rá a tészta. Langyosan vesszük ki a formából, és kihűlve szeleteljük. Fóliába csomagoljuk, hogy sokáig puha maradjon.

Fotó: Cecil Photography

Cecil képeiért katt Cecil photography oldalára!

Ha szereted a kalácsot, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:



Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x