HÍREK

Vadonatúj és méregdrága katonai technológiát használt az állami televízió Magyar Péter tüntetésén

Azért is érdekes a nagy nekikészülés, mert egyetlen másodpercet sem közvetítettek a Kossuth-térről. Már csak az a kérdés, kinek volt szüksége a hibátlan élő jelre, amit a technológia segítségével sugározni lehetett?
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 13.


Link másolása

A Magyar Hang vette észre, hogy a máskor magukat promotáló MTVA munkatársai Magyar Péter április hatodikai tüntetésén inkognitóban voltak jelen. Míg ugyanaznap délelőtt a nagykanizsai répafesztiválon a cég számos módon promotálta saját magát, és a munkatársak is jól látható módon, nyakba akasztott MTVA-belépőket viseltek,

délutánra ezek valahogy eltűntek, és inkognitóban jelentek meg az állami televízió munkatársai az eseményen. Ami még ennél is érdekesebb, hogy olyan technológiát használtak a közvetítéshez, ami abszolút csúcstechnológiának számít.

A Silvus nevű rendszer azt „tudja”, hogy olyan helyzetben, amikor más közvetítések miatt telített rádiójelekkel a térség, akkor is zavarmentes, tiszta élő képet lehet közvetíteni a segítségével. Ez annak a fényében igazán érdekes, hogy az MTVA egyetlen percre sem kapcsolta élőben a Kossuth-teret, azaz

semmi ok nem volt a szettenként 18,5 millió forintba kerülő rádiók alkalmazására.

Hacsak a jeleket máshova nem közvetítették élőben.

Ezért a Magyar Hang az alábbi kérdéseket tette fel az MTVA illetékeseinek. Mivel azonban erre értékelhető választ nem küldtek, így közérdekű adatigénylést nyújtottak be. A kérdések:

Az MTVA hány dolgozója dolgozott április hatodikán, szombaton a Kossuth téri demonstráció (nem) közvetítésén és ez összesen mennyibe került az adófizetőknek?

Hány pár Silvus rádió adó- és vevőegységet vásárolt az MTVA és mennyiért?

Ha nem vásárolt ilyen berendezéseket, mennyibe került ezek bérlése alkalmanként és eddig hányszor béreltek ilyet és kitől?

Miért kell ilyen drága katonai technológiát használni az ellenzéki tüntetések esetében, ha amúgy nem közvetítik élőben az eseményt?

Megosztották-e harmadik féllel a Kossuth térről beérkező videójeleket? Volt-e lehetősége nem MTVA-alkalmazottnak látni ezt a közvetítést?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Pénteken elmegyünk Felcsútra, és felülünk a szocialista szellem vasútjára
Igen, ez AZ a kisvasút. Az egész szerelvényt kibérelték, mindenkit várnak szeretettel.

Link másolása

Magyar Péter kampánykörútja kedd délben Kiskunfélegyházán folytatódott. A Tisza Párt politikusa több, korábban is kivesézett probléma mellett beszélt a vasút állapotáról is.

Magyar szerint beszélni kellene arról, hogy Magyarországon miért nem fejlesztik a vasutat, miközben Európa-szerte ez a tendencia. A Tisza Párt EP-listavezetője nemvárt bejelentést is tett a vasút kapcsán:

„Pénteken ellátogatunk Fejér megyébe egy híres kisvasútra. Felcsútra elmegyünk és részt veszünk a szocialista szellem vasútján egy utazáson. Mindenkit várunk szeretettel, kibéreltük az egész szerelvényt, valószínűleg az éves kihasználtság a duplájára fog emelkedni”

– mondta Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
David Pressman: Az USA már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal az orosz kibertámadás miatt
A nagykövet szerint komolyan kell reagálni a régiót érő orosz fenyegetésre.

Link másolása

„Az Egyesült Államok egy ideje már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal ebben a témában. Ez az eset is jelzi azt a fenyegetést, amit Oroszország jelent a szövetségeseinkre, a fenyegetést, amit Oroszország jelent a régióra és azt, hogy milyen komolysággal kell reagálnunk erre a fenyegetésre”

– mondta David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az RTL-nek.

Az ügy előzménye, hogy kiszivárgott belső dokumentumok szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tudott arról, hogy az orosz kormányhoz közeli hackerek feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Dobrev Klára: Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző – szerdán közül részleteket
Nagy bejelentésre készül a DK EP-listavezetője, amin állítólag sokat dolgoztak.

Link másolása

„Sokat dolgoztunk rajta és most összeállt a kép: Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző”

– mondta Facebook-videójában Dobrev Klára, de egyelőre nem árulta el, hogy kiről és miről is van szó.

„A Fidesz vesszőfutása folytatódik. Erről gondoskodom”

– tette hozzá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Robert Fico-n hasi CT-vizsgálatot végeztek – a szlovák kormányfő képes kommunikálni a környezetével
A meglőtt kormányfő eszméleténél van, állapota stabil, de súlyos, az életveszélyen túlvan.

Link másolása

Hasi ellenőrző CT-vizsgálatot végeztek kedden Robert Ficón. A kormányfő eszméleténél van és kommunikál a környezetével – írja a Parameter a besztercebányai Roosevelt Kórház közlése alapján.

Azt is hozzátették, hogy emellett

Fico további kezeléseket kap egészségi állapotának javulása érdekében.

A szlovák kormányfőre május 15-én lőttek rá Nyitrabányán, egy kihelyezett kormányülés után. A szlovák sajtó szerint a támadó 71 éves Juraj Cintula szélsőjobboldali író volt, akinek indítéka kormányellenes érzelmei lehettek. Ficó még a merénylet napján egy ötórás operáción esett át, pénteken pedig újabb műtétet végeztek el rajta.

Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes vasárnap azt mondta, hogy a kormányfő már túl van az életveszélyen, és konkrét utasításokkal látta el a kormány következő lépéseit illetően.

Link másolása
KÖVESS MINKET: