HÍREK
A Rovatból

Teljesen kiakadtak a kommentelők a dm-re, az üzletlánc támogatta volna Iványiék hajléktalanóvodáját, majd visszalépett

Rengetegen írnak arról, hogy innentől kezdve egyáltalán nem fognak a dm-ben vásárolni. Mások pedig azt feltételezik, hogy megfenyegethették az üzletláncot.

Link másolása

Ahogy arról beszámoltunk, Iványi Gáborék azt állítják, hogy először csatlakozott támogatóként az Adj egy órát az életedből! elnevezésű akciójukhoz a dm, majd kihátrált.

"A dm is ad egy órát nekünk az életéből! Október 20-án pénteken 16:00 és 17:00 óra között érdemes a Corvin Palace első emeletén – 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.-, a felújított Corvin Áruház épületében található drogerie markt áruházában elvégezni a nagybevásárlást, mert ennek az órának a teljes bevételét a Wesley Óvoda kapja meg. Ráadásul Makranczi Zalán színművész is segít a vásárlóknak!” - írták első posztjukban.

Nem sokkal később azonban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője már arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az áruházlánc indoklás nélkül lemondta a péntekre meghirdetett támogató akciót.

Iványi Gábor támogatás visszavonásról szóló posztját több mint száz dühös komment fogadta, sokan arról írnak, hogy innentől kezdve nem fognak a dm-ben vásárolni.

"Nem megy a családom vásárolni többé a DM-be. Éljen a szabad piac! Baszódjon a DM!"

- írta egyikük.

"Szégyent hoznak alapitójukra, Götz Wernerre, aki a feltétel nélküli alapjövedelem németországi első hírnöke és haláláig képviselője volt."

"És ezt csak így???Olyan jó lenne most valami igazan cifrát mondani... Elkepesztő. Elkeserítő. Jellemző. Melységesen szomorú. És hagyjuk. Megint."

- írta egy másik kommentelő.

Van, aki pedig azt feltételezi, hogy megfenyegethették az üzletláncot, ezért hátráltak ki az akcióból.

Megszólalt az ügyben Majtényi László volt adatvédelmi biztos is, aki posztjában így fogalmazott: "Ők is csak öt percig voltak bátrak! Kiszámolták, jobban járnak, ha a hatalom talpnyalói!"

A dm a Nyugati Fénynek közleményt küldött, amiből az derül ki, ők "szokásos jótékonysági kasszázásukkal" a hajléktalanóvodát támogatták volna.

"A dm adományozási stratégiája mentén rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogat, ezen működésével nem célja semmilyen politikai vélemény formálása. A Corvin Áruházban található üzletünk újranyitása kapcsán, az ilyenkor szokásos egy órás jótékonysági kasszázás bevételéből a Dankó utcai Wesley János Hajléktalan Óvoda fejlesztését szerettük volna támogatni. Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk."

- írták.

Ugyanezt megismételték a cég Facebook-oldalán, ahová szintén érkeztek kritikus kommentek. A kommentelők azonban nem elégedtek meg a magyarázattal.

"Miféle kialakult helyzet??? A helyzet a felajánlás és a visszavonás között miben változott??? Kinek kell tisztáznia magát? Ki szólt le?" - írta az egyik válaszoló.

"Igaz nem a budapesti, de a gyöngyösi üzletben szerettem volna vásárolni azért, hogy tiszteletem fejezzem ki a dm kiállása mellett. Viszont számomra fontos a transzparencia, megbízhatóság ahogy Önök is írták Iványi Gáborék fantasztikus munkája kapcsán, így ameddig nem tisztázzák ezt a felháborító lépésüket, a lábam be nem teszem az üzletükbe, nem hogy a pénzem itt költsem el!"

"Mi nem megbízható és a transzparens egy karitatív üldözött MET-nél? Aki csak tud beléjük rúg, vállahatatlan az egész cirkusz velük kapcsolatban és gyáva módon egy ekkora hálózat is inkább a hasznát nézi. Pont egy német cégtől totálisan visszataszító"

- fogalmazott egy harmadik hozzászóló.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Majd egy hét után válaszolt a rogáni propaganda ökle, a „köz”televízió a listavezetői vitával kapcsolatos kérdéseimre
A Tisza Párt politikusa szerint „a Rogánpress húzza az időt és a nevét senki sem meri adni” a vita megszervezéséhez.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, Magyar Péter levélben kereste fel az állami televízió illetékeseit az Ep-listavezetők vitájának ügyében. Választ most kapott a Tisza Párt politikusa. Mint a Facebookon azt írja: „Majd egy hét után válaszolt a rogáni propaganda ökle, a „köz”televízió a listavezetői vitával kapcsolatos kérdéseimre.”

De gyorsan hozzá is teszi: „Vagyis nem válaszolt.”

„A két mondatból sem az nem derült ki, hogy mikor, hol és milyen feltételek mellett lenne a vita, sem az, hogy élőben adnák-e a beszélgetést”

– írja Magyar.

Két dolog viszont kiderült. Az, hogy a Rogánpress húzza az időt és az, hogy a nevét senki sem meri adni ehhez.

Felhívom Papp (hírhamisító) Dániel, MTVA vezér figyelmét arra, hogy normálisan működő országokban a vitában részt vevő pártok képviselői egyeztetnek a vita részleteiről, a közmédia csak helyszínt és lehetőséget biztosít a műsorhoz.”

Magyar Péter Papp válaszát is közli: „Tisztelt Magyar Péter! Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről. Türelmét köszönjük!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Súlyos állapotot jelezhetnek a Robert Ficónál kialakult nekrózisok – állítja egy cseh specialista
Pavel Postulka szerint a szlovák miniszterelnök pénteki újabb műtétje azt mutatja: hogy komoly a baj.

Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, újabb műtétet kellett elvégezni a szerdán meglőtt Robert Ficón a besztercebányai kórházban. Ezúttal az elhalt szöveteket kellett eltávolítani, hogy meggyorsítsák a szlovák miniszterelnök sebének gyógyulását.

Egy cseh orvos szerint azonban nagyon súlyos esetre utal az, hogy nekrózis (sejtelhalás) alakult ki Ficónál. A 30 éve orvosként dolgozó Pavel Postulka szerint: „Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy a sérülés nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálására”.

Elmondta: a nekrózisok csökkentik az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és veszélyes méreganyagokat is termelnek. „Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják az amúgy is súlyos állapotot” – fogalmazott.

Mindezen túl megterheli a májat, a vesét és a szívet is. Márpedig Robert Ficóról köztudott, hogy korábban kettős bypassműtéten esett ál, súlyos szívbeteg, és vérhigítót is szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül aggasztó.

A gerincspecialista emlékeztetett arra, hogy nekrózis szinte minden sérülésnél, így egyszerűbb sebeknél is kialakul, nagyobb kiterjedésű sebeknél azonban előfordul, hogy magától nem tud elmúlni, ekkor lehet szükség a műtétre. „Ez a folyamat azonban nem biztos, hogy leáll” – tette hozzá, és ezért is lehet aggasztó Robert Fico állapota és pénteki újabb műtétje.

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Klímaberendezések ezreit szereltetné le társasházak homlokzatáról a ferencvárosi önkormányzat
A légkondicionálók kültéri egységeinek szabálytalan felszerelése miatt aggódhatnak a lakók, akár súlyos bírságra is számíthatnak.

Link másolása

A ferencvárosi polgármesteri hivatal az Üllői út 169-179. szám alatti blokkházban kifüggesztett egy felszólítást, amelyben jelzik, hogy a lakóknak 30 napon belül le kell szereltetniük a ház homlokzati részéről a klímaberendezések kültéri egységeit – írja az Index.

Aki nem tesz eleget a felszólításnak, az bírságra is számíthat. Az Index úgy tudja,

az eset nem egyedi, és Ferencváros önkormányzata akár több ezer klímatulajdonos ellen indíthat eljárást különböző jogszabályi hivatkozások alapján a 9. kerületben.

Egyébként elvileg van szabályos mód az épületek homlokzatán kültéri klímaegységek tömeges elhelyezésére, de ehhez nagyobb blokkházak esetében a lakóközösségnek közös álláspontot kell kialakítania, ami mentén meg kell rendelni egy épülethomlokzati klímaberendezés-elhelyezési tervet. Egy ilyen terv célja az egységesítés, de ez további kérdéseket is felvet: például a kültéri egységeknek azonos színűeknek és azonos méretűeknek kell lenniük, valamint azonos helyre kell elhelyezni őket a homlokzaton.

A Blikk emlékeztetett rá, hogy két éve az óbudai önkormányzat fenyegette jelentős bírsággal azokat, akik szabálytalanul szereltették fel a klímaberendezést. Korábban pedig Dunakeszin egymilliós bírságot lebegtettek be azokkal szemben, akik nem jelentik be a klímatelepítést.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Menczer Tamás megmagyarázta: azért tagadott a kormány az orosz kémkedésről, mert nemzetbiztonsági kérdés
A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az RTL kérdésére úgy védekezett, hogy az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.

Link másolása

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt mondta, a kormány és a Fidesz azért tagadta a nyilvánosság előtt, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe, mert ez nemzetbiztonsági kérdés.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 444 olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek bizonyítékként szolgálnak arra, hogy két éve orosz titkosszolgálatok széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózat ellen. A dokumentumok szerint a magyar külügy tudott a támadásokról, és arról is, hogy az oroszok nemzetbiztonsági szempontból fontos adatokat lophattak a minisztérium gépeiről.

Ennek ellenére két éve a magyar külügy és fideszes politikusok határozottan tagadták, és egyenesen kampányhazugságoknak nevezték, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe.

Az RTL most megkérdezte Menczer Tamást, miért tagadta le a kormány az orosz kibertámadást, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pedig válaszában azt hangoztatta, hogy ez nemzetbiztonsági kérdés, ezért nem beszéltek róla. Menczer ezután hozzátette: az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk