HÍREK
A Rovatból

Szabó Tímea Rónai Egonról és az ATV-ről: Ez a Megafon stílusa

A képviselő elmondta, hogy ő már jó ideje ki van tiltva az ATV műsoraiból, és szerinte kérdések merülnek fel a csatorna és Rogán Antal együttműködéséről. Ettől függetlenül nem ért egyet Magyar Péter kivonulásával sem.


Ahogy arról több cikkünkben beszámoltunk, Magyar Péter élő adásban otthagyta az ATV stúdióját, miután Rónai Egon az Egyenes beszédben egy dossziényi irattal szembesítette azzal, hogy korábbi állításaival ellentétben hívták a csatorna műsoraiba, a politikus ezzel kapcsolatos megnyilvánulásait pedig „kutyakomédiának” nevezte. Magyar egy ideig felszólította a műsorvezetőt, hogy tegyen fel neki kérdéseket, majd távozott a stúdióból, odaszólva Németh Sándornak, az ATV mögött álló Hit Gyülekezete lelkészének is.

Az eset nagyon megosztotta az embereket: még Magyar követői között is volt, aki szerint hiba volt kivonulni, de mások – például az újságírószövetség alelnöke vagy Pottyondy Edina – Rónai viselkedését tartották provokációnak.

Az ügyben Facebook-posztban írta meg véleményét Szabó Tímea. A Párbeszéd politikusa szerint „tegnap Magyar egyértelmű provokáció célpontja volt az ATV-ben.” Mint fogalmaz:

Egy ellenzéki vezető politikust a választás másnapján (meg semmikor sem), nem számonkérő dossziéval fogad egy magára valamit is adó televízió. Ez a Megafon stílusa.

Szabó szerint az egész nem is Rónai ötlete lehetett, hanem az ATV vezetőségéé. „Még akkor sem lehet így viselkedni, ha esetleg nekik van igazuk” – mondta a politikus. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tartja jó ötletnek Magyar "listázását" a magyar médiumokkal kapcsolatban és a kivonulással sem ért egyet. Ugyanakkor „az a tény, hogy az adás után néhány perccel a propagandisták bekészített posztokkal reagáltak, minimum felvet néhány kérdést az ATV és Rogán Antal együttműködéséről.”

Szabó Tímea ezután hosszan kritizálja a csatornát: „Az ATV már jó ideje nem törekszik arra, hogy objektív legyen, visszaél azzal a pozíciójával, hogy ellenzéki politikusok csak oda mehetnek be. Megjegyzem, én több mint egy éve ki vagyok tiltva az ATV-ből, miután Böjte Csaba gyerekházaiban történt több tucat kisfiú és legalább egy tizenéves lány megerőszakolását a legsúlyosabb bűncselekménynek és elfogadhatatlannak tartottam (és most is tartom), Böjtét pedig maximálisan felelősnek és viselkedését gyomorforgatónak az ügyben. A műsorvezető akkor elmondta, hogy 10 év alatt ennyi gyerek megerőszakolása nem olyan magas szám, ennyi akár elő is fordulhat, ami nálam végképp kiverte a biztosítékot.”

Hozzáteszi: „Jámbor András frakciótársam szintén nem szerepel több mint egy éve, Hadházy Ákos jó ideje nem hajlandó bemenni, ahogy több tucat értelmiségi ismerősöm sem, akiknél a kaput az tette be végleg, amikor a kormány - széles társadalmi tiltakozás ellenére - elrabolta a Klubrádiótól a frekvenciáját, és átadta azt az ATV vezetőségének a Spirit FM létrahozására.”

Szerinte érezhető egy rossz tendencia, ami szerinte a rogáni propagandának köszönhető: „Sajnos a kormányzati, pontosabban a Rogán-befolyás egyre jobban érezhető az ATV-nél, úgy a menekültek elleni uszításnál, mint a vendégek szelektálásánál (vannak bizonyos "ellenzéki" képviselők, akik pl. a párttámogatásukhoz képest feltűnően sokat szerepelnek).

Úgy tűnik, hogy aki túlságosan kritizálja a kormányt, Rogánt vagy a kormány bármelyik potentátját, az persona non grata lesz náluk”

– fogalmazott.

Posztja végén arról is írt, hogy sajnálja az ATV-t, mert mert volt lehetőségük tisztességes működésre. Megjegyzi továbbá: „Én a saját ügyemről szándékosan nem kommunikáltam egy évig, mert nem én vagyok ebben az érdekes, de a tegnapi Magyar elleni provokáció után meg akartam szólalni, mert mára ezek az egyedi esetek sajnos rendszert teremtettek.”

A teljes bejegyzést ITT lehet elolvasni.

Szabó Tímea szavai egyébként nagyon hasonlítanak ahhoz, ahogy nem sokkal korábban Hadházy Ákos kritizálta az ATV hátterét és működését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
A Bethesda kórház klímájára nem jutott pénz, pedig a reformátusok 2,5 milliárdot kaptak az egyszázalékos felajánlásokból
A Népszava próbálta kideríteni, hogy a református egyház mikor értesült a történtekről, de erre a református zsinat kommunikációs osztálya nem adott konkrét választ.


Több mint két és fél milliárd forintot kaptak tavaly a reformátusok egyszázalékos felajánlásokból, de a Bethesda Gyermekkórház klímaberendezésének javítására és bővítésére mégsem jutott pénz – írta meg a Népszava.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Bethesda Gyermekkórház a közösségi médiában kért segítséget. Azt írták, hogy

a műtétek tervezhetősége bizonytalan lett, mert elromlott egy klíma, és a szakrendelőkbe is sürgősen szükség lenne klímaberendezésekre.
Emiatt tízmillió forint adományt kértek a követőiktől. Az elmúlt napokban országszerte több kórházban is meghibásodtak a klímaberendezések, ami miatt műtétek és sürgős kezelések maradtak el. A gyerekkórház klímaberendezésének javítására és a szakrendelők klimatizálására fél nap alatt összegyűlt a szükséges pénz.

A Népszava azt írja:

megkérdezték a kórházat, miért nem magától értetődő, hogy a fenntartó egyház fizeti ki a javítást, de erre nem kaptak választ.

A portál a református zsinat kommunikációs osztályától azt próbálta megtudni, hogy az egyház mikor értesült a történtekről: a kórház felhívása előtt vagy után. Az egyház válaszképpen a közleményüket ajánlották tájékozódási pontnak, amely azonban ezzel a kérdéssel nem foglalkozott.

A közleményből viszont kiderült, hogy a Ferencváros Torna Club sportolóinak és dolgozóinak 10 millió forintos támogatásával gyorsan megoldódott azon helyiségek klimatizálásának finanszírozása, ahol erre sürgősen szükség volt. Sőt,

„egy névtelenségét kérő kiemelt nagy összegű adományozónknak; az összefogásban részt vevő számtalan támogatónknak és a cégek felajánlásának köszönhetően még nagyobbat álmodhatunk, és azon helyiségek is sorra kerülnek a klimatizálásban, amelyeket nem is remélhettünk”.

Ugyanakkor arról is írtunk, hogy Magyar Péter félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak, erről a Tisza párt alelnöke és EP-képviselője pénteken számolt be Facebook-oldalán. Hozzátette, mindenkit arra biztat, hogy aki teheti, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy Miskolcon leállt a daganatos betegek sugárkezelése, mert elromlott a klíma, a Debreceni Gyermekklinikára pedig szülők vittek be ventilátorokat és léghűtőket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Petícióban kérték a szülők, hogy ne nevezzék újra ki az iskolaigazgatót, mégis megválasztották a nagycenki iskolában
A legdurvább eset az volt, amikor az igazgatónő egy Facebook-poszt miatt letöltendő börtönbüntetést kért egy posztoló anyukára. Az anyukát felmentették.


Hiába kért több mint 300 szülő petícióban, hogy ne az eddigi igazgatót nevezzék ki újra a nagycenki általános iskola élére, a tankerület ezt figyelmen kívül hagyta. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár újabb öt évre bízta meg H. Gabriellát a Széchenyi István Általános Iskola vezetésével – számolt be róla az Eduline.

A lap szerint

H. Gabriella 2009 óta vezeti az iskolát Nagycenken, de diktatórikus stílusa miatt egyre több szülő iratja át máshová a gyerekét. Idén nyáron 17 család döntött így, és az iskolát szeptemberben kezdő 33 nagycenki elsős közül csak 13-an jelentkeztek a helyi iskolába, a többiek inkább a környező településeket választották.

A helyi önkormányzat már korábban is elutasította az igazgató pályázatát, de az iskolát fenntartó tankerület mindig megfelelőnek ítélte azt. Idén júniusban is így történt, annak ellenére, hogy a 3000 fős Nagycenken 304-en írták alá a petíciót.

A konfliktusok miatt bírósági perek is zajlottak. Az egyik legdurvább eset a covid idején történt: miután többen kifogásolták, hogy

az iskolai beengedés kötelező lázmérésénél a gyerekeknek sokáig kint kellett sorban állniuk az esőben, egy erről szóló Facebook-poszt miatt az igazgatónő letöltendő börtönbüntetést kért a posztoló háromgyerekes anyukára.

Bár az igazgató személyét a poszt nem sértette meg, és az anyukát a bíróság felmentette, több kommentelő több százezer forintos pénzbírságot kapott.

A szülők a panaszaikat és a petíciót Maruzsa Zoltánnak is elküldték, de az eddigi igazgatót június 29-én ismét kinevezték. Válaszlevelében Maruzsa elismerte, hogy a döntés nem mindenki tetszését nyeri el, de hangsúlyozta, hogy „a legfontosabb szempont a tanulók érdeke volt”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 20.A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

"Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

- írta a posztjához a politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Önkormányzati bérlakáshoz jutott az alpolgármester titkárnője és a volt fideszes képviselőjelölt az V. kerületben
A városrész az ilyesféle bérbeadások esetén 1000 forintos négyzetméteráron határozza meg a havi lakbért, ami közel sem annyi, mint a piacon lévő kiadó lakásoké.


Az V. kerületi önkormányzat fideszes többségű illetékes bizottsága két önkormányzati lakás piaci ár alatti bérbeadását szavazta meg. Az egyik lakást az előterjesztő alpolgármester titkárnője, a másikat a júniusi választáson a kerületben induló fideszes képviselőjelölt kapta meg – írja a Telex.

A Telex birtokába jutott dokumentumok szerint mindkét esetben Balla Valéria alpolgármester volt az előterjesztő. Az önkormányzat nem cáfolta a döntéseket, amelyek nem nyílt pályázaton, hanem „egyedi méltányosság alapján” születtek.

Az összeférhetetlenségre vonatkozó kérdésre azt válaszolták, hogy „a döntéseknél nem szokták nézni a bérlők politikai hovatartozását”.

A lap információi szerint az V. kerületi önkormányzat az ilyen bérbeadásoknál négyzetméterenként 1000 forintot határoz meg havi lakbérként, ami töredéke annak, amennyiért piaci alapon kiadó lakást lehet találni a környéken.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk