HÍREK

Teljesen kiakadtak a kommentelők a dm-re, az üzletlánc támogatta volna Iványiék hajléktalanóvodáját, majd visszalépett

Rengetegen írnak arról, hogy innentől kezdve egyáltalán nem fognak a dm-ben vásárolni. Mások pedig azt feltételezik, hogy megfenyegethették az üzletláncot.


Ahogy arról beszámoltunk, Iványi Gáborék azt állítják, hogy először csatlakozott támogatóként az Adj egy órát az életedből! elnevezésű akciójukhoz a dm, majd kihátrált.

"A dm is ad egy órát nekünk az életéből! Október 20-án pénteken 16:00 és 17:00 óra között érdemes a Corvin Palace első emeletén – 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.-, a felújított Corvin Áruház épületében található drogerie markt áruházában elvégezni a nagybevásárlást, mert ennek az órának a teljes bevételét a Wesley Óvoda kapja meg. Ráadásul Makranczi Zalán színművész is segít a vásárlóknak!” - írták első posztjukban.

Nem sokkal később azonban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője már arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az áruházlánc indoklás nélkül lemondta a péntekre meghirdetett támogató akciót.

Iványi Gábor támogatás visszavonásról szóló posztját több mint száz dühös komment fogadta, sokan arról írnak, hogy innentől kezdve nem fognak a dm-ben vásárolni.

"Nem megy a családom vásárolni többé a DM-be. Éljen a szabad piac! Baszódjon a DM!"

- írta egyikük.

"Szégyent hoznak alapitójukra, Götz Wernerre, aki a feltétel nélküli alapjövedelem németországi első hírnöke és haláláig képviselője volt."

"És ezt csak így???Olyan jó lenne most valami igazan cifrát mondani... Elkepesztő. Elkeserítő. Jellemző. Melységesen szomorú. És hagyjuk. Megint."

- írta egy másik kommentelő.

Van, aki pedig azt feltételezi, hogy megfenyegethették az üzletláncot, ezért hátráltak ki az akcióból.

Megszólalt az ügyben Majtényi László volt adatvédelmi biztos is, aki posztjában így fogalmazott: "Ők is csak öt percig voltak bátrak! Kiszámolták, jobban járnak, ha a hatalom talpnyalói!"

A dm a Nyugati Fénynek közleményt küldött, amiből az derül ki, ők "szokásos jótékonysági kasszázásukkal" a hajléktalanóvodát támogatták volna.

"A dm adományozási stratégiája mentén rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogat, ezen működésével nem célja semmilyen politikai vélemény formálása. A Corvin Áruházban található üzletünk újranyitása kapcsán, az ilyenkor szokásos egy órás jótékonysági kasszázás bevételéből a Dankó utcai Wesley János Hajléktalan Óvoda fejlesztését szerettük volna támogatni. Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk."

- írták.

Ugyanezt megismételték a cég Facebook-oldalán, ahová szintén érkeztek kritikus kommentek. A kommentelők azonban nem elégedtek meg a magyarázattal.

"Miféle kialakult helyzet??? A helyzet a felajánlás és a visszavonás között miben változott??? Kinek kell tisztáznia magát? Ki szólt le?" - írta az egyik válaszoló.

"Igaz nem a budapesti, de a gyöngyösi üzletben szerettem volna vásárolni azért, hogy tiszteletem fejezzem ki a dm kiállása mellett. Viszont számomra fontos a transzparencia, megbízhatóság ahogy Önök is írták Iványi Gáborék fantasztikus munkája kapcsán, így ameddig nem tisztázzák ezt a felháborító lépésüket, a lábam be nem teszem az üzletükbe, nem hogy a pénzem itt költsem el!"

"Mi nem megbízható és a transzparens egy karitatív üldözött MET-nél? Aki csak tud beléjük rúg, vállahatatlan az egész cirkusz velük kapcsolatban és gyáva módon egy ekkora hálózat is inkább a hasznát nézi. Pont egy német cégtől totálisan visszataszító"

- fogalmazott egy harmadik hozzászóló.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter beszólt: Orbán Viktor megint hazudik
A politikus szerint „rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza.”


„Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat”

– írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, hozzátéve: az új központi üzenet célja egyértelműen az, hogy azzal támadják a Tisza Pártot, hogy „egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet”.

Orbán a legutóbbi Kossuth rádiós interjújában azt mondta, hogy Manfred Webernek belzebubi szerepe van Brüsszelben. A kormányfő szerint az EPP vezetője Magyarország régi ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

„Ha Manfred Weber tényleg hungarofob, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja. Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából. A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz. A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta.

Miniszterelnök Úr, Én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?”

– írta a bejegyzésben Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
FT: Ha Orbán Viktor megválna Rogán Antaltól, saját magát lőné lábon
A brit gazdasági lap forrásai szerint a mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is, aki szerint senki sem nélkülözhetetlen a kormányban. Még ő sem.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 23.Orbán Viktor Richelieu bíborosaként említi Rogán Antalt a Financial Times, akiről hosszú cikket közölt a brit gazdasági lap, amit a 24.hu szemlézett.

„Kormányon nem lehet mindig győztes pozícióban lenni. Gyakran előfordul, hogy jön valaki más, aki erősebben kommunikál” - mondta Rogán a Financial Times-nak, utalva Magyar Péter feltűnésére. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ugyanakkor a tiszás politikus nem jelent veszélyt Orbánra, és két év múlva is a Fidesz nyeri majd az országgyűlési választást.

„A Magyarországon kívül kevéssé ismert Rogán igyekszik távol tartani magát a rivaldafénytől, és saját elmondása szerint a »kormányzati backoffice« feladatait látja el. Ám eközben fokozatosan egyre nagyobb hatalomra tett szert a médiában és a közigazgatásban, továbbá befolyást gyakorolt olyan ágazatokra is, mint a bankszektor és az informatika” – olvasható az FT cikkében, melyben szóba kerül a 2022-ben létrejött, Rogán által felügyelt titkosszolgálati ernyőszervezetről, a Nemzeti Információs Központ is.

„A miniszterelnök szorosabb kontrollt akart, így újra egységbe szerveztük a hírszerzést és a kémelhárítást” – mondta Rogán a lapnak.

„Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem” - jelentette ki a miniszter a lap kérdésére. Ugyanakkor a Financial Times névtelen kormányzati forrás alapján azt írta: Rogánnak megvan a képessége arra, hogy függővé tegyen másokat magától, ami alól Orbán sem kivétel. A forrás szerint a kormányfő is tudja, hogy ha megválna a miniszterétől „saját magát lőné lábon”.

A cikkben szóba kerül a kegyelmi ügy is, amit a Rogán által működtetett médiagépezet sem volt képes a szőnyeg alá söpörni, de Magyar Pétert sem tudták féken tartani. „A mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is” – vélekedett a lap egyik forrása.

Rogán ugyanakkor nem volt hajlandó a kegyelmi ügyről beszélni a lapnak, de beszélt arról, hogy meddig tervezi politikusi karrierjét.

„Addig leszek politikai pályán, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök” – szögezte le Rogán Antal.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Mindenük elégett, semmije sem maradt a fóti családnak, néha étel sem jut az asztalukra – mondja a 8 éves kislányait egyedül nevelő apa
Novemberben leégett az albérletük, azóta egy konténerházban laknak Kótiék. Nemsokára azonban onnan is menniük kell.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 23.Tavaly november óta konténerházban él egy fóti család, miután teljesen leégett az albérletük, derül ki az RTL Híradójából. Kóti Gábor egyedül neveli nyolcéves ikerlányait, Tifanit és Mirellát, miután hét hónapos korukban az anyjuk elhagyta őket. Az apa elmondása szerint a lányok vették észre a tüzet, amikor füstöt és recsegést hallottak. Gábor próbálta megfékezni a lángokat, de mindenük odaveszett a háztartási gépeken át a ruháik, de még a fényképeik is.

A helyi önkormányzat gyors segítséggel egy konténerházban helyezte el a családot, de az ottani bútorokat és eszközöket csak kölcsönbe kapták.

„Se egy hűtőnk, se egy ágyunk, se egy szekrényünk, szóval az evőeszközöktől az utolsó mindenig nekünk semmink”

– mondta az apuka.

A család helyzetét tovább súlyosbította egy csaló is, aki adománygyűjtést szervezett a nevükben a Facebookon, de az így összegyűlt pénz sosem jutott el hozzájuk.

„Utólag tudtam meg, hogy több százezret vett fel előre lakhatásként, lakhatási díjként a nevünkben, és ez az összeg sose került el hozzánk” – mesélte az apa.

Gábor jelenleg a helyi önkormányzatnál dolgozik sofőrként és kertészként, de havi jövedelme alig 200 ezer forint, amiből sokszor még ételre sem futja.

„Legyen mindig étel az asztalon. Mert azért az sajnos nem sikerül”

– mondta keserűen. Ilyen nehéz körülmények között gyakran előfordul, hogy nem tudnak megfelelően étkezni.

A konténerházból hamarosan költözniük kell, de még nem tudják, hová mehetnek. Az ikerlányok nagy udvarról álmodoznak, ahol gyümölcsöket termeszthetnének.

„Legalább legyen, ahol tudunk lakni, de kertes házat, ahol tudunk gyümölcsöket termeszteni”

– mondta Tifani.

Az apa próbált már albérletet keresni, de a gyerekek miatt eddig mindig visszautasították. Az édesapa reméli, hogy találnak egy lakást Fót környékén, hogy a lányok továbbra is a megszokott iskolájukba járhassanak.

Ismerőseik most adománygyűjtést indítottak, hogy segítsenek nekik a nehéz helyzetben. Kóti Gábor és lányai reménykednek, hogy hamarosan jobb életkörülmények között élhetnek, és végre mindig lesz étel az asztalukon.

Az RTL riportját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Szarba merítettek minket”: így tiltakoznak Párizsban az olimpiára költött pénzek miatt
Háborgók egy csoportja úgy döntött, hogy ürülékét a Szajnába engedi. Ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a politikusok mennyi pénzt költöttek az olimpia miatt a folyó vizének megtisztítására.


Hiába költöttek 1,4 milliárd eurót Párizsban a Szajna megtisztítására, a folyó vize továbbra sem alkalmas sportolásra – írja a Sky News. A helyzetet tovább súlyosbíthatja az a vasárnapra tervezett tiltakozó akció, amely során a résztvevők a folyóba ürítenek.

A nem mindennapi tiltakozó akció ötlete azután született meg, hogy kiderült:

a Szajna megtisztítására elképesztő összegeket költöttek, hogy az olimpia alatt sportolásra alkalmas legyen, miközben a szociális problémákra alig jut figyelem.

A felháborodott lakosok a #JeChieDansLaSeineLe23Juin (Június 23-án a Szajnába szarok) hashtag alatt gyülekeznek, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere bejelentette, hogy

július 15-ével kezdődő héten megfürdik a Szajnában, hogy ezzel is bizonyítsa a folyó tisztaságát. Emmanuel Macron elnök szintén ígéretet tett arra, hogy még az olimpia előtt úszik a folyóban, de konkrét dátumot nem közölt.

A tiltakozók honlapot is létrehoztak, ahol az olvasható:

„Szarba merítettek minket, most rajtuk a sor, hogy belemerüljenek a mi szarunkba”.

Az akció szervezője szerint az emberek úgy érzik, magukra hagyták őket, és csak az olimpiai rendezvényekre fordítanak figyelmet, miközben a szociális problémák megoldatlanok maradnak.

A hatóságok szerint hiába költöttek el 1,4 milliárd eurót a folyó megtisztítására, a víz minősége továbbra sem megfelelő a sportoláshoz.

Kétféle baktérium, köztük az igen veszélyes E.coli magas koncentrációját mutatták ki a vízben,

ami komoly aggodalmakat kelt az olimpiai úszószámok és a triatlonversenyek biztonságával kapcsolatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET: