HÍREK
A Rovatból

Szerelmes fotót posztolt Lázár János – beindult a báli szezon

Szerelmes fotóval lepte meg követőit az építési és közlekedési miniszter. Lázár János szombat este bálban járt a feleségével és az indulás előtti pillanatokról posztolt a közösségi oldalán.
F. P. - szmo.hu
2024. január 28.


Link másolása

„Az én bálkirálynőm – immár 22 báli szezon óta” – fogalmazott Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter a hódmezővásárhelyi-makói kórház jótékonysági bálján vett részt szombaton és kiderült: gyermekei édesanyjával ez már a 22. báli szezonjuk. A szervezők a rendezvény teljes bevételét az egészséges újszülöttekért és édesanyákért indított program javára ajánlották fel.

„Mert a nemes cél és a romantikus este nem zárják ki egymást” – írta posztjában a miniszter.

Lázár János követői elégedettek voltak a látottakkal, csodálatos pár, kellemes szórakozást kívánok”, írta egyikük, „finom elegancia, erre születni kell, nem tanulható” – tette hozzá egy másik lelkes kommentelő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Orbán Viktor leült kávézni Novák Katalinnal, és a mai napig kikéri Varga Judit tanácsait
A miniszterelnök szavai alapján nem volt kellemes beszélgetése Novák Katalinnal a köztársasági elnök távozása után.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 23.


Link másolása

Orbán Viktor elárulta a Blikk kérdésére, hogy lemondásuk óta is tartja a kapcsolatot Novák Katalin volt köztársasági elnökkel és Varga Judit, egykori EP-listavezetővel. A két politikus még február 10-én távozott a közéletből a kegyelmi botrány következtében. Azóta Novák Katalin csak egy spanyol lovas iskola fotóin bukkant fel, míg Varga Judit a volt férje, Magyar Péter poltikai szerepvállalása kapcsán került újra a reflektorfénybe.

A miniszterelnököt a lap először arról kérdezte, miért élte meg villámcsapásként a két politikus távozását.

„Vannak dolgok, amelyekre föl lehet készülni, de itt egyszer csak azt láttam, hogy támadást indítottak a baloldali pártok a köztársasági elnök asszony ellen. Az volt a baj, hogy én teljesen eszköztelen voltam abban a helyzetben.

Magyarországon a köztársasági elnöki intézmény jól el van választva a mindenkori kormánytól és a mindenkori parlamenttől. Az elnökkel kapcsolatos ügyekkel foglalkozni egy érzékeny dolog és én igyekszem nem is foglalkozni velük. Van egy-két olyan ügy, amely kizárólagos elnöki hatáskör és jobb, ha a kormány abba nem ártja bele magát. Ilyen a kegyelmi ügyeknek a rendszere is.

Ilyenkor az elnöknek kell döntést hoznia. Novák elnök asszony meghozta a maga döntését és szerintem jól döntött, amikor lemondott. Én ezt csak nézni tudom, ezt a folyamatot nem szabad a kormány részéről befolyásolni.”

A lap Varga Judit lemondásáról is kérdezte a miniszterelnököt.

„Az inkább egy vezéráldozat, vagy nem is tudom mit mondjak. Az a szerencsétlen része. Novák Katalin hozott egy rossz döntést, vállalta a felelősséget – amivel nálam egyébként kiérdemelte a tiszteletet, úgy gondolom, hogy a magyar politikában nagyon kevés olyan ember van, aki egy nyilvánvalóan rossz döntést, ami nyilvánvalóan az ő felelőssége, nem magyarázni próbál, meg mismásolni, hanem beleáll és azt mondja, hogy ezt elhibáztam és az a következménye, hogy lemondok...”

Ezután árulta el a riporter kérdésére, hogy a távozásuk óta már találkozott mindkét politikussal.

„Katalinnal régebben, amikor túl volt ezen az egészen, akkor leültünk inni egy kávét. Mégiscsak, a mi politikai táborunkban vannak személyes érzelmek, nem szoktunk erről beszélni, mert nem tartozik ez a nyilvánosságra, de barátságok vannak a jobboldalon.

Nem egyszerűen munkatársak vagy kollégák, hanem barátok is vagyunk. És ezt a barátságot nem is akarom megtagadni Novák Katalinnal. Nem volt kellemes beszélgetés.

Az igazságügyi miniszter asszonnyal gyakrabban találkozom, kíváncsi vagyok a véleményére, vannak ügyek, amelyekben kifejezetten számítok a véleményére most is. Nagyon ritkán kerül Magyarországon előtérbe olyan felkészült, tapasztalattal rendelkező, európai kitekintésű politikus, mint Varga Judit, úgyhogy én igyekszem az ő tudását bekötni valahogy a saját döntéseimbe.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor: Ha Magyar Péter a „belső körökhöz” tartozott, akkor én nem
A miniszterelnök egyszer találkozott a Tisza Párt alelnökével, és akkor sem beszéltek egymással két mondatnál többet. Orbánt állítása szerint nem zavarja Varga Judit volt férjének politikai szerepvállalása.

Link másolása

Magyar Péter is szóba került a Blikk Orbán Viktorral készített videóinterjújában. A miniszterelnök előbb arról beszélt, hogy miért nevezte rémálomnak az évértékelő beszédében Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit EP-listavezető februári lemondását, majd utóbbi volt férjének színre lépésével kapcsolatban kérdezték.

„Hát arról inkább nem mondanék semmit. A szóban forgó úriembert nem ismerem, életemben két mondatnál többet nem váltottam vele és az is teljesen formális volt. Ha ő a "belső körökhöz" tartozott, akkor én nem.

Egyébként is nehezen megyek túl a politikán és nem szívesen mondok véleményt az emberekről, különösen olyanokról nem, akiket nem ismerek. Könnyű megbántani valakit, vagy igazságtalanságot elkövetni. Az biztos, hogy kicsit szokatlan, hogy az ember a saját feleségét lehallgatja és utána a vele való rögzített beszélgetést politikai célokra használja. De ez is több annál, mint amit mondani akartam. Judittal szemben a személyes érzelmeink azért erősek, mondom, barátság is van és az, hogy őt szenvedtetik vagy sanyargatják, az mindannyiunknak fáj.”

A Blikk ezután arról kérdezte Orbánt, hogy zavarja-e Magyar politikai szerepvállalása.

„Nem. Egyetlen magyar választópolgártól sem lehet eltiltani, hogy kipróbálja magát a politika világában. Az is lehet, hogy vezeti olyan meggyőződés, ami figyelemre méltó. Nem szabad túl korán ítélkezni, nem lehet tudni, miből lesz a cserebogár.

Türelem meg távlatok kellenek ahhoz, hogy valamit meg lehessen a politikában ítélni. Az zavarna, hogyha mindez a mi térfelünkön történt volna, de miután mindez tőlünk balra történik és ez az ellenzéken belüli ügyek világához tartozik, a mi világunk ettől el van teljesen zárva. Ezért nincs hozzá személyes vagy érzelmi viszonyom.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Reagált Kozák Danuta vádjaira a MOB és a sportállamtitkárság
Elítélik a megfélemlítés minden formáját. Ugyanakkor szerintük Kozák soha nem fordult hozzájuk hasonló panasszal.

Link másolása

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság közös közleményt adott ki csütörtökön, reagálva Kozák Danuta vádjaira, miszerint Csipes Ferenc kajakedző verbálisan molesztálta őt. A kajak-kenu szövetség azonnal felfüggesztette Csipest és sportfegyelmi eljárást indított ellene.

„A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság Kozák Danuta közösségi média bejegyzéséből értesült az esetről, amelyet megdöbbenéssel fogadtunk, ugyanis

az érintett sportoló korábban ebben az ügyben sem személyesen, sem más módon nem fordult panasszal a Sportért Felelős Államtitkársághoz, illetve a Magyar Olimpiai Bizottsághoz”

– idézi a közleményt az MTI.

„A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját. Mindkét szervezet eltökélt, hogy a sportban és a sportért dolgozók számára egyaránt biztonságos körülményeket kell teremteni. A felek részéről az ajtók mindenki előtt nyitva állnak, aki bármilyen ügyben segítséget kér, vagy panaszt kíván tenni.”

– írták.

Miután értesültek Kozák posztjáról, a Sportért Felelős Államtitkárság és a MOB azonnal kapcsolatba lépett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, hogy kivizsgálják az ügyet és meghozzák a szükséges intézkedéseket. A vizsgálat eredményeiről tájékoztatni fogják a sportirányítást és a MOB-ot.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Átlátszó: a közútra épített kocsibeállóval zárta ki a szomszédját a saját telkéről az államtitkár
Ha a budajenői önkormányzat eladja a 3 méteres szakaszt Soltész Miklósnak, akkor a háza mögötti telek közúti kapcsolata megszűnne. Így viszont a terület értékesíthetetlenné válna.

Link másolása

Egy közútra épített kocsibeállóval zárta ki a szomszédját a saját telkéről Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke, derül ki az Átlátszó cikkéből.

Soltész a Pest megyei Budajenőn lakik, ahol néhány éve megvette a háza melletti közút nagy részét az önkormányzattól. A szomszédos telekre autóval a közút megmaradt részéről lehetne bejutni, ám az papíron csak 3 méter széles, valójában viszont egy betonozott árok teszi ki a nagy részét, így lehetetlen ott autóval bejutni.

Az államtitkár ráadásul nemrég még egy kocsibeállót is épített az általa megvett, közterület jellegét elvesztett területre, ami rálóg a maradék közútra, ezzel végképp ellehetetlenítve a hátsó telekre bejutást.

A település polgármestere néhány hete felszólította a politikust az építmény lebontására, de Soltész Miklós fellebbezett a döntés ellen, így az ügy hamarosan a kizárólag függetlenekből álló képviselőtestület elé kerül.

A hátsó telek tulajdonosa, Ráth Gábor a helyszínen panaszkodott a lap munkatársainak, hogy a telkére lehetetlen bejutni autóval.

Soltészék telkéhez 2020-ban csatoltak az utcából egy 91 négyzetméteres területet, amelyért négyzetméterenként 1650 forintot, azaz nagyjából 150 ezer forintot fizettek. A KDNP-s politikus háza melletti 9 méter széles utcarész akkor 3 méter szélesre csökkent. Idén pedig Soltész kérvényezte az önkormányzattól a maradék 3 méter széles rész megvásárlását is. A képviselő-testület azonban egyhangú döntéssel elutasította az államtitkár kérelmét „jogszabályi feltételek hiányában”.

Az indoklás szerint az út közút, ezért nem eladható, először át kéne minősíteni, majd emiatt módosítani a helyi építési szabályzatot. Másrészt a maradék 3 méter széles útszakasz eladásával az államtitkárék háza mögötti telek közúti kapcsolata megszűnne, ezért a terület értékesíthetetlenné válna, és a tulajdonos jogosan perelhetné be az önkormányzatot kártérítésért.

Az Átlátszó megkereste Soltész Miklóst kérdéseivel. Az államtitkár azt válaszolta, hogy a közútból a telkükhöz csatolt 91 négyzetméteres terület „korábban gondozatlan, gazos nyúlványa volt a településnek, ezért több mint 20 éven keresztül mi ápoltuk, mi ültettünk oda növényeket”, és az önkormányzattól vásárolták meg „az önkormányzat által kialakított és általunk elfogadott vételáron”. A lap kérdésére a politikus azt is közölte, miért szerették volna megvásárolni a maradék területet is:

„azért terveztük az önkormányzattól megvásárolni, mert megítélésünk szerint az funkció nélkülivé vált. Az említett terület ugyanis egy korábbi területrendezési térképen kialakítandó járdaként volt feltüntetve”.

A közútra kilógó kocsibeállóról Soltész Miklós azt írta, hogy az a saját területükön épült, településképi hozzájárulás alapján. Az építménnyel kapcsolatban jelenleg jogvitában állnak az önkormányzattal. A vita lezárása után, a jogerős határozatban foglaltak szerint fognak eljárni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: