hirdetés
foci-stadion_pixa.jpg

Hivatalos: jövő nyáron rendezik a foci-Eb-t

Elvetették a téli torna ötletét, 2021 júniusa és júliusa között rendezik a kontinensviadalt.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. március 17.


hirdetés

Már a koronavírus európai megjelenésének idején felmerült, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot el kéne halasztani jövő nyárra - elsősorban azért, hogy a szintén csúszásban lévő nemzeti és európai ligák meccseit nyugodtan be lehessen pótolni.

Néhány napja felmerült, hogy esetleg még idén télen megrendeznék a kontinenstornát. Mai ülésén azonban döntött az UEFA:

2021-ben rendezik meg az Eb-t.

Az Európa-bajnokság új időpontja így 2021. június 11. és július 12. között lesz. A már megvásárolt jegyek a jövő évi tornára is érvényesek lesznek.

Az nem változott, hogy ez lesz az első futball-Eb, amit számos európai ország közösen rendez meg. Ugyanakkor a kezdetek, 1960 óta még sosem kellett elhalasztani a mérkőzéseket.

hirdetés

A felfüggesztett pótselejtezők folytatása az aktuális járványügyi helyzettől függ. A magyar válogatott Bulgáriával fog játszani a részvételért. Mivel három csoportmeccset a Puskás Arénában is fognak játszani, kijutása esetén akár hazai pályán is küzdhet a nemzeti tizenegy.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
korhaz-rtl.jpg

„Ha háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hova vigyék a beteget”

Egy új utasítás ezt írja elő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

A háziorvost kérte meg a mentőszolgálat, hogy nézzen utána, melyik fővárosi kórház tudná fogadni a covid pozitív, nehézlégzéssel küzdő betegét.

Erről maga az orvos beszélt az RTL Híradónak.

Azt mondja, azzal indokolták ezt a mentők, hogy előfordult, hogy több beteget vittek egy intézménybe, mint ahány ágy volt.

A mentőszolgálattól azt közölték, egy új utasítás értelmében ha háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hova vigyék a beteget.

Részletek az alábbi riportban:

hirdetés

Extra videó az orvos hosszabb nyilatkozatával:

HÁZIORVOS: „Én mondjam meg, hová vigye a mentő a beteget?” https://rtl.hu/rtlklub/hirek/haziorvos-en-mondjam-meg-hova-vigye-a-mento-a-beteget


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
orban_vidnyanszky.jpg

A koronavírusos Vidnyánszky Attila hétfőn még Orbán Viktorral tárgyalt

Egyelőre nincs hivatalos válasz arra, tesztelték-e a miniszterelnököt.
Illusztráció: MTI/Koszticsák Szilárd (archív fotó) - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Mint arról beszámoltunk, pozitív lett Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának koronavírus-tesztje kedden.

A színház közleményében azt írta, az igazgató "állapota kielégítő, otthonában pihen", a járványügyi hatóságokkal egyeztetve pedig folyik a kontaktkutatás és a tesztelés.

A hvg.hu úgy értesült, Vidnyánszky hétfőn, tehát egy nappal a pozitív tesztje előtt még részt vett a Nemzeti Kulturális Tanács ülésén, ahol Orbán Viktor is jelen volt.

A lapnak egy szintén jelenlévő forrás megerősítette, hogy a miniszterelnök külön is tárgyalt az igazgatóval.

hirdetés

A Miniszterelnöki Sajtóiroda és a Magyar Művészeti Akadémia egyelőre nem erősítette meg a hvg.hu információját, ahogy Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan sem reagált arra, tesztelték-e Orbánt a találkozó óta, és amennyiben igen, megvan-e már ennek az eredménye.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
eszak_korea.jpg

A keresztényeket kínozzák legjobban az észak-koreai vallási táborokban

Volt olyan, akit addig tartottak egy hullámos vasdarabhoz kötve, amíg teljesen eldeformálódott a gerince.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Éheztetik, megverik, megkínozzák, sőt abortuszra is kényszerítik a foglyokat egyes észak-koreai munkatáborokban, pusztán azért, mert keresztények, írja a Daily Mail. A Korea Future Initiative jelentése 1990 és 2019 között, összesen 117, vallási okok miatt üldözött ember megkérdezése alapján készült.

Túlélők mesélték el, hogyan bánnak a vallásuk miatt bebörtönzött rabokkal abban az országban, ahol törvény tiltja, hogy a diktátoron kívül mást imádjanak az emberek. Kim Dzsongun birodalmában az átnevelő táborokban válogatott módszerekkel terrorizálják a rabokat, de a legdurvább kínázásokat a keresztényeknek tartogatják.

Az egyik sokkoló történetből kiderül, hogy a szökött rab szemtanúja volt, amikor egy hároméves gyereket tartóztattak le, majd testüreg-motozást hajtottak végre rajta a katonák. Az abortuszra kényszerítés teljesen hétköznapi ezeken a helyeken, de volt arra is példa, hogy

egy anyát az újszülött gyerekének megölésére utasítottak.

Nem járt jobban az a 33 éves férfi sem, akit egy hullámvasból készült székhez kötöztek a háromnapos kihallgatás során, amikor egy percet aludhatott. Ezek után börtönbe szállították, ahol további három hónapig tartották hasonló körülmények között, amíg végül teljesen el nem deformálódott a gerince.

hirdetés

A férfit végül politikai fogolytáborba küldték, ami tulajdonképpen a tényleges életfogytiglani büntetéssel ér fel. Ezekből a táborokból csak kevesen kerülnek ki élve, a rabok többsége nem éli túl a megpróbáltatásokat.

Az egyik rab emlékei szerint a férfiakat ezeken a helyeken úgy verik, mint a kutyákat. Még a cellákban sem kímélik őket. Az elviselhetetlen fájdalomtól pedig rettentő hangon sikoltoznak.

Rendszeresek a kivégzések a Biblia birtoklása miatt, de már azért is halálbüntetés jár, ha a szent könyv egy-egy oldalát csempészi valaki az országba Kínából.

Észak-Koreában a vallási elnyomás a szovjet fennhatóság alá kerülés idején kezdődött. 1945 után üldözni kezdték a keresztényeket, ahogy a buddhistákat és a sámánizmust követőket is. Az országban ma már minden vallás szigorúan tilos, ahogy a vallásokhoz kapcsolódó tárgyak birtoklása is.

Ennek ellenére a mai napig léteznek titkos keresztény csoportosulások Észak-Koreában. A társaságok tagjai a saját és családjuk életének kockáztatása árán is rendszeresen összegyűlnek közös imákra, miközben az állam mindenkit arra ösztönöz, hogy jelentsen ezekről az összejövetelekről a hatóságoknak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
halottak-napja.jpg

Idén egy kicsit más lesz a halottak napja is

A temetők nyitvatartásában és a budapesti tömegközlekedési járatok sűrítésében nem lesz változás az előző évekhez képest.
MTI / Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. október 28.


hirdetés

Csütörtöktől meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) közös megemlékezései.

A fővárosi köztemetők október 29. és november 2. között 7 órától 20 óráig lesznek nyitva.

Október 31-én nyitástól november 2-án zárásig tilos a gépkocsiforgalom a sírkertekben, kivétel ez alól a Rákoskeresztúri új köztemető, ahová ez idő alatt díjmentesen lehet behajtani. Itt kisbuszok segítik a közlekedést: a járművekre 8 óra és 17 óra között lehet felszállni.

A Budapesti Temetkezési Intézet tájékoztatása szerint csütörtöktől hétfőig a temetőirodák 8 órától 18 óráig tartanak nyitva, ezekben a járvány miatt a maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező. Az ügyféltérben annyi ember tartózkodhat egyszerre, ahány aktív ügyfélpult áll rendelkezésre, azon kívül várakozva be kell tartani a másfél-két méteres távolságot.

A Budapesti Közlekedési Központ a sírkertek egyszerűbb megközelítésére egyes vonalakon már csütörtökön és pénteken több járatot indít.

hirdetés

Szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek, a járatok sűrűbben követik egymást, és rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe kilátogatókat.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!