Hol vannak a régi lányok?
Újabb retrohullámról beszélnek, mert az egykori Bestiák, az UFO együttes és a Szomorú Szamurájt éneklő Tissy is visszatér. Ez a hír juttatta eszünkbe az egykori balatoni nyarak koncertező lányait, akikről mostanában csak igen keveset tudunk. Nézzük meg, mi történik velük napjainkban!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2011. július 30.


Újabb retrohullámról beszélnek, mert az egykori Bestiák, az UFO együttes és a Szomorú Szamurájt éneklő Tissy is visszatér. Ez a hír juttatta eszünkbe az egykori balatoni nyarak koncertező lányait, akikről mostanában csak igen keveset tudunk. Nézzük meg, mi történik velük napjainkban!

Csomós Éva körképe

A reggel túl messze van című dallal egykor ismertté vált Bestiák 1997-ben még egy Arany Zsiráf-díjat is begyűjtöttek maguknak, miközben minden nyári szórakozóhelyen felléptek. Ám csakhamar már másokról lehetett hallani, kik hosszabb-rövidebb ideig tartották ébren érdeklődésünket. (A dalcímekre kattintva megnézheted a dalok videóit!)

 

Van közöttük pár nagy örök, mint Kovács Kati, kinek slágereit akkor is énekeljük nyárestéken a vízparton, ha ő épp nem énekli személyesen a színpadról: Nem leszek a játékszered, Ha legközelebb látlak, Gyere, szeress!, Most kéne abbahagyni stb., vagy épp az örök ifjú diszkó királynő Szűcs Judith, ki nemrég adta ki válogatáslemezét, de mostani fellépéseiről nem tudunk.

Csepregi Éva nélkül sem voltak elképzelhetők a balatoni nyarak, hiszen nyári szerelmek ezrei köttettek a Holnap hajnalig és az I LOVE YOU című sláger elhangzása alatt, s természetesen itt is hosszasan lehetne sorolni a dalok listáját, amiket az énekesnő még most is gyakran énekel koncertjein.

Júlia nem akar a földön járni”, „Szállj velem!”, „Legyetek jók, ha tudtok”… Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard is rendszeresen megfordult a nagy tó körül. A zenekar ma is aktív, tavaly új lemezzel jelentkeztek, Lilla pedig jobban néz ki, mint valaha. S nem csak a képeken!

Tissy, a „Szomorú Szamuráj”-t tekeregve éneklő szőkeség két éves Ámokfutás után otthagyta a haknik biztos sikerét, s a maga útját kezdte járni. Külföldön lépett fel, majd a hazai revük után sokoldalúságát kiteljesítve a Magyar Filharmónia opera szakán tanult, méghozzá ösztöndíjasként. S bár már az operaáriák sem fognak ki rajta, karcos hangját a Sex Action „Fehér és Zöld” című lemezén hallhatjuk, de Dj. Junior My House című lemezén is ő énekli a The club című dalt, legutóbb pedig Dr. Alban csapott le rá egy duett erejéig. Pár éve „Nem segíthet más” című dalát játszották a rádiók, most újabb meglepetéssel tér vissza.

[caption id="attachment_22719" align="alignnone" width="466" caption="Tissy"][/caption]

De itt a másik szőkeség, a kreppelést divatba hozó szaxofonos Szaxi Lady, vagyis Babits Marcellina, ki 2002 óta nem jelentetett meg albumot, sőt, azóta hangszerét is rajzceruzára cserélte, s ruhatervezésben éli ki kreativitását.

Ő az 1972-es Ki mit tud?-on tűnt fel, s itthon '86-'96-ig volt híres. Aztán külföldre ment, férjre is ott talált, Svájcban. Persze a zenével nem szakított végleg, a Marcellina című nemzetközi műsorával járja a világot, s időnként még Kínában is fellép. Saját tervezésű ruháit Ausztriában terjeszti.

[caption id="attachment_22721" align="alignnone" width="466" caption="Anita"][/caption]

Sárközi Anita neve Demjén Ferenccel és Janicsák Istvánnal fonódik össze. A kedves, szerény énekesnőt 1988 óta ismerjük, amikor’Z I Labor Maradj meg nekem című dalával megnyerte a Siófokon megrendezett Interpop Fesztivál nagydíját. Számtalan TV-rádió szereplés közben két nagylemezének anyagával bejárta az országot. Azután televíziós műsorokat vezetett /Popkorong, TTT (Tízen Túliak Társasága)/. Azt vallja: "20 év után is kíváncsiak rám az emberek". Mostanában jótékonykodási műsorok kapcsán hallunk róla, az AIDS Gála egyik fellépője volt.

 

Az 1994-es Táncdalfesztivál győztes dalát, a Kinek mondjam el vétkeimet? Címűt Bayer Friderika énekelte, majd a Dublinban megrendezett 1994-es Eurovíziós Dalversenyen – ahol magyar énekes ekkor került először döntőbe – is sikerre vittem ugyanis a negyedik helyen végzett. Akkor ő volt az év felfedezettje, EMERTON díjat és Arany Zsiráf díjat is kapott. 2001 decembere óta a Magyar ATV-n látható, a Vidám vasárnap című műsorban, ahol a Hit Gyülekezete zenekarában énekel minden vasárnap 11 órától.


A háttérénekesnők közül előtérbe került Auth Csilla az 1998-as slágerrel, a Féltelek cíművel került az akkori slágerlisták élére. A Color együttes egykori slágerét a Bon Bon-os Szolnoki Péterrel énekelte. A „Ma végre jól vagyok és pont” refrénű dala mellett az Edda Érzés című dalát is sikeresen dolgozta fel. Csilla hosszú éveken át zenei szerkesztőként dolgozott a Calypso Rádióban, miközben Charlie, Zorán, Ákos lemezein vokálozott.

[caption id="attachment_22723" align="alignnone" width="400" caption="Auth Csilla"][/caption]

Miután a szólóénekesi pályának egy időre hátat fordított, egy tánciskolát indított el túlsúlyos fiatalok részére, de tavaly ismét önálló albummal jelentkezett.

Orsi. A P. Mobil frontembere, Tunyogi Péter kisebbik lánya, ki eleinte szintén sokak mögött vokálozott, ám 1997-ben a Ha lemegy a nap című dalával az élvonalba került. Később Ákossal énekelte a Hét másodperc című duettet, majd 2003-ban a Való Világ második szériájának főcímdalát, ezek már nem tudták első slágerének sikerét megközelíteni. Később filmzenéket énekelt, musicalekben játszott, több mint három éve azonban szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. 2005-ben férjhez ment, és azóta egy kisfiú és egy kislány boldog édesanyja.

Csomós Éva további cikkeit itt találjátok:


Tetszett? Nézd meg a többi új cikkünket is! :)


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x