A horrorsorozat után feléled az Északi-sarki kísértethajó átka?
A 19. század közepén egy brit expedíció teljes legénysége odaveszett az Északi-sark közelében. A kanadai őslakosok szerint a hajóikon lévő átok feléledt és újra szedi áldozatait.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 20.Az inuitok (eszkimók) által a sarkkör közelében fekvő Gjoa Havenben az utóbbi időben több rejtélyes haláleset történt. Az elszigetelt kis falu az egyetlen lakott terület a Vilmos király-szigeten. E sziget mellett fagyott jégbe 1845-ben két brit hajó, a Terror és az Erebus.

A Sir John Franklin vezette expedíció célja az Északnyugati Átjáró megkeresése volt. A kalandban a két hajó legénységének mind a 129 tagja meghalt, köztük Franklin is.

Az elátkozott küldetésből nemrégiben készült el Ridley Scott produceri irányításával egy horrorisztikus tv-sorozat Terror címen, amely bemutatja, hogy az éhhalál küszöbére ért tengerészek között felüti a fejét a kannibalizmus, lázadás tör ki közöttük és még egy démoni jegesmedve is megtámadja őket a jég fogságában – írta a Daily Mail.

Miután a közelmúltban hatan váratlanul haltak meg a kis közösségben, a helyiek úgy vélik, hogy a roncsokat kutató búvárok haragították meg az isteneket, akik bosszúból felélesztették a hajók átkát.

Az Erebus maradványaira 2014-ben, a Terroréra két évvel később bukkantak rá. Az inuitok szerint hagyni kell, hogy a katasztrófában elhunytak békésen alhassák örök álmukat tengeri nyughelyükön. Egy helyi lakos fivére és unokaöccse például egy csónakbaleset során fulladt vízbe nem sokkal a roncsok felfedezése után és nem ő az egyetlen, aki összefüggést lát a hajómaradványok megbolygatása és az őket sújtó szerencsétlenségek között.

Nem nyugtatta meg őket az sem, hogy egyik vezetőjük szerint csak műtárgyakat találtak a roncsokban és azokat hozták a felszínre a búvárok, és ha találnának is emberi maradványokat, a tengerben hagyják őket.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x