hirdetés
Hol vannak a régi lányok?
Újabb retrohullámról beszélnek, mert az egykori Bestiák, az UFO együttes és a Szomorú Szamurájt éneklő Tissy is visszatér. Ez a hír juttatta eszünkbe az egykori balatoni nyarak koncertező lányait, akikről mostanában csak igen keveset tudunk. Nézzük meg, mi történik velük napjainkban!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2011. július 30.


hirdetés

Újabb retrohullámról beszélnek, mert az egykori Bestiák, az UFO együttes és a Szomorú Szamurájt éneklő Tissy is visszatér. Ez a hír juttatta eszünkbe az egykori balatoni nyarak koncertező lányait, akikről mostanában csak igen keveset tudunk. Nézzük meg, mi történik velük napjainkban!

Csomós Éva körképe

A reggel túl messze van című dallal egykor ismertté vált Bestiák 1997-ben még egy Arany Zsiráf-díjat is begyűjtöttek maguknak, miközben minden nyári szórakozóhelyen felléptek. Ám csakhamar már másokról lehetett hallani, kik hosszabb-rövidebb ideig tartották ébren érdeklődésünket. (A dalcímekre kattintva megnézheted a dalok videóit!)

 

Van közöttük pár nagy örök, mint Kovács Kati, kinek slágereit akkor is énekeljük nyárestéken a vízparton, ha ő épp nem énekli személyesen a színpadról: Nem leszek a játékszered, Ha legközelebb látlak, Gyere, szeress!, Most kéne abbahagyni stb., vagy épp az örök ifjú diszkó királynő Szűcs Judith, ki nemrég adta ki válogatáslemezét, de mostani fellépéseiről nem tudunk.

Csepregi Éva nélkül sem voltak elképzelhetők a balatoni nyarak, hiszen nyári szerelmek ezrei köttettek a Holnap hajnalig és az I LOVE YOU című sláger elhangzása alatt, s természetesen itt is hosszasan lehetne sorolni a dalok listáját, amiket az énekesnő még most is gyakran énekel koncertjein.

Júlia nem akar a földön járni”, „Szállj velem!”, „Legyetek jók, ha tudtok”… Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard is rendszeresen megfordult a nagy tó körül. A zenekar ma is aktív, tavaly új lemezzel jelentkeztek, Lilla pedig jobban néz ki, mint valaha. S nem csak a képeken!

Tissy, a „Szomorú Szamuráj”-t tekeregve éneklő szőkeség két éves Ámokfutás után otthagyta a haknik biztos sikerét, s a maga útját kezdte járni. Külföldön lépett fel, majd a hazai revük után sokoldalúságát kiteljesítve a Magyar Filharmónia opera szakán tanult, méghozzá ösztöndíjasként. S bár már az operaáriák sem fognak ki rajta, karcos hangját a Sex Action „Fehér és Zöld” című lemezén hallhatjuk, de Dj. Junior My House című lemezén is ő énekli a The club című dalt, legutóbb pedig Dr. Alban csapott le rá egy duett erejéig. Pár éve „Nem segíthet más” című dalát játszották a rádiók, most újabb meglepetéssel tér vissza.

[caption id="attachment_22719" align="alignnone" width="466" caption="Tissy"][/caption]

De itt a másik szőkeség, a kreppelést divatba hozó szaxofonos Szaxi Lady, vagyis Babits Marcellina, ki 2002 óta nem jelentetett meg albumot, sőt, azóta hangszerét is rajzceruzára cserélte, s ruhatervezésben éli ki kreativitását.

Ő az 1972-es Ki mit tud?-on tűnt fel, s itthon '86-'96-ig volt híres. Aztán külföldre ment, férjre is ott talált, Svájcban. Persze a zenével nem szakított végleg, a Marcellina című nemzetközi műsorával járja a világot, s időnként még Kínában is fellép. Saját tervezésű ruháit Ausztriában terjeszti.

[caption id="attachment_22721" align="alignnone" width="466" caption="Anita"][/caption]

Sárközi Anita neve Demjén Ferenccel és Janicsák Istvánnal fonódik össze. A kedves, szerény énekesnőt 1988 óta ismerjük, amikor’Z I Labor Maradj meg nekem című dalával megnyerte a Siófokon megrendezett Interpop Fesztivál nagydíját. Számtalan TV-rádió szereplés közben két nagylemezének anyagával bejárta az országot. Azután televíziós műsorokat vezetett /Popkorong, TTT (Tízen Túliak Társasága)/. Azt vallja: "20 év után is kíváncsiak rám az emberek". Mostanában jótékonykodási műsorok kapcsán hallunk róla, az AIDS Gála egyik fellépője volt.

 

Az 1994-es Táncdalfesztivál győztes dalát, a Kinek mondjam el vétkeimet? Címűt Bayer Friderika énekelte, majd a Dublinban megrendezett 1994-es Eurovíziós Dalversenyen – ahol magyar énekes ekkor került először döntőbe – is sikerre vittem ugyanis a negyedik helyen végzett. Akkor ő volt az év felfedezettje, EMERTON díjat és Arany Zsiráf díjat is kapott. 2001 decembere óta a Magyar ATV-n látható, a Vidám vasárnap című műsorban, ahol a Hit Gyülekezete zenekarában énekel minden vasárnap 11 órától.


A háttérénekesnők közül előtérbe került Auth Csilla az 1998-as slágerrel, a Féltelek cíművel került az akkori slágerlisták élére. A Color együttes egykori slágerét a Bon Bon-os Szolnoki Péterrel énekelte. A „Ma végre jól vagyok és pont” refrénű dala mellett az Edda Érzés című dalát is sikeresen dolgozta fel. Csilla hosszú éveken át zenei szerkesztőként dolgozott a Calypso Rádióban, miközben Charlie, Zorán, Ákos lemezein vokálozott.

[caption id="attachment_22723" align="alignnone" width="400" caption="Auth Csilla"][/caption]

Miután a szólóénekesi pályának egy időre hátat fordított, egy tánciskolát indított el túlsúlyos fiatalok részére, de tavaly ismét önálló albummal jelentkezett.

Orsi. A P. Mobil frontembere, Tunyogi Péter kisebbik lánya, ki eleinte szintén sokak mögött vokálozott, ám 1997-ben a Ha lemegy a nap című dalával az élvonalba került. Később Ákossal énekelte a Hét másodperc című duettet, majd 2003-ban a Való Világ második szériájának főcímdalát, ezek már nem tudták első slágerének sikerét megközelíteni. Később filmzenéket énekelt, musicalekben játszott, több mint három éve azonban szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. 2005-ben férjhez ment, és azóta egy kisfiú és egy kislány boldog édesanyja.

Csomós Éva további cikkeit itt találjátok:


Tetszett? Nézd meg a többi új cikkünket is! :)


KÖVESS MINKET:

hirdetés
7 durva baki a Trónok harcából, ami még a starbucksos poharat is übereli
Nektek is feltűntek ezek?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Még a legjobb filmek és sorozatok készítői is véthetnek olykor hibákat, ez alól a Trónok harca sem kivétel. Nemrég beszámoltunk arról a hatalmas bakiról, ami az egész világot bejárta: az utolsó évad negyedik részének felvételekor ott maradt az asztalon egy starbucksos kávéspohár Daenerys előtt. Ráadásul a nem túl korhű elem a 15. perc környékén többször is felbukkan. Miután ez hatalmas felháborodást keltett, a HBO egy vicces magyarázattal állt elő, de az ötödik rész után megint figyelmesek lettek egy furcsaságra a fanatikusok. Egy képen ugyanis az látszik, hogy Jamie-nek hús-vér keze van, ami ugyebár lehetetlen.

Ezek után a Bright Side összeszedett még jó pár bakit, ami a Trónok harca eddigi részeiben előfordult, néhány pedig tényleg durvább, mint Daenerys Starbucks-pohara.

1. Havas Jon gumiszerű kardja

2. Modern locsolórendszer egy ókori városban

3. Jegygyűrű a Makulátlanok egyik harcosa ujján

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Most egy ásványvizes palackot felejtettek a Trónok harca egyik jelenetében
A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Még mindig nem tudni, hogy szándékos-e vagy sem, de egyre több baki bukkan fel a Trónok Harca háza tájáról.

Volt ugye Jamie keze, ami egy fotó erejéig visszanőtt, aztán a Starbucks-pohár, ami az asztalon maradt egy jelenetben.

Most egy újabb szomjas és figyelmetlen színész felejtett valamit a díszletben, ami ezúttal egy Samwell Tarly lába mögött felejtett ásványvizes palack volt.

A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.

Lapozz, ha látni szeretnéd a bakit:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Trónok harca: megrendítőnek szánták az utolsó részt, de nem jött össze
Véget ért a nyolcadik, utolsó évad, elvarrták a szálakat. Nagyon be akarták már fejezni. Vigyázat, SPOILER!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 20.Egész múlt héten azon törtem a fejem, vajon hogyan lehet lezárni egy ekkora trilógiát csupán a maradék 75 percben. Hát így.

Összecsapták a befejezést, de az utolsó részből azért kiderült, ki ülhet a vastrónra. Illetve oda pont nem, és az is kiderül, miért nem.

SPOILER!

Érdekesség, hogy az utolsó részre ismét változtattak picit az intrón. Királyvár felperzselése után a mechanikus váracskán is látszódnak a pusztítás nyomai.

A főcímet követően a változatosság kedvéért a Trónok harca utolsó évadának utolsó része is vontatottan indul. A felégetett város hamulepte utcáin Tyrion a palotába tart. Végigsétál a felégetett termeken, s vele együtt mi is újra bejárhatjuk azokat a helyszíneket, ahol családja 8 évadon át szőtte a terveket és intrikákat.

Vicces, hogy gyakorlatilag az egész város téglákra esett, az alagsorban három kő elmozdításával Tyrion mégis megtalálja testvérei holttestét. Miközben ő könnyek közt, dühösen csapkodja a téglákat, Daenerys beszédet intéz katonáihoz, a megmaradt dothrakiakhoz és a makulátlanok seregéhez.

Ahogy az előző részben a Cleganebowl előtti scene, úgy ez alkalommal a Daenerys sárkányszárnyas belépője volt a rész legháttérképgyanúsabb felvétele.

Daenerys beszéde egyébként erősen emlékeztet valamiféle kommunista gyűlésre: molinóként lelógatott hatalmas zászló, magasba lendülő sarlók és a világ népeinek “felszabadításáról” szóló őrült monológ a történelemkönyvekből is ismerős lehet.

Miután Tyrion a királynő lábai elé dobja a segítői kitűzőt, börtönbe kerül. Jon meglátogatja, és az epizód első harmada tulajdonképpen egy köztük zajló hosszú, unalmas moralizálás arról, mi a helyes, illetve mit kellene kezdeni a bekattant Sárkánykirálynővel.

Jon szokás szerint nem is érti, mit keres itt, hogy került ebbe a szituációba, és nyűglődik azon, hogy neki kell jó döntést hozni és cselekedni. Végül rászánja magát, és felkeresi Daeneryst. Újabb poszterre való jelenet, amikor a hamulepte sárkány felemelkedik, hogy a bejáratnál megszagolja Jont.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Emilia Clarke megható Insta-posztban búcsúzik a Trónok harcától
Az utolsó évad zárórésze előtt jó néhány fotót posztolt a színésznő, aki bevallotta: szavakkal nem is nagyon tudja kifejezni, mit jelentett neki a sorozat és a karaktere.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Emilia Clarke, a hamarosan kifutó Trónok harca Daeneryse hosszú Insta-posztban búcsúzott a sorozattól és karakterétől. Több fotó kíséretében arról ír, milyen nehéz szavakkal kifejeznie, mit jelentett neki ez a szerep és a 8 évadnyi forgatás, ami annyira meghatározó volt számára, hogy nőként, színészként és emberként is formált rajta. A rajongóknak is köszönetet mondott: "nélkületek mi sem vagyunk".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x