hirdetés
dunai-hajobaleset-buvarok-merules-holttest-mti-foto-1000x665.jpg

Holttestet találtak a Dunában Budapesten, felszínre is hozták

A magyar búvárok fedezték fel a testet, amit ezután a koreai szakemberek hoztak fel a vízből.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2019. június 03.


hirdetés

Felszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben - közölte hétfő este a Terrorelhárítási Központ (TEK) az MTI-vel.

A magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot.

A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, és a test megjelölése után tovább folytatták a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a - magyarok által megjelölt helyről - a felszínre hozták a testet.

A közlemény szerint "a TEK kihelyezett vezetési pontján a műveletek most is folyamatosak, a szakemberek fáradhatatlanul dolgoznak a rendkívüli helyzet biztonságos megoldásán".

A rendőrség hétfőn este azt közölte, hogy a holttestet az elsüllyedt hajóroncs közelében találták meg.

Ahogy azt korábban megírtuk, a múlt szerdán történt halálos hajóbaleset miatt több, a Hableány hajón utazó utas is elmerülhetett a Dunában, őket eltűntként keresik. Korábban két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból. A rendőrség korábban már közzétett egy térképet, amin bejelölték az áldozatok megtalálásának pontos helyeit.

Ma pedig már beszámoltunk arról, hogy Hartánál is találtak egy holttestet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


PDO Adatbazis kapcsolodasi hiba: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (11)