hirdetés
CPP_4036.jpg

Hotdog-mennyország a Bazilikánál

Hotdog-variációk tucatszámra, bundázott csoki, tornado chips. Éljen a street food revolúciója!
Szöveg, fotó: Csákvári Péter, Men&Tál - szmo.hu
2014. augusztus 24.


hirdetés

"Mi csak egy soft openinget akartunk, de aztán nem az lett"- Eran nem újonc a street food éttermek nyitásában, de most túlszárnyalt mindenen. Mindenen.

Pénteken, azaz egy héttel ezelőtt nyitott ki a Bazilikával szemben, a Zrínyi utcában ez a hotdog-mennyország, amiről máris mindenki beszél, pedig nulla hype előzte meg a nyitást. A nevéből ítélkezvén eleinte nem számítottam túl sokra: talán hotdogra és hideg sörre? Sokkal többről van itt szó. Háromnegyed tucat klasszikus formátumú hotdogról beszélünk, valamint az eddig nálunk nem is ismert corndogról, ami nem más, mint egy sörtésztába panírozott virsli, olajban kisütve, pálcára húzva. Virslipop. Rakendról. Tiszta Amerika!

CPP_4039

Hotdog-téren pedig a könnyed kicsordul. Különböző nemzetek ízeit tömték a kétféle választható virsli fölé, és ez olyan játékosokat szült, mint például a German Dog, ami káposztasalátával érkezik, igazi bajos feelinget varázsolva a buciba vagy az Italian Dog, ami az olasz zöldségek kiválóságaival van tömve. Az abszolút kedvenc a deviáns, a szörnyeteg, a Japanese Dog, ami wasabis majonéz, szezámmag, gyömbér vagyis a japán hidegkonyha sztárjai. Aki nem csipázná a sushit, most belekóstolhat bunkó módon az érzésbe eme csoda által.

A kalsszikus dogok is képviseltetik magukat New York címén, valamint van itt még valami... Sweet Dog. Nekünk ez bizony már sok lehet, pedig hidd el, nem! Bounty, Mars és Snickers bundázva, kisütve, pálcán. A desszertek elnöke. Napgép fel, csajod balkézben, és flangálj a Deákon egy pálca sült Snickerssel. Érzed, ahogy a csoki eggyé válik minden összetevőjével és a tészta kellően kiegyensúlyozza a geil édest egy lágy egyveleggé. Egy dog a sósból, egy az édesből, egy laza tornado chips (pálcás chips, imádják a pálcákat), és bármelyik napszakban kajakóma.

CPP_4033
CPP_4015CPP_4026

Felmerül a kérdés: ez a látszólag pici egység hol készít el ennyi mindent? A válasz a pincében rejtőzik, egy 70 négyzetméteres konyhában, ahol a fiúk mindent maguk készítenek. Eran elnézést kér a kupiért, és arra hivatkozik, hogy csak egy hete nyitottak, de őszintén szólva, én nem is láttam semmilyen rendetlenséget.

Na de mi van a sörrel? Egy kezemen meg tudom számolni, hány helyen csapolnak Hoegaardent a városban. Ez az egyik, ugyanakkor a barátibb árú Borsodi is része a kínálatnak. A sör egy masszív aranyló csövön keresztül érkezik, amely a plafonról lóg le kétoldalt, és középen a pult feletti csapokból hullik alá a korsónkba. Grandiózus látvány.

CPP_4032CPP_4020CPP_4017

Ez a pici hely sokkal többet tud, mint amit elsőre gondolnánk. Abszolút újdonság, ilyen még nem volt nálunk, de jó, hogy végre van.

Ha te is megkóstolnád a finomságokat, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x