hirdetés
vallalkozas.jpg

Hogyan élje túl a koronajárványt egy kisvállalkozás? – letölthető túlélőcsomaggal segít egy startup

Az összefogás jegyében a Briefly nevű cég fiatal csapata egy bárki számára elérthető és közérthető túlélőcsomaggal állt elő, hogy segítsen a bajba jutott kisvállalkozóknak.
Biacsics Bogi írása - Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

A koronajárvány mindannyiunk életét átírta. Az irodai munka az otthon falai közé szorult, a digitális átállás próba elé állít minden érintettet, de a szabadidős tevékenységeink is átalakultak. A nehézségek között azonban ott pislákol valami egészen rendkívüli: az összefogás ereje. Kiváló példa erre a magyar startup- és kisvállalkozói közösség, ahol ezúttal a Briefly fiatal csapata állt elő egy, a kisvállalkozókat segítő, ingyen letölthető túlélőcsomaggal.

Újraindítás gomb kisvállalkozóknak

Az aktuális helyzetben az átalakult vásárlási szokásokat leginkább a kisvállalkozó szféra érzi meg, ezért nekik kell a leggyorsabban reagálni a változásokra. Ez a periódus nemcsak bevételkiesést jelenthet számukra, hanem egzisztenciális válság veszélye is fenyegeti őket. Az összefogás jegyében a Briefly nevű startup fiatal csapata egy bárki számára elérhető és közérthető túlélőcsomaggal állt elő a kisvállalkozóknak való segítségnyújtás céljából.

„Hihetetlenül gyors reakcióra, drasztikus változtatásokra, és alkalmazkodásra van szükség a jelen helyzetben.

Egy olyan cégnek például, amelynél korábban a home office nem volt bevett szokás, néhány nap alatt kellett átállnia az otthoni munkavégzésre. Azoknak, akik ezzel a nehézségge­l néznek szembe, egy oktatóvideókból, eszközlistákból és hasznos linkekből álló csomagot állítottunk össze a gyors digitalizálódást se­gítve.”

hirdetés

– mesélte nekünk Tassonyi Csenge, a Briefly egyik alapítója.

Online sales stratégiától a kommunikációs kampányig

A Túlélőcsomag eBook-ban nemcsak a digitális átállást segítő know-how található: olyan, gyorsan alkalmazható stratégiákat, tippeket, valamint

konkrét, könnyen megvalósítható ötleteket gyűjtött össze a Briefly csapata, melyek mérséklik a károkat, helyreállítják a cashflow-t, vásárlóbázist növelnek, vagy épp’ a lojalitást erősítik a meglévő ügyfélkörben.

A Túlélőcsomag lehetővé teszi egy saját akcióterv összeállítását, amellyel átvészelhető ez a nehéz időszak. Az E-Book, többek között az online átállást segítő stratégiai tanácsokkal és hasznos platformokkal, a Facebook-shoppingot érintő útmutatással, a webshop üzemeltetéshez szükséges know-how-val, az online sales stratégiák kialakításához és a platformok kezeléséhez szükséges tudással, valamint számos egyéb területen könnyen értelmezhető vonalvezetéssel segíti hozzá a vállalkozókat ahhoz, hogy hosszú távon is stabil lábakon álljanak majd.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bejruti-robbanas-nover-babak-northfoto.jpg

Szívmelengető fotón a bejrúti nővér, kezében a három újszülött babával, akiket megmentett a robbanáskor

Az ápolónő a három kicsit magához szorítva menekült el a szülészetről, amikor a robbanás történt.
Fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási robbanás rázta meg kedden Bejrútot. Egy raktár gyulladt ki a libanoni főváros kikötőjében, ahol nagy mennyiségben tároltak ammónium-nitrátot. A robbanásnak legalább 135 halálos áldozata van, a sérültek száma több mint ötezer.

A beszámolók szerint a detonáció olyan nagy erejű volt, hogy még 10 km-ről is lehetett érezni a hatását. A kikötő több kilométeres körzetében az épületek ablakai kitörtek, leszakadtak a mennyezetek és a berendezésben is hatalmas károk keletkeztek.

Sok kórház, köztük az Al Roum kórház is megrongálódott a robbanás következtében. Bilal Jawich fotóst "szakmai megérzés" vezérelte, hogy odamenjen, és nem csalódott az intuíciójában, ugyanis egy nagyon emlékezetes pillanatnak lehetett szemtanúja.

Látta, ahogy egy nővér három újszülöttet tart a karjában meglepő nyugodtsággal, ami igencsak furcsa volt a körülötte látható káoszban a fotós szerint. A földön ugyanis rengeteg halott és sérült ember hevert.

hirdetés

"Mindezek ellenére a nővér olyan volt, mintha egy rejtett erővel kontrollálná magát, hogy megmentse azokat a gyerekeket"

- mesélte Jawich a CNN Arabicnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
feleseg-ujraelesztette-a-ferjet-northfoto.jpg

Fél órán keresztül élesztette újra férjét az ír nő, ezzel megmentette az életét

A kétgyermekes családapa szíve 50 percig állt, mielőtt sikerült visszahozni az életbe. Ha a felesége nem kezdi el a szívmasszázst, meghalt volna.
Fotó: Northfoto - Sanita Lazdauska/SWNS.COM - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Borzasztó pillanatokat élt át egy ír nő, akinek újra kellett élesztenie a férjét, miután az váratlanul szívrohamot kapott - számolt be róla a Metro.

A család sosem felejti el azt a napot, amikor kis híján tragédia történt. Juris Lazduaskis még tavaly márciusban lett rosszul egyik reggel. Felesége, Sanita először azt hitte, hogy a férje csak alszik és horkol, mert fura hangokat adott ki. De aztán gyanús lett neki a nem normális horkolás, ezért közelebb ment a férfihoz és megpróbálta felébreszteni őt. Hiába rázogatta a testét, a horkolás folytatódott.

Majd amikor Juris egyszer kinyitotta a szemét egy percre, aztán ismét visszaesett az előző állapotába, sőt el is kékült és már nem lélegzett, a felesége tudta, hogy baj van.

Rögtön hívta a segélyhívót, de a telefonban azt mondták neki, hogy el kell kezdenie az újraélesztést, különben a férje meghalhat. Telefonon instruálták, miközben fél órán keresztül szívmasszázst végzett a párján, amíg a mentők kiértek.

hirdetés

A szakemberek segítségével sikerült újraéleszteni a kétgyermekes családapát, akinek a szíve 50 percig állt, és ha a felesége nem kezdi meg a szívmasszázst, nem élte volna túl a szívrohamot.

"Nem nagyon volt időm arra, hogy hősként gondoljak magamra" - mondta Sanita.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apuka-segitsegevel-szuletett-meg-a-baba-illusztracio-pixabay.jpg

A hősiesen helytálló apuka segédkezett gyermeke születésénél, amíg a mentők oda nem értek

A 39 hetes kismamánál otthon indult be a szülés. A hős apuka tartotta a frontot, amíg a szakemberek kiértek hozzájuk.
A címkép illusztráció: Pixabay/ThorstenF - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Néhány napja írtunk arról, hogy a családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, mire a mentők kiértek, már megszületett a baba.

Most is az egyik családtag segítette a mentősök munkáját, ugyanis otthon indult be a szülés egy 39. hétben lévő kismamánál.

"A Nyírábrányi Mentőállomás esetkocsiját riasztották ma hajnalban ahhoz a 39. hetes kismamához, akinél otthonában indult be a szülés. A mentésirányító instrukcióit addig a hősiesen helytálló apuka követte, az ő segítségével vált láthatóvá az újszülött hajas fejbőre"

- számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

hirdetés

A mentők hamar kiértek a helyszínre, a szakemberek átvették a szülés vezetését és végül egészséges kisfiút segíthettek világra.

Időközben ráadásul speciális koraszülött mentőegység is csatlakozott az ellátáshoz. Végül az anyukát és a kis Gáborkát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők, a hős apuka kíséretében.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
zente4.jpg

„Van megoldás, van kezelés, van jövőkép!” - A kis Zente anyukája az augusztusi SMA-hónap kapcsán írt a betegségről

Szerencsére egyre többször ismerik fel időben a betegséget, és a kezeléshez is egyre több helyen hozzá lehet jutni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Augusztus hónap világszerte az SMA-tudatosság hónapja, amikor fokozottan igyekeznek felhívni a figyelmet a betegségre - emlékeztet a médiában ismertté vált SMA-s kifiú, Zente anyukája a Facebookon.

Mint írja, „hazánkban Zente tavalyi gyűjtése kapcsán is szerencsére kellő figyelmet kapott a betegség.” Hozzáteszi:

„Viszont még most is látok a neten sok-sok olyan megjegyzést, hogy milyen sok SMA-beteg lett hirtelen, és hogy régen ilyen nem volt. Ez egy téves megállapítás. Sajnos régen is volt!”

Ahogy fogalmaz, eddig azért hallottunk kevesebb esetről, mert hazánkban nem volt megfelelő kezelés. Magyarországon csak 2018 óta elérhető a megfelelő segítség.

hirdetés

„Tehát sajnos, ezek a gyerekek nagyon hamar meghaltak. Régen ráadásul úgy, hogy diagnózisuk sem volt, hiszen ismerek olyan felnőtteket, akik úgy küzdötték végig a gyermekkorukat, hogy igazából nem tudták, mi a baj”

- világít rá a szomorú tényre az édesanya.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!