News here
hirdetés

HÍREK

Volodimir Zelenszkij átadta az uniós csatlakozáshoz szükséges iratokat

A papírokat az Unió ukrajnai nagykövete vette át, az ország vezetői remélik, hogy már júniusban megszerzik a tagjelölti státuszt.

Link másolása

hirdetés

Sokatmondó videó került fel hétfő este Volodimir Zelenszkij hivatalos Facebook-oldalára: a felvétel tanúsága szerint

Ukrajna elnöke átadta az uniós csatlakozáshoz szükséges iratokat az Európai Unió ukrajnai nagykövetének, Matti Maasikasnak.

Ukrajna már korábban kitöltött egy formanyomtatványt, ami kiindulópontja lehet az ország uniós csatlakozásának – írja a 24.hu. „Azt várjuk, hogy az ajánlás pozitív lesz, akkor a labda már az EU-tagállamok térfelén pattog majd” – mondta ezzel kapcsolatban Ihor Zsovkva, az elnöki hivatal helyettes vezetője az ukrán közszolgálati csatornának vasárnap este. A nyomtatvány benyújtása után az Európai Bizottságnak el kell bírálnia, hogy Ukrajna megfelel-e a szükséges tagsági kritériumoknak.

Zsovkva hozzátette, hogy Ukrajna várhatóan júniusban szerzi meg az EU-tagjelölt státuszt az Európai Tanács ülésének tervezett ülésén.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: