hirdetés
sikloernyo.jpg

Honvédség: A mentésirányító utasításait követték a vértesszőlősi siklóernyős súlyos balesete során

Az ügyben a tárca nyomozást indított.
Fotó: Martin Str/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. július 07.


hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy fennakadt egy fán egy siklóernyős Vértesszőlősön. A férfi a balesetet sértetlenül megúszta, ám a segítségére érkező honvédségi mentőhelikopter rotorszele miatt lezuhant, és életveszélyes sérüléseket szerzett.

A 444.hu kérdésére a Honvédség elmondta, nyomozás indult az ügyben. A tárca tájékoztatása szerint

„a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Központját július 5-én, a kora délutáni órákban értesítették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai arról, hogy Vértesszőlős térségében egy siklóernyős balesetet szenvedett [...] a kutató-mentő szolgálat a mentési protokollnak megfelelően, a mentésirányító által meghatározottak szerint járt el”.

Hozzátették, hogy mivel a baleset körülményeit a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja, így az eset további körülményeiről nem áll módjukban tájékoztatást adni.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
erdi-tomegverekedes.jpg

Kiderült, mi állhatott a halálos érdi tömegverekedés hátterében

Egy nagyjából egy éve húzódó szerelmi ügy lehetett a halállal végződő tömegverekedés kiváltója.
Fotó: 112press - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

A 112press utánajárt, hogy mi vezetett a csütörtök esti, halálos tömegverekedéshez.

A lap szerint körülbelül egy évvel ezelőtt egy érdi férfi feleségül vett egy enyingi lányt. A nagyjából hatmillió forintba kerülő esküvőt korábbi megbeszélésük alapján fele-fele arányban állta a két család. A házasság azonban gyorsan megromlott, állítólag azért, mert a férj „csicskának, bejárónőnek” használta a feleségét.

Az asszony nyolc hónapnyi házasság után szökött haza Enyingre, és nem is akart visszatérni a férjéhez. Az érdiek ezután azt követelték, hogy az enyingiek fizessék ki az esküvő teljes költségét.

Ezt a másik fél kinevette, szerintük ugyanis ennyi idő után már semmi nem jár vissza, ahogy fogalmaztak, „lejárt a garancia”.

hirdetés

Az érdi család ezt tiszteletleségnek vette, ezzel kezdődhetett el a véget nem érő viszály a két família között.

Egy frissen előkerült videón látszik, ahogy a két család hergeli, fenyegeti egymást. Nem sokkal ezután következett be a tragédia.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
papuaujguinea_repulogep_kokain.jpg

Túl sok kokaint pakoltak a rakterébe, ezért lezuhant egy repülőgép Pápua Új-Guineában

A gép nem bírt felemelkedni a fél tonna kábítószerrel, így felszálláskor a földbe csapódott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Nagyjából 80 millió ausztrál dollárt (16,6 milliárd forint) ért az az 500 kiló kokain, amit egy kisrepülőben akartak Pápua Új-Guineából Auzstráliába csempészni, írja a Daily Star. A gép azonban túl nehéz volt, ezért röviddel a felszállás után a földbe csapódott.

A kisebb ló súlyának megfelelő mennyiségű kábítószert Queenslandben várták a banda tagjai, akik közül öt embert már elő is állítottak.

A helyi rendőrség szerint a kisméretű Cessna 402C-vel alacsony magasságban, vagyis radar alatt tervezték a repülést, de a csempészek elszámították magukat, és a gép nem bírt felemelkedni a fél tonna kokainnal.

Mire a rendőrség a lezuhant géphez ért, az ausztrál pilóta a a kábítószerrel együtt eltűnt. Végül elkapták a férfit, aki segített azonosítani a banda további tagjait, és a kábítószer is előkerült. A rendőrség szerint az elfogott bűnözők az olasz maffiához köthetők.

Az ausztrál hatóság szerint az akció egy kétéves, nemzetközi nyomozás lezárása volt. A csempészekre akár életfogytiglani börtönbüntetés is várhat.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kiskoru-lanyokat-futtatak-budapest-belvarosaban.jpg

Kiskorú lányokat futtatott egy banda Budapest belvárosában

A három férfi néhány lányon keresztül kábítószert is kínált a kuncsaftoknak.
MTI - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Gyermekprostitúció kihasználása és más bűncselekmények miatt öt embert vettek őrizetbe a rendőrök Budapest belvárosában - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a rendőrök egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében nyomoztak, amikor információkhoz jutottak arról, hogy az ügy egyik érintettje a jövedelmét fiatal lányok futtatásából szerzi. Ezt követően prostitúció elősegítésének gyanúja miatt kezdtek nyomozni.

A 19 éves férfi, testvére és barátja 2017 októberétől szerveztek be kiskorú lányokat, akik pénzért szexuális szolgálatatást nyújtottak a főváros sűrűn látogatott utcáin, szórakozóhelyein és különböző hotelekben. A három férfi a lányok futtatójaként felhajtotta a kuncsaftokat, majd nagy arányban részesültek a pénzből, amit a lányok kaptak.

Az is kiderült, hogy a férfiak néhány lányon keresztül kábítószert is kínáltak a "kuncsaftoknak", sőt a lányok töltötték be a futár szerepét is, hogy a kábítószerhez hozzájussanak.

A három férfit és két nőt - akik segítették tevékenységüket - csütörtökön reggel fogták el a budapesti rendőrök. A csoport 19 éves vezetőjét háromrendbeli gyermekprostitúció kihasználása, egyrendbeli 18. életévét be nem töltött személyről pornográf felvétel készítése, kétrendbeli kitartottság, valamint kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

hirdetés

Az illetékes bíróság a testvérek letartóztatását elrendelte, barátjuk és a két nő bűnügyi felügyelet alatt vannak - írta a BRFK.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
torna_to2.jpg

Belefulladt egy magyar férfi egy szlovákiai halastóba

A 27 éves áldozatnak már csak a holttestét tudták kihúzni a tornai tóból.
Fotó: Szeder László/Wikipédia/CC BY-SA 4.0 - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Az előzetes információk szerint egy magyarországi 27 éves fiatal férfi fulladt bele szombaton a Kassa-vidéki járásban a tornai (Turňa nad Bodvou) halastóba - írja a Parameter.sk.

A kassai-kerületi rendőrség közölte a Facebookon, hogy a tűzoltók délután kettőkor kaptak riasztást a halastóhoz, a bejelentő fuldokló emberről beszélt.

A szepsi tűzoltók szálltak ki öten a helyszínre. Bementek a férfiért a vízbe, kihúzták, majd megkezdték az újraélesztését, de sajnos már nem jártak sikerrel.

A kiérkező orvos már csak a halált beálltát tudta megállapítani.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!