HÍREK

Toroczkai az M1-en: Két éve nem voltunk semmilyen Fidesz-közeli tévében, az RTL Klubban meg még egyáltalán nem

A pártelnök a köztévében nekik járó 5 percben arról beszélt, hogy „a Mi Hazánk Mozgalom a harmadik út”, és 100 oldalas programot állítottak össze.

Link másolása

A választás előtt minden országos listát állító párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth rádió reggeli műsorsávjában. Szerdán Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke kapta meg a nekik járó öt percet.

Toroczkai azzal indított, hogy a sajtófőnökével utánanéztek, és körülbelül két évvel ezelőtt volt utoljára a köztelevízióban.

"Körülbelül ennyit arról a rágalomhadjáratról, ami az elmúlt napokban elindult a balliberális oldal részéről, ami azzal vádolja a Mi Hazánk Mozgalmat, hogy mi állandóan itt ülünk a köztelevízió és különböző fideszes médiumok stúdióiban. Hát körülbelül két éve nem voltunk semmilyen Fidesz-közeli televízióban, de ami a balliberális oldalt illeti, az ő televíziójukban, az RTL Klubban meg még egyáltalán nem voltunk"

- fogalmazott a Mi Hazánk elnöke, majd hozzátette, ők épp azoknak kínálnak lehetőséget, akiknek elegük van abból, ami az elmúlt harminc évben történt Magyarországon, hogy "nincs egy normális média, hogy van fideszes, balliberális média, az igazságot pedig elrejtik az emberek elől".

"A Mi Hazánk Mozgalom a harmadik út"

- mondta Toroczkai.

Szerinte három politikai erő esélyes a parlamentbe jutásra, "még esetleg a Kétfarkú Kutyapártot szokták emlegetni, de egyrészt ők maguk is viccpártként definiálják magukat, másrészt meg nem nagyon sikerült maguktól összegyűjteni az országos listaállításhoz szükséges ajánlásokat" - tette hozzá.

Toroczkai arra is kitért, hogy elsőként állítottak országos listát, ráadásul óriási ellenszélben, a Facebook is folyamatosan cenzúrázza őket. Szerinte ez azért van, mert egyedül ők beszélnek a fontos dolgokról, az igazságról.

Azt is elmondta, hogy 100 oldalas programot állítottak össze, ezzel szemben a Fidesznek semmilyen programja nincs, az ellenzéknek meg csak három héttel a választások előtt sikerült összerakni.

Toroczkai a Mi Hazánk programjáról azt mondta, hogy "ez a program a magyar nemzetgazdaság helyreállításának a programja", ami nagyon fontos egy olyan világpolitikai helyzetben, amikor egy új világrendet akarnak kialakítani.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint, ha valaki a Fideszre vagy az ellenzékre szavaz, "nem tudja, mi fog velünk történni, hogyan maradunk ki az esetleges háborúból, hogyan tudunk szembeszállni a koronavírussal kapcsolatos megszorításokkal, mi lesz a WHO-szerződéssel, amiről az elmúlt hónapokban nem szólt a kampány, pedig nagyon fontos szuverenitási kérdés..."

Toroczkai szerint a kampányban fontos kérdésekről és programokról kellett volna beszélni, ehelyett a Fidesz mellébeszélt, a balliberálisok meg a mandátumon marakodtak.

Videó: Toroczkai László 5 perce az M1-en

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas robbanás rázta meg Heves megye egy részét, az ablakok is beleremegtek
Egyelőre nem tudni, mi volt az, de azt kizárták, hogy földrengés okozta volna a jelenséget.

Link másolása

Délelőtt 10 órakor földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak Heves megye területén, Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs településeken – erről érkezett bejelentés a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet (ELKH FI) Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumba.

A 444.hu által kiszúrt bejegyzésben azt írják:

a jelenség nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás következménye.

Megfigyelték, hogy a Piszkéstetőn üzemelő infrahangállomásukon is megjelent ebben az időpontban a jelenség, igy vélhetően egy nagy hanghatásnak köszönhetők a bejelentett észlelések.

A kommentelők közül többen arról számolnak be, hogy a közelben az ablakaik is beleremegtek a hanghatásba.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
„Pánik, menekülés. Összekuporodva vagyunk egy kis faluban” – Magyar család mesélt a földrengés sújtotta törökországi helyzetről
Állandósult káoszról és mindent elborító romokról is beszámolnak.

Link másolása

A Blikk beszámolót közölt egy magyar családtól, akik a hatalmas földrengés által érintett kisázsiai Malatyában laknak. Itt a becslések szerint 50-100 halálos áldozatot szedett a földmozgás.

„Malatyaban lakom, pánik, menekülés. Összekuporodva vagyunk egy kis faluban a családdal. Áram este jött vissza, egy kis kályhánk van. Lakásunk életveszélyes állapotba került. Haza szeretnék jutni mihamarabb. Kislány csak sír, sír, nem enged el maga mellől. Ennivalónk épphogy van.

Hajnali fél 5-kor 7,4-es [volt a földrengés], alig tudtunk kikeveredni a városból, mert mindenhol csak a romok meg a káosz. Fél 3-kor egy nagyobb, [majd] pár percre rá újra egy ekkora. Összekuporodva vagyunk egy kis házba. Áramunk este 6 óta van. Félünk, nem tudni, hogyan tovább”

– írja kétségbeesetten a Facebookon a magyar család egyik tagja.

Arról, hogy milyen pusztítást végzett a mostanra több mint 5000 halálos áldozatot követelt rengés, egy korábbi cikkünkben számoltunk be:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Drámai videók: így mentik ki a romok alá rekedt embereket Szíriában és Törökországban
A mentőegységek versenyt futnak az idővel, az éjszakai hideg is még sürgetőbbé teszik az emberek kiszabadítását. Már több mint 5000 halálos áldozatot jelentettek a két országból, számuk várhatóan tovább fog növekedni.

Link másolása

A hivatásos mentőegységek mellett civilek is fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy kimentsék az embereket a romok alól Szíriában és Törökországban.

A halálos áldozatok száma már meghaladta az 5000 főt, számuk várhatóan még tovább fog növekedni, mivel a hideg idő (Szíriában ráadásul havazott is) is az emberek ellen dolgozik.

Az alábbi videón az látható, ahogy egy újszülöttet emelnek ki a törmelék alól. A szülei sajnos nem maradtak életben.

A világ számtalan országa, köztük Magyarország is segítséget küldött a katasztrófa sújtotta területekre.

Hétfőn két nagyobb és több kisebb utórengés rázta meg a két országot, amit kedd reggel egy újabb nagyobb erejű követett.

Drónfelvételek a földrengés pusztításáról:

Egy macskát is sikerült kihozniuk:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Örökre kitiltották a magyar utast a Wizz Air járatairól, miután verekedett a dzsiddai gépen
A férfi több millió forintos kárt okozott azzal, hogy a gépnek le kellett miatta szállni Kairóban.

Link másolása

Korábban beszámoltunk róla, hogy 18 órát késett a Wizz Air egyik, Dzsiddából Budapestre tartó járata, mert egy magyar utas verekedni kezdett a gépen.

A Telex kérdésére a légitársaság elárulta, hogy a férfi többmilliós kárt okozott azzal, hogy a gépnek Kairóban le kellett szállnia:

  • a kényszerleszállás miatt módosult a menetrend,
  • megnövekedett az üzemanyag-használat,
  • az utasok számára szállást kellett biztosítani és
  • a mentesítő járatnak is magas költségei voltak.
A Wizz Air megteszi a szükséges jogi lépéseket a szabályszegő utassal szemben, akit a légitársaság járatairól végleg eltiltottak, hogy ilyen eset a jövőben ne ismétlődhessen meg.

„A Wizz Air az érintett utasoktól elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de továbbra is minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága az elsődleges, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz a légitársaság, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép” – tette hozzá a légitársaság.

Link másolása
KÖVESS MINKET: