HÍREK
A Rovatból

Szájer József: Jelen voltam a brüsszeli házibuliban

A rendőrség által talált ecstasy tabletta viszont nem az övé – állítja.

Link másolása

"A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam" - idézi Szájer József közleményét a HVG.

Szájer a közleménye szerint a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték. Elmondása szerint felajánlotta a rendőrségnek, hogy készüljön hivatalos drogteszt, de végül nem tesztelték.

"A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom." - írja közleményében.

Szájer hozzátette:

"Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

Ma írt arról két belga lap is, hogy az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel.

A Brussels Times szerint a rendőrség pénteken éjszaka csapott le egy szexpartira Brüsszelben. Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is, aki ezután lemondott. A helyszínen drogokat is találtak.

A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti mandátumáról. A képviselő akkor úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni - tette hozzá.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Török Gábor a Fidesz népszerűségének zuhanásáról, szerinte erre a négy adatra érdemes figyelni
Az elemző négy számot emelt ki a Závecz legfrissebb felmérésének értelmezéséhez.

Link másolása

Egy hónap alatt a biztos pártválasztók között 11 százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága a Závecz adatai szerint. Bár április elején is a kormánypárt volt a legnépszerűbb párt a választók körében, 25 százalékkal, a tendencia azonban aggasztó lehet a Fidesznek: míg a legutóbbi, március eleji Závecz-kutatásban 29% volt a párt támogatottsága, most 25%.

A biztos pártválasztói körben korábban regisztrált 45% helyett ebben a felmérésben 34% látható.

Török Gábor kedden délelőtt a Facebook-oldalán reagált a friss kutatás eredményeire. Az elemző négy korábbi adatot emelt ki a mostani közvélemény-kutatások értelmezéséhez.

  • Az eddig megtartott négy EP-választáson a Fidesz legrosszabb eredménye 47% volt (2004).
  • 2009 óta EP-választáson a Fidesz egyszer sem ért el 50% alatti eredményt (56, 51, 53).
  • 2002 óta (22 éve!) a Fidesz sem parlamenti, sem EP-választáson nem került 40% alá.
  • Ellenzéki párt 2009 óta EP-választáson egyszer sem került 20% fölé (legjobb eredmény: 17% - MSZP, 2009)

    Az elemző egy korábbi bejegyzésében azt írta:

    „Az egyértelmű, hogy az elmúlt két hónapban megbolondult/megkavarodott/felpezsdült/átalakult a magyar belpolitika, de azért van itt három szám, amit egyelőre nehéz értelmezni/elhinni: Fidesz 33, DK-MSZP-P 26, MP/Tisza 14.”

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • HÍREK
    Magyar Péter: Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták
    Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.

    Link másolása

    Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

    „Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták itt is és Brüsszelben is”

    – mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

    „Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni, ahol mindenki szem a láncban? Én nem ilyen országot szeretnék, és szerintem önök sem.”

    A fórumon készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    Orbán Viktor tévedett a nemesgörzsönyi kampánynyitóján
    Egy magtárban beszélt helyi gazdáknak. A tévedésére Török Gábor és Schiffer András mutatott rá.

    Link másolása

    Titokban indította el az országjárását Orbán Viktor hétfőn Nemesgörzsönyben, ahol gazdákkal találkozott egy Magtárban. Itt a komrányfő öbbek között azt mondta:

    Zárójelben mondom, mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.

    A 24.hu viszont megírta, hogy Török Gábor politikai elemző közösségi oldalán korrigált: szerinte tévedett Orbán , ugyanis Nagy Ferenc volt az első falusi miniszterelnöke Magyarországnak. Mielőtt a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnökévé választották, hat elemit végzett, majd saját erejéből képezte magát, közben szülei földje mellett fuvarozást, napszámot és favágást is vállalt.

    Schiffer András még ennél is tovább ment. Szerinte

    Magyarország első falusi miniszterelnökének a monoki Kossuth Lajos, vagy a vattai Szemere Bertalan mondhatta volna magát, de már Nagy Ferenc sem.

    A pontosság kedvéért még azt is hozzátette, hogy Magyarország legutóbbi falusi miniszterelnöke a Kossuth Lajos falujában született Németh Miklós volt. Orbán Viktor viszont Székesfehérvárott született, igaz, Alcsútdobozon nőtt fel.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    A Rovatból
    Nemesgörzsöny után Győrben folytatta az országjárást Orbán Viktor
    Egy kávéra futott össze a város fideszes polgármesterével. Ha már ott volt, Dézsi Csaba megmutatta neki a várost.

    Link másolása

    Nemesgörzsöny után Győrben folytatódott a miniszterelnök országjárása hétfő délután. Orbán Viktor és a város fideszes polgármestere egy kávéra futottak össze, ami aztán városnéző körúttá alakult át, az idegenvezető pedig maga Dézsi Csaba András volt. A sétából végül egy fotókkal gazdagon illusztrált Facebook bejegyzés lett.

    Dézsi hét jelölttel küzd meg június elején a városvezetésért, tehát szüksége is van a támogatásra.

    Győrben már korábban megindult a kampányidőszak, hiszen Borkai Zsolt, korábbi polgármester, aki az előző választási kampányban híresült el szexvideójáról, és aki jelenleg független jelölt, azzal vádolta Dézsit, hogy nyilvánosan megütött valakit. Dézsi szerint ez csak rágalmazás.

    Dézsi Csaba a bejegyzése végén megismétli a legfontosabb fideszes kampányszlogent:

    „Mindketten azért dolgozunk, hogy Magyarországon és Győrben is az emberek békében élhessenek”


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk