News here

HÍREK

Tüttő Katának 14 budapesti ingatlana van, Őrsi Gergely pedig felvette a 10 milliós babaváró hitelt

A Magyar Nemzet ellenzéki politikusok vagyonnyilatkozatait vizsgálta meg.
MTI/Illyés Tibor - szmo.hu
2021. február 04.


Link másolása

A Magyar Nemzet összeállítást készített ellenzéki politikusok pénzügyeiről, a vagyonnyilatkozatuk alapján. Kiderült, hogy Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettesnek 14 fővárosi ingatlanja van, amelyek között több szántó- és termőföld is található, s egyebek mellett egy budavári lakásnak is résztulajdonosa.

Tavaly óta Tüttő Kata több mint duplájára növelte az egyébként is tekintélyes – 26 millió forintos – Magyar Állampapír Plusz-portfólióját, amelynek értéke egy év alatt 54 millió forintra hízott.

Bankszámláján továbbra is 35 millió forint van, de közben 74 milliós tartozása 85 millióra nőtt. A főpolgármester-helyettes feltüntetett a nyilatkozatában egy húszezer forintos OTP ingatlanbefektetési jegyet is, ingóságai közül pedig egy Nikon fényképezőgépet, valamint egy csillagászati távcsövet foglalt bele a bevallásába. Autó gyanánt továbbra is egy 2005-ben vásárolt Suzuki Swift van a nevén.

Karácsony Gergely főpolgármester szert tett egy siófoki nyaraló felére, de közben jelentősen eladósodott. 30 millió forintos banki és 3,7 milliós magánhitele van.

Növelte megtakarításait Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes is, akinek tavaly még 4,3 millió forint idén viszont már 7 millió forint tartaléka van. Gy. Németh több ingatlannal is rendelkezik, például egy balatoni nyaralóban is van tulajdonrésze.

A II. kerületet vezető Őrsi Gergely (MSZP) felvett tízmillió forintnyi babaváró hitelt. A kedvezményes kölcsön mellett a politikus immár adóstársként jegyez egy 18 millió forintos banki hitelt is, egy magánszemélynek pedig 1,8 millió forinttal tartozik.

Horváth Csaba, a szintén szocia­lista zuglói polgármester bevallásában továbbra is 150 millió forint „más szerződés alapján” rögzített követelése van, amelyről már két éve is azt írta a sajtó, hogy magánszemélynek nyújtott kölcsön lehet.

Kispest szocialista polgármesterének, Gajda Péternek a vagyonnyilatkozatából nem derül ki, hogy tavaly óta hogyan törlesztette harmincmillió forintos, magánszeméllyel szembeni tartozását. Ugyanis Gajda értékpapírokból és befektetési jegyekből 2019-ben nyolcmillió forintra rúgó vagyona idénre tizenegymillióra növekedett, és a 77 ezer eurós devizamegtakarítása sem csökkent.

A polgármester lakáskiadásból származó jövedelme 170 ezer forinttal növekedett. Lackner Csaba csak életbiztosítását, egy fél ingatlanját, valamint 190 ezer forintos jövedelmét tüntette fel a nyilatkozatában, amelyben még egy eladásra kínált autó is szerepelt.

Egy több mint 3,1 kilogrammos aranytömbje van Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének. Bár a vagyonnyilatkozatában nincs feltüntetve, a 2012-ben vásárolt nemesfém értéke.

A politikus emellett továbbra is csaknem másfél tucat különböző értékpapírcsomaggal is rendelkezik, amelyek összértéke körülbelül 75 millió forint.

Péterffy emellett több mint 6,3 millió forintot euróban tart, és különböző pénzintézetekben van még közel 12,5 millió forintja is. A polgármesternek az egyik pénzintézettel szemben van egy 48 millió forintos tartozása is.

Vagyonnyilatkozata szerint csekély változás történt Botka László szegedi polgármester vagyoni helyzetében. A politikus tavaly decemberben felerészben tulajdonosa lett egy összesen 119 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak, miközben 96 millió forintról 63 millióra csökkent a bankbetétje.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
33-Ft-tal olcsóbban adja az Auchan a benzint – állítják, minden kútjukon van elég belőle
Nagyot kaszálhat a hipermarket, ismét hatalmas sorok várhatók.

Link másolása

Valamennyi Auchan benzinkút átállt már a piaci árra, és mindegyiken elegendő üzemanyag áll a rendelkezésre, hogy kiszolgálják a vevőket – írta az Auchan PR-ügynöksége a Portfoliónak.

Azt is elárulták, hogy milyen áron kínálják az üzemanyagot,

  • a 95-ös benzin literjét 599 forintért,
  • a gázolajat 699 forintos literenkénti áron értékesítik.

Ezek az árak péntek éjféltől lépnek érvénybe valamennyi Auchan töltőállomáson - olvasható a tájékoztatásban.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a MOL csökkenti az üzemanyagok árát. A holtankoljak.hu oldal szerint amennyiben a kutakon érvényesítik az árváltozást, akkor az átlagárak így alakulnak majd:

  • a 95-ös benzin litere 632 forint,
  • a gázolajé pedig 695 forint lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Lázár János továbbra is tájsebnek tartja a MOL ma átadott új, 143 méter magas toronyházát
Hernádi Zsolt szerint viszont nem is látható olyan sok helyről, a történelmi belvárosból például egyáltalán nem.

Link másolása

Átadták Budapest és Magyarország legmagasabb irodaházát, az új MOL-székházat. A Kopaszi-gátnál épült 143 méteres toronyházról az átadón azt mondták: az ország egyik legkorszerűbb irodaháza, amelynél odafigyeltek a takarékosságra is.

Az építkezést évekig viták övezték, sokak szerint a torony belerondít a főváros dunai látképébe.

Lázár János még kancelláriaminiszterként bírálta a projektet, ma az RTL Híradó megkeresésére is azt írta: „megvalósulása után is tájsebnek tartja azt”.

„Pont egy gázolaj- és üzemanyag-kereskedőnek kellene arra törekednie a 21. században, hogy ökológiailag viselhető és sebet nem ejtő épületeket hozzanak létre. Egy 120 méteres épület Budapesten tájseb lesz”

– véli az Építési és Közlekedési Minisztériumot vezető miniszter.

Vele ellentétben Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója úgy véli: „nagyon kevés helyről lehet majd látni az úgynevezett történelmi belvárosból, történelmi városközpontból”, így szerinte nem mondható ki, hogy az épület rontana Budapest látképén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Nincs értelme annak”, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében az Európai Bizottság szerint
Magyarország mentesítést kapott a jelenlegi olajembargó alól, mégis erre fogja az üzemanyaghiányt a kormány.

Link másolása

A HVG szerint az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az Oroszországgal szembeni olajembargó csak a tengeri szállítmányokra vonatkozik, Magyarország pedig felmentést kapott a vezetékes szállításra, így ez nem lehet magyarázat a magyarországi üzemanyaghiányra.

„Nincs értelme annak, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében. Magyarország bűnbakként használ bennünket”

– közölte.

Csak a következő szankció fogja érinteni Magyarországot, február 5-től ugyanis az üzemanyag szállítását is megtiltják a tagállamok között. Addig viszont korlátlanul érkezhet a pozsonyi olajfinomítóban előállított, orosz eredetű üzemanyag.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Bulgáriát és Romániát sem veszik fel a schengeni övezetbe
Horvátország felvételét viszont megszavazták.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2022. december 08.


Link másolása

Az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa csütörtökön szavazott Bulgária, Románia és Horvátország schengeni csatlakozásáról – írja a Transtelex.

Míg Horvátország felvételét egyhangúlag megszavazták, addig Románia és Bulgária kérelmét elutasították.

Románia és Bulgária schengeni csatlakozása ellen Ausztria és Hollandia szavazott. A hollandok ellenszavazata annak köszönhető, hogy Romániáról és Bulgáriáról összevonva szavaztak, Hollandia Románia csatlakozása mellett, viszont Bulgária csatlakozása ellen szavazott.

Horvátország csatlakozása viszont azt jelenti, hogy 2023. január 1-től megszűnik a határellenőrzés Horvátország és a többi schengeni tagállam szárazföldi határain. A horvát repülőtereken pedig 2023. március 26-tól nem lesz több ellenőrzés.


Link másolása
KÖVESS MINKET: