hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Új melegrekord: soha nem volt még ilyen hőség hajnalban Görögországban

Nappal 40 fok felett volt a csúcs, de az éjszaka sem hozott enyhülést Kálimnosz szigetén. Több helyi melegrekord is megdőlt, 30-án Széresz városában 43,7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Link másolása

hirdetés
Hajnalra mindössze 32,7 fokig hűlt le a levegő csütörtökön Kálimnosz szigetén, nappal 40 fok felett tetőzött a hőség

- írja az Időkép.

Kálimnosz szigetén, az Égei-tenger déli részén rendkívül meleg volt a csütörtök hajnal.

A legalacsonyabb hőmérséklet 24 óra alatt 32,7 fok volt, mely a valaha mért legmelegebb reggel egész Görögországban

és Európa legmagasabb júliusi minimum-hőmérsékleti rekordjától is csak fél fokkal maradt el.

Nappal sem frissülhetnek fel a görögök, a maximumok az ország nagy részén 40 fok felett alakultak a napokban. Több helyi melegrekord is megdőlt, 30-án Széresz városában 43,7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

hirdetés

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Pécsett volt az első Pride-vonulás vidéken Magyarországon, az ellentüntetésen csak a töredéke jelent meg

A felvonulás előtt uszító matricákat tettek ki több helyen a városban, ezért a polgármester feljelentést tett.

Link másolása

hirdetés

Budapesten már 26-szor volt Pride felvonulás, vidéken viszont még soha, idén Pécsett ez a jég is megtört, a Pécs Pride-on a becslések szerint egy-kétezer ember vonult az utcákon.

A felvonulás előtt uszító matricákat tettek ki több helyen a városban, ezért a polgármester feljelentést tett,

a délelőtt folyamán néhány tucat emberrel ellentüntetést is tartott "a családokért" Kővári János, aki a hírek szerint a Fidesz jelöltje lesz Pécsen a 2022-es választásokon.

A pártok többnyire távol maradtak, csak a Momentum vett részt a felvonuláson, este pedig Freedom Partyval zárják az eseményt.

A felvonulásról egy videót ITT nézhetsz meg.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Elszállhattak az eddig leadott szavazatok az előválasztáson dr. Magyar György szerint

Az előválasztási kampány szervezője azt is hozzátette, emiatt akár a szavazás idejét is meghosszabbíthatják.

Link másolása

hirdetés

Rendkívüli interjút adott a Hit Rádiónak dr. Magyar György: az előválasztás egyik szervezője szerint arra is van esély, hogy elszálltak az eddigi szavazatok - közölte az atv.hu.

"Az informatikusok véleménye szerint az eddig leadott szavazatok elszállhattak a támadás következtében" - mondta dr. Magyar György. Az előválasztási kampány szervezője azt is hozzátette, emiatt akár a szavazás idejét is meghosszabbíthatják.

A szervezők szerint egyértelműen külső támadás érte a rendszert, mert akkor is túlterhelés állt fenn, amikor már nem tartott a szavazás.

hirdetés

Mint arról korábban mi is írtunk, a szavazás szombat reggel kezdődött. Néhány sátor már reggel 6-kor kinyitott, és az internetes szavazás is ekkor kezdődött el, de a problémák hamar jelentkeztek.

A Szeretlek Magyarország olvasói is jelezték, hogy 10 óra körül gondok voltak az előválasztás honlapjával: először csak akadozott, majd a legtöbbeknél le is állt. Később már a kihelyezett sátraknál sem tudtak szavazni a rendszer hibája miatt.

Ekkor a szervezők még azt mondták, délig orvosolják a problémát, de nem sokkal dél után közölték: hétfőig el kell halasztani a voksolást, hogy helyrehozzák a problémát. Ezután több ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, vizsgálódott az ügyben, és hackertámadásra gyanakszanak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Három és félszeresére növekedett a pozitív koronavírustesztek aránya egy hónap alatt

Az Operatív Törzs ismét úgy reagált: oltásra van szükség és nem korlátozásokra. Falus Ferenc szerint ugyanakkora hangsúlyt kellene kapnia a maszkhasználatnak.

Link másolása

hirdetés

Felelőtlenségnek tartja a volt országos tisztifőorvos, hogy a kormány az oltást nevezi a vírus elleni védekezés egyetlen eszközének - hangzott el az RTL híradójában.

Falus Ferenc azt mondta: ugyanakkora hangsúlyt kellene kapnia például a maszkhasználatnak. A vírus egyre gyorsabban terjed: egy hónap alatt három és félszeresére növekedett a pozitív tesztek aránya. Az Operatív Törzs ismét úgy reagált: oltásra van szükség és nem korlátozásokra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A Fidesz üzent az ellenzéknek: „Saját bénázásukat ne kenjék másra!”

Egyetlen mondattal reagált a párt az előválasztást megakasztó hackertámadásra, amivel őket vádolta meg az ellenzék.
Fotó: Hadházy Ákos/Facebook - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

A szombati előválasztás nem zajlott zökkenőmentesen. Ahogyan azt már korábbi cikkünkben megírtuk: a rendszer teljesen használhatatlan lett, már a sátraknál sem tudtak szavazni. Bedő Dávid szerint egyértelmű, hogy IT támadás történt és a másik oldal akarja elhallgattatni a választókat. Emiatt az előválasztást a továbbiakban hétfőig halasztják.

A Fidesz várt a megszólalással vasárnapig, amikor ezt üzenték sajtóközleményben az ellenzéknek:

Saját bénázásukat ne kenjék másra!

Később az ellenzéki hatpárti (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) összefogás szintén kiadott egy közleményt. Ebben teljes mértékben a kormányt teszik felelőssé a rendszer meghibásodása miatt. Bizonyítékot viszont nem szolgáltattak hozzá.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: