HÍREK

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között a vita még nem, de a közös kép már összejött

A főpolgármester és kihívója a diákmozgalmak közös eseményén vettek részt, ahol megtekintették a fiatalok koncepcióit és ötleteit Budapestről.

Link másolása

Magyar Péter árnyékában a magyar politikai élet egy másik nagy kérdése, hogy vajon a független jelöltként induló, de sokak által a Fidesz emberének gondolt Vitézy Dávid meg tudja-e szorongatni Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti önkormányzati választáson. Egyelőre a volt BKK-vezér szeretné elérni, hogy legyen vita a jelöltek között, ám Karácsony jelenleg elzárkózik ezelől.

Nem tudni, hogy az üzengetésen túl van-e esély arra, hogy a két legesélyesebb jelölt nyilvános vitán mérje össze érveit, de az biztos, hogy a főpolgármester és kihívója szerdán közös rendezvényen vettek részt – és még közös fotók is készültek róluk.

Karácsony és Vitézy az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront – Budapest és a Fridays For Future Magyarország diákmozgalmak közös rendezvényén járt, ahol a fiatalok bemutatták Budapesttel kapcsolatos terveiket, elképzeléseiket – ahogy Vitézy Dávid fogalmazott, „azoknak a főpolgármester-jelölteknek, akik kíváncsiak voltak rájuk” – utalva ezzel a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra távollétére.

„A diákmozgalmak mai rendezvényén bemutatott javaslatai mellett a kérdőíven kapott visszajelzéseket is beépítem a programomba - például így kapott javaslat alapján fogom vállalni, hogy péntek és szombat esténként bevezetjük a budapesti metrók éjjeli üzemét is”

– ígérte meg a volt közlekedési államtitkár.

Az eseményről fotókat és bejegyzést osztott meg Karácsony Gergely is, aki azt írta: „Közösen álltunk ki az oktatás szabadságáért, közösen álltunk ki a klímavédelemért, közösen képviseltük az olcsó diákbérletek ügyét is, persze, hogy közösen tervezzük Budapest jövőjét a fiatalokkal, az őket képviselő diákszervezetekkel.”

Az eseményről Vitézy Dávid ezt a képet osztotta meg:

Míg Karácsony Gergely egyik fotóján is látszik, hogy a két politikai ellenfél egymás mellett ült, és nehéz elképzelni, hogy ne váltottak volna néhány szót:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártjának színeiben indulna a Gyurcsány Ferencet játszó színész
Sás Péter eredetileg függetlenként indult volna a mezőhegyesi polgármesteri székért, de lehet, hogy inkább mégis a TISZA Pártot választja.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Erősen gondolkodik azon a független Sás Péter, hogy inkább Magyar Péter pártjának színeiben induljon a mezőhegyesi polgármester-választáson, írja a Telex. A színészt a legtöbben a 2013-as, szédületesen rossz Elment az öszöd című filmből ismerhetik, amiben Gyurcsány Ferencet alakította.

Sás Péter a Talpra Magyarok! Közösség alapítójának mezőhegyesi állomásán, a közönség soraiból kilépve élő adásban kérdezett Magyartól. Arról érdeklődött, az általa csak Lézer Jankónak becézett Lázár Jánost, aki állítása szerint a műemléknek számító ménesparancsnoki épületet rombolja (habár erre konkrét bizonyítékot nem hoz fel), hogyan lehetne számon kérni.

Magyar szerint számtalan ehhez hasonló esetet lehetne sorolni Budapesten és vidéken is, „annyi történik, hogy nem működik az állam”, kézi irányítással működnek a hivatalok. Egy kormányváltás után ezeket nem fogják tudni visszaépíteni, de a hivatalokat újra működésre tudják bírni, és „el tudjuk kerülni, hogy a propaganda, azt hiszem, a legolvasottabb online portál, az Index, olyan interjút készítsen Tiborcz Istvánnal, a nemzet vejével, amelyben nem arról kérdezik, hogy 36 évesen hogy 500 milliárd forintja, azon kívül, hogy tehetséges, amit kár lenne tagadni, hanem arról kérdezik, hogy valóban mit tesz a nemzeti örökség, az épített örökség védelméért.”

Magyar Péter és a színész beszélgetését a lenti videóban 29:23-tól lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Deutsch Tamás: Ki a f*sz az a Magyar Péter?
De azért vitázna vele, hisz erről már korábban is beszélt.

Link másolása

Erősen indította a kormányközeli Mandinernek adott interjúját Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője:

„De most komolyan, »who the fuck is« Magyar Péter? Ennyi.”

Magyarul ez nagyjából annyit tesz, mint „ki a f*sz az a Magyar Péter”, ami minimum érdekes, mivel Deutsch megerősítette, hogy a pártok listaállítása, május harmadika után „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni.

Tovább árnyalja a képet, hogy a Deutsch Tamást indító kormánypártokhoz közel álló Megafon Központ

az elmúlt hónapban csak a Facebookon több mint 148 millió forintott költött hirdetésre, a pénz zöme pedig pont a Magyar Péterről szóló bejegyzésekre ment el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Háromfős titkárságot igényelt lemondása után Novák Katalin
Lakást viszont egyelőre nem kért a volt köztársasági elnök.

Link másolása

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök a lemondása után lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, de háromfős titkárságot fog alkalmazni.

A volt köztársasági elnökök életük végéig alkalmazhatják a titkárságot, továbbá

térítésmentes egészségügyi ellátás, lakás, autó, valamint az aktuális házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese illeti meg őket, amely jelenleg havi bruttó 4,5 millió forint.

A kegyelmi botrány után lemondott Novák a későbbiekben is bármikor igényelheti a korábban nem kért szolgáltatásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: