hirdetés
Hogyan szabadulj meg a karácsonyfától, hogy a lakás ne legyen tele tűlevéllel?
Itt az ideje, hogy a fenyőfa távozzon a lakásból. Ennyi idő után már rengeteg tűlevelétől megszabadult már, és jó lenne ha a maradékot nem a lépcsőházban szórná szét. Lássuk hányféleképp viheted ki a lakásból a fenyőfát!
Forrás: Házmestermedve blog, Képek: freepik, nyitókép: Pexels - szmo.hu
2019. január 11.


hirdetés

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a Házmestermedve a TE embered! Lájkold, és nem maradsz le róla!

Minden megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai is, így ezeket is feltüntettem az egyes módszerek bemutatása után. Bizonyára mindenkinek megvan a maga technikája, de annál, hogy megfogod a fát és végigvontatod az egész lépcsőházon, hogy utána óráig kelljen takarítani a társasházban a maradék tűleveleket és ágakat, szinte minden jobb. Mert az ugye mindeninek alapvető, hogy a rendes medvék nem hagyják hátra a saját mocskukat, hanem feltakarítanak maguk után.

Lássuk az évek alatt én milyen módszerekkel találkoztam. Ha neked más is eszedbe jut, akkor a cikk végén szívesen veszem, ha megírod a te karácsonyfa mentesítő eljárásod leírását.

Zuhanás

Bár elsőre furcsa és ijesztő lehet kétségtelen megvannak a maga előnyei ennek a technikának is. A fenyőfát az ablakon keresztül egyszerűen ki kell dobni.

Igen ám, de nem szabad csak úgy körültekintés nélkül! Ehhez a módszerhez feltétlen több emberre van szükség! Az egyik lemegy a ház elé is meggyőződik róla, hogy senki nem tartózkodik a közelben, nincs veszélyben sem ember, sem autó. Ezen kívül megbizonyosodik afelől, hogy a fa nem fog zuhanás közben fennakadni egy fában vagy másban. Majd jelez a lakásban a társának, hogy jöhet a fa. Miután a fát szó szerint kidobtátok az ablakon, mindenképp takarítsátok fel a ház melletti területet is, ahová esett, mert a landolástól tuti minden tele lesz szeméttel.

Előnyei:

* A lépcsőházat nem kell felsöpörni utána.

* A leggyorsabb megoldás.

Hátrányai:

* Több emberes a feladat.

* Hatalmas odafigyelést kíván.

* A járdát egy széles sugarú körben fel kell takarítani és a nappali is úszni fog a tűlevélben.

* Nem olyan egyszerű felemelni a fát az ablakig mint gondolnád.

* Nagy valószínűséggel össze fog szurkálni, mint egy harcikedvű sündisznó.

Húzd ki a probléma méreg tüskéjét

Talán az egyik egyszerűbb módszer, ha leterítesz a földre egy (a fánál is nagyobb) mezőgazdasági fekete fóliát, és rádöntöd a karácsonyfát. Ilyen fóliát mezőgazdasági boltokban, temetők melletti kisboltokban, vagy takarófólia néven barkácsáruházban is tudsz vásárolni pár száz forinttért.

Ezután már nem lesz más dolgod, mint megfogni a fólia két sarkát és magad után vontatva kihúzni a fát a liftig, onnan pedig a kijelölt gyűjtőhelyig. Ha van segítő kéz a közelben, akkor még egyszerűbb, hiszen együtt már fel is tudjátok emelni, és lift hiányában a lépcsővel is meg tudtok birkózni anélkül, hogy mindent beborítanátok tüske szőnyeggel.

Előnyei:

* Legkevésbé munkaigényes megoldás.

Hátrányai:

* Takarófóliát kell szerezni hozzá.

* Ha gyenge a fólia minősége vagy fennakad valamiben a fólia húzás közben, akkor ugyan olyan koszos lesz minden, mint nélküle és lehet takarítani.

* Ha nincs lift a házban, vagy félemeletnyi lépcsősor ennek ellenére van a földszinten, akkor csak két emberrel működik a dolog.

Hullazsákos módszer

A korábbi pontban szereplő módszerhez hasonlóan itt is szükség lesz egy fóliára. Ebben az esetben azonban, nemcsak rá kell fektetni a fát, hanem körbe kell tekerni a fenyőt a fóliával végül pedig madzaggal körbekötözni. A módszer bár jóval több időt igényel, az esély a tűlevelek elpotyogtatására jóval kisebb. Ráadásul a szomszédok arcát látva jóval viccesebb, ahogy egy hullára hasonlító csomagot cipelsz a válladon fütyörészve.

A zsákot természetesen nem szabad a gyűjtőhelyen hagyni, így a nagy gonddal becsomagolt fádat, a gyűjtőhelyre érkezés után bizony le kell vetkőztetned. Ezt ne felejtsd el!

Ha pedig a család karácsonyra háztartási nagy gépet kapott és még megvan a doboza, akkor abba dobd bele a díszektől lecsupaszított karácsonyfát és már mehetsz is a legközelebbi gyűjtőpont felé vele.

Előnyei:

* Vicces és kreatív.

* Így potyog el a legkevesebb szemét.

Hátrányai:

* Sokat kell vele bíbelődni.

* Ehhez is kell fólia és madzag is.

Kopaszítás

Ha idén olyan terebélyes fát sikerült választani, hogy alig tudtad bevinni a bejárati ajtón, pedig akkor még össze is volt hálózva, akkor komoly gondban lehetsz a kifelé úttal. A sok húzás-vonás nemcsak tűlevelek millióit fogja maga után vonni, de könnyen megsérülhet az ajtókeret fényezése, vagy összeszurkálhatod a kezed.

De van megoldás! A fenyőfa legszélesebb pontjain kicsit gallyazd le a fát, de ha van hozzá türelmed az összes ágát is levághatod. Persze ehhez kellenek megfelelő eszközök meg egy nagy méretű és masszív anyagból készült kukás zsák, amibe a az ágak landolnak majd. Az előbbi esetben érdemes kombinálni a fóliás megoldásokkal, a teljes legallyazásnál viszont lecsupaszított törzset már könnyű lesz levinni a lakásból.

Előnyei:

* Egyedül a nappali egy kis része lesz tűleveles, de nagy valószínűséggel már a díszek leszedésénél is az lesz, szóval egy kosszal megoldható.

* Túlméretes fákhoz ideális.

Hátrányai:

* Sokat kell vele vacakolni.

* Könnyen megsérülhet a kezed.

Azoknak a sorstársaknak pedig, akik műfenyőt választottak az ünnepekre csak annyit tudunk mondani, hogy kitartást ahhoz, hogy különösebb idegeskedés nélkül vissza tudják csomagolni a fát a lehetetlenül kicsi dobozába.

Legegyszerűbb dolga most azoknak van, akik földlabdás fát vásároltak, mert szimplán ki kell tenni az erkélyre és reménykedni benne, hogy a nagy hőmérséklet különbség ellenére megmarad és még évekig fogja boldogan díszíteni az erkélyt.

Mielőtt azonban nekiállnál elvinni a lakásból a fenyőfát, járj körbe a környéketeken és keresd meg a hozzátok legközelebb eső kijelölt fenyőfagyűjtő helyet, mert a fával a hátad mögött már sokkal bosszantóbb lesz kutatni utána.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Kirohantam a vécére hányni' - 16 év házasság után felfedeztem a Tinderen a férjemet
A kétgyermekes édesanya döbbenetes nyíltsággal mondta el, mi is történt a nagy leleplezés után.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.A történetet a Telegraph-nak mesélte el egy asszony, aki elmondása szerint azt hitte, jó házasságban él.

"Mike S, 45". Csak ennyi állt a képernyőfotón, amit a barátnőm, Emma küldött át nekem. "Bocsi" - írta Emma - "nem akarlak sokkolni, de ez nem a te férjed?" De igen, az én férjem volt. Büszkén feszített a kedvenc Jaguár-szalonja előtt. Néztem a telefonomat, a munkanap kellős közepén jártunk, aztán kirohantam a vécébe, botladozva, és jól kihánytam magam.

Mike-ot akkor már húsz éve ismertem, és 16 éve voltunk házasok. Amikor megismerkedtünk, még nem volt Tinder meg netrandik. Meghívott egy kiskocsmába, néhány sör mellett eldumáltunk, és két év múlva eljegyeztük egymást.

Jó házasság volt, legalábbis én azt hittem. Nem lángolt a szenvedély, de nagyobb konfliktusaink sem voltak, és Mike mindig meg tudott nevettetni. Néztem, ahogy a barátnőimet egymás után szénné csalták a férjeik meg a pasijaik, és úgy éreztem, szerencsés vagyok. Mike tisztességes volt.

Persze amikor megszületett a két gyerekünk - most kilenc és tizenkét évesek -, a mi életünk is bedarálódott a logisztikába. Suliba vinni-hozni őket, uzsonnát csomagolni, rohanni értük edzésre. Mike kapott egy jó állást fejvadászként, esténként, amikor letettük a gyerekeket, hullafáradtan még nekiállt a laptopját vagy a telefonját böngészni, hogy elolvassa az e-mailjeit. Igen, két gyerek sok kiadással is jár. Már nem volt pénzünk évente egzotikus nyaralásokra járni, és egymásra se volt sok időnk. A szexuális életünk tulajdonképpen megszűnt. De még mindig azt hittem, hogy azért jól megvagyunk.

A borzalmas Tinder-felfedezésről napokig nem szóltam neki. Egyszerűen képtelen voltam szembenézni a dologgal. Közben belül gyötrődtem: mi van, ha már lefeküdt valakivel? Talán szeretője is van? Mi van, ha őt választja, és elhagy minket? Mike látta, hogy valami nem stimmel, szótlan vagyok, kérdezte is, mi bajom, de én csak annyit mormoltam: "Semmi."

A folytatásért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
'Rendszeresen szeretkezem a volt férjemmel, pedig barátnője van, de engem sem enged el'
'Vissza szeretném kapni, de nem merek ultimátumot adni neki, mit csináljak?' - kérdezi a kétségbeesett exfeleség. Íme a párterapeuta válasza.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.A 43 éves, brit nő a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez, Deidre Sandershez fordult tanácsért.

"A férjem 41 éves, én 43 vagyok. Húsz évig voltunk együtt, ebből 16 évig házasságban. Tudtam, hogy többször is megcsalt, de nem voltam képes elhagyni. Aztán három évvel ezelőtt betelt a pohár. Akkor már annyit veszekedtünk, hogy döntöttem: váljunk el.

Egy évvel ezelőtt újra összefutottunk a városban. Örültem, hogy látom, meghívott egy kávéra, és végül a lakásomon kötöttünk ki. Szex lett a vége, ami isteni volt, mindig is az volt. Csak az a bökkenő, hogy neki a válásunk óta új barátnője van, akivel együtt is él, és azt mondja, szereti.

Mivel a barátnője műszakokban dolgozik, és olykor nincs otthon éjjel, az exférjem azóta rendszeresen átszökik hozzám, és együtt töltjük az éjszakát. Tulajdonképpen most én lettem a szeretője, annyi szerető után, akikkel feleségként régen még engem csalt meg. Mégsem tudok szabadulni, mert úgy érzem, még mindig szeretem. Ő a lelki társam, és bár tudom, hogy egy nőcsábász hazudozó, akkor is vissza szeretném kapni. De félek: ha ultimátumot adok neki, hogy válasszon köztem és a barátnője között, nem engem választana. Mit tegyek? Képes leszek nélküle élni, ha esetleg ennek vége lesz?"

Deidre Sanders tanácsáért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
4 ok, ami miatt egy gyerek sokkal jobban tönkremegy egy rossz házasságban, mint egy válásban
Erről az oldalról ritkábban szoktuk nézni a dolgokat.
Fotók: Pexels - szmo.hu
2019. április 22.Magyarországon a házasságok mintegy fele válással végződik. Még beszédesebb szám, hogy naponta (!) több, mint ötven magyar pár dönt úgy, hogy a kapcsolatuk már nem megmenthető. A válás rossz hatását a közös gyerekekre számtalanszor megvitatták már, pszichológusok és családterapeuták foglalkoznak szinte folyamatosan a nagyon is aktuális témával.

Arról azonban kevesebb szó esik, hogy mi történik akkor, ha a házaspár kifejezetten a gyerek/ek miatt marad együtt, de egyébként már úgy utálják egymást, hogy még egy légtérben is alig képesek megmaradni.

Ez a gyűlölet lehet csendes, ki nem mondott, és lehet hangos, veszekedésektől zajos. Egy dolog biztos: a gyerekre nézve mérgező. A mérgező családi légkört, a kényszer-együttléteket, a kifelé jópofizást a gyerek érzékeny receptoraival bombabiztosan "letapogatja", és nagyon meg is sínyli. Egyes szakértők szerint sokkal jobban, mint egy viszonylag kulturáltan intézett válásban (bár az is nehéz ügy).

A The Power of Silence önismereti oldal szakpszichológusok segítségével összegezte azt a négy fő okot, ami miatt azt feltételezik, hogy egy gyerek lelke sokkal jobban sérül egy rossz házasságban, mint egy válás során.

Az okokért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Így locsolkodtak a hagyományt őrző fiatalok idehaza és Erdélyben
Van olyan hely, ahol kétszer is meglocsolják a lányokat.
MTI - szmo.hu
2019. április 22.A húsvéti szokások évszázadokon keresztül sokszínűek voltak, az egyházi szertartások és a népszokások nem is választhatók el mindig élesen. A locsolkodás például sok évszázados, elvilágiasodott keresztény hagyomány azokból az időkből, amikor még csak húsvétkor kereszteltek.

A Kárpát-medencében az ünneplésnek számtalan szokása alakult ki, a magyarországi németek például rendszerint az emmauszi tanítványok bibliai történtét elevenítették föl, a székelyek pedig határjárást tartottak húsvét alkalmával.

Locsolkodás a Nyírség Táncegyüttesnél

A fiúk vödörből locsolják a baráti társaság lány tagjait egyikük nyíregyházi otthonában húsvéthétfőn. A Nyírség Táncegyüttes tagjai összetartó baráti kör, a fellépéseken túl több ünnepet is közösen tartanak meg. A fiúk húsvétkor kétszer is meglocsolják a lányokat: érkezéskor többnyire kölnivel vers kíséretében, búcsúzóul viszont egy vödör vízzel.

(Fotó: MTI/Balázs Attila)

Locsolkodás Erdélyben

Székely népviseletbe öltözött fiatalok locsolnak meg egy lányt az erdélyi Csíkrákoson.

(Fotó: MTI/Veres Nándor)

Locsolkodás Mezőkövesden

Népviseletbe öltözött hagyományőrzők locsolkodnak a Matyó Néptáncegyüttes húsvéti bemutatóján Mezőkövesden

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Locsolkodás Tolna megyében

Népviseletbe öltözött lány hímes tojást ad a locsolóknak a Tolna megyei Cikón.

(Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Locsolkodás Szentendrén

A mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes tagjai locsolkodnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x