News here
hirdetés

HÍREK

Szijjártó Péter úgy szólt be a kézi Eb laza járványügyi intézkedéseit bírálóknak, hogy ő sem tartott be egy fontos szabályt

A külügyminiszter orvosi maszkban volt az arénában, ahol az előírások szerint csak FFP2-es maszkban lehet tartózkodni.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, több ország válogatottja is élesen kritizálta a laza járványügyi intézkedéseket Magyarországon, a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Legutóbb az Eb szlovák szervezőbizottságának elnöke tett néhány szúrós megjegyzést a magyar szervezésre.

Vasárnap ismét pályára lépett a magyar férfi kéziválogatott, és végül egy utolsó perces góllal meg tudták nyerni a végig szoros, kiélezett mérkőzést Portugália legjobbjai ellen. A meccset élőben nézte Szijjártó Péter is, aki még vasárnap este posztolt is erről Facebook-oldalán. Meg is ragadta az alkalmat, hogy kiossza azokat, akik a laza járványügyi szabályok miatt aggodalmaskodnak.

"A két szövetségi elnök, Kocsis Máté és Jaroslav Holesa joggal lehetnek büszkék a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda EB-re. Ismételten megmutattuk, hogy mi, közép-európaiak igenis képesek vagyunk világraszóló teljesítményre. Szlovák barátaink is csodájára jártak az újabb telt háznak Budapesten, és egyetértettünk abban is, hogy nincs új a Nap alatt: pont azok jajonganak most a csarnokot megtöltő magyar emberek láttán, akik a foci EB idején megtelt Puskáson háborogtak. Ismerjük a mondást: a kutya ugat, a karaván halad…."

A külügyminiszter egy képet is mellékelt a poszthoz, amelyen például Kocsis Mátéval, a magyar és Jaroslav Holesa, a szlovák kéziszövetség elnökével fotózkodott. Erről pedig kiderül, hogy

Szijjártó nem tartotta be az egyik alapvető járványügyi szabályt, amit a szervezők hoztak

- mutat rá a 444.hu.

hirdetés

Az Eb házirendje szerint ugyanis az aréna épületébe belépni és ott tartózkodni kizárólag az orrot és szájat egyaránt eltakaró FFP2 maszkban lehet, ha valakinek nincs ilyen, a szervezők biztosítanak neki. Azt is kiemelik, hogy az arénában a 6 éven aluliak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élőkön kívül kivételével minden néző köteles FFP2 maszkot viselni, csak az étel- vagy italfogyasztás idejére lehet levenni.

A külügyminiszter azonban jól láthatóan nem FFP2-es maszkban szurkolt a magyar válogatottnak, hanem orvosi maszkban, legalábbis a kép tanúsága szerint.

Egyébként nemcsak Szijjártó, hanem Kocsis Máté is posztolt egy hasonló képet a Facebookon, és ő is odaszólt a magyar szervezést bírálóknak.

"Közösen az európai kézilabdáért. A Portugália elleni győztes meccsen Szijjártó Péter külügyminiszterrel és a társrendező szlovák kézilabda szövetség elnökével, Jaroslav Holešával. Akik sportszerűtlenül próbálnak a sajtóban zavart kelteni a két szervező ország között, azoknak üzenjük: ne tegyék, felesleges, mindent megteszünk mindkét országban a sikeres rendezésért! A bírálóink inkább a saját házuk táján sepregessenek"

- írta bejegyzésében a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, aki a Fidesz frakcióvezetője is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: