News here
hirdetés

HÍREK

VIDEÓ: Nem engedték be az újságírókat Iványi Gábor egyesületéhez, a sajtó képviselői az ablakon másztak be

A Szeretlek Magyarország a helyszínen követi az eseményeket, a NAV emberei igyekeznek eltávolítani az újságírókat.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy kiszállt a NAV Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai hajléktalanszállójához. A nyomozók még délután is a helyszínen tartózkodnak, és határozottabban igyekeznek az újságírókat és a civileket elküldeni a helyszínről.

A sajtó képviselői egyébként az ablakon keresztül közelítették meg a helyszínt, miután a bejáraton nem akarták beengedni őket.

A helyszínre 15 órára sajtótájékoztatót hirdettek, ahol megjelent többek között Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Donáth Anna, a Momentum elnöke, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, valamint Jámbor András, az ellenzéki Szikra Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje a VIII-IX. kerületben.

Az esemény után magát Iványi Gábort sem engedték már be az épületbe, ezért a sajtó képviselői által körülvéve állt az ajtóba a lelkész, aki az utóbbi hetekben többször is megszólalt az ellenzék mellett, egy ideig pedig az Egységben Magyarországért pártszövetség államfőjelöltjeként is felmerült a neve.

Civilek és a sajtó néhány képviselője közben oldalt egy létrán mászott be az épületbe, mire a NAV emberei rövid időre eltűntek, de azután hosszan igyekeztek kiszorítani a sajtót az épületből.

A Telex információi szerint Iványi elmondta:

hirdetés
„betörték az iroda ajtaját, lecserélték róla a zárat, és turkáltak az asztalán”

Frissítés, 15:45:

„Én egy nagyobb Úr előtt felelek, engem ezek a kis istenek nem érdekelnek. Én nem vagyok szolgája ennek a rendszernek, számomra az állam nem a kormányt jelenti, hanem a választópolgárokat” – mondta az ügyről Iványi Gábor, akit egyébként a NAV tájékoztatná a reggel óta tartó ügy részleteiről, de kizárólag négyszemközt, a sajtó jelenléte nélkül.

16:10:

Eddig csak a NAV nyomozói látszottak a felvételeken, most megjelent az első rendőr is, akit felengedtek a helyszín emeletére. Közben az adóhatóság emberei azt mondják, a helyszínen megjelent országgyűlési képviselők felmehetnek az irodákba.

Többen azt nehezményezik, hogy reggel 9 óta tart egy olyan vizsgálat, amelynek részleteiről továbbra sem hajlandóak tájékoztatni senkit. A helyszínen megjelent civilek közül többen azt nehezményezik, hogy miközben a kormányközeli oligarchák óránként milliókat keresnek, a hatóságok egy olyan civilt vegzálnak, aki évtizedek óta a szegényeken igyekszik segíteni.

Mindeközben a helyszínen a civilek benyomulása közben betört egy ajtó üvege, de a felvételek szerint sérülés nem történt.

A eseményeket a Szeretlek Magyarország élő videójában is lehet követni:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Megvan, mi okozta II. Erzsébet halálát
Szeptember 8-án, helyi idő szerint 15 óra 10 perckor halt meg a királynő.

Link másolása

hirdetés

A királynő halotti anyakönyvi kivonata szerint a 96 éves uralkodó halálát az „öregkor” okozta - írja a BBC.

A skót hatóságok csütörtökön tették közzé a dokumentumot, amin II. Erzsébet lányának, Anna hercegnőnek az aláírása szerepel.

A dokumentum rögzíti, hogy szeptember 8-án, helyi idő szerint szerint 15:10-kor (magyar idő szerint 16:10-kor) halt meg II. Erzsébet a skóciai Balmoralban.

A palota a haláleset után közleményében azt írta, a királynő „békésen hunyt el”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
„Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát”
A Portfolio elemzője szerint a gyengülés oka, hogy a jegybank bejelentette, nem emeli tovább a kamatot. A szakértők most már 440 forintos euroárfolyamot és 20 százalék fölötti inflációt várnak.

Link másolása

hirdetés

A portfolio.hu elemzője szerint a gyengülés közvetlen kiváltó oka az, hogy a jegybank két napja bejelentette, nem emeli tovább a kamatot - számolt be róla az RTL Híradó.

Csütörtökön újabb történelmi mélypontra zuhant a forint: napközben 424 forintnál is többe került egy euró és 437 forintnál is többe egy dollár.

A Portfolio elemzője szerint Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát a dollárhoz és az euróhoz képest is, a piac ugyanis magasabb kamatszintre számított.

"Ami közvetlen kiváltó oka volt ennek a mostani forintgyengülésnek, az meglátásunk szerint egyértelműen az, hogy a Magyar Nemzeti Bank lezárta a kamatemelési ciklusát" - fogalmazott Beke Károly.

Matolcsy György kedden jelentette be, hogy 13 százalékra emelték az alapkamatot, további emeléseket azonban nem terveznek a forintgyengülés megállítására.

"Nem megyünk azonban tovább, mert innentől kezdve úgy látjuk, hogy az infláció, mint máshol is, de Magyarországon már öngerjesztő lenne" - fogalmazott a jegybank elnöke.

hirdetés
Beke Károly elemző szerint a folyamatot csak az állíthatná meg, ha a kormány gyorsan egyezségre jutna az Európai Bizottsággal az uniós támogatások kifizetéséről. Ellenkező esetben azonban az emberek közvetlenül is érzik majd gyenge a forint hatását - tette hozzá.

"Ha az újabb forintgyengülési hullám ha kitart néhány hétig, akkor majdnem biztosra vehetjük, hogy fogunk látni 20 százalék fölötti inflációt a következő hónapokban Magyarországon" - fogalmazott a Portfolio elemzője.

Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
CNN: Orosz hadihajókat figyeltek meg hétfőn ott, ahol aztán felrobbant a gázvezeték
A múlt héten pedig tengeralattjárókat is láttak nem messze ezektől a területektől egy forrás szerint.

Link másolása

hirdetés

Az orosz hadiflotta támogatóhajóit figyelték meg hétfőn és kedden a Balti-tengernek azon részén, ahol felrobbant és szivárogni kezdett az Északi Áramlat gázvezeték - jelentette a CNN két nyugati hírszerző forrására hivatkozva.

Az egyik forrás szerint a múlt héten orosz tengeralattjárókat is megfigyeltek nem messze ezektől a területektől.

A CNN forrásai szerint azonban arról nincs információjuk, hogy közük lehettek-e a gázvezeték megrongálásához.

Egy dán katonai tisztviselő a CNN-nek elmondta, orosz hajók rutinszerűen megjelennek a térségben, de hangsúlyozta, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Oroszország okozta a károkat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a CNN értesüléseit az MTI szerint úgy kommentálta, hogy a Balti-tengerről van szó, és a NATO-tagországoknak azon a vidéken sokkal több repülő, úszó és egyéb haditengerészeti eszköze észlelhető, ezért - mint mondta - "ezek teljesen ostoba, mondjuk úgy, hogy elfogult hírek".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Felakasztotta magát egy újpesti gimnázium diákja
Az iskola Facebook-oldalát elárasztották a szülők és a diákok együttérző kommentjei.

Link másolása

hirdetés

Felakasztotta magát egy fiatal, aki az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumba járt - számolt be róla a Metropol.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu-nak megerősítette a diák halálhírét.

A rendőrség közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Az iskola Facebook-oldalát elárasztották a szülők és a diákok együttérző kommentjei.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: