Sertészsírra cserélték a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. konzerveiben, mert akadozik az étolaj import
Sertészsírra cserélte a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. az általa gyártott konzervekben.
Nem változik az ételek íze, sem az energiatartalma, és a cserét a konzervdobozok tetején jelölik is. A lipidológus szakemberek figyelmeztetnek, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre, növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A konzervek fogyasztásánál ezt célszerű figyelembe venni.
A NÉBIH számít arra, hogy más cégek is élnek majd az alapanyag cseréjének lehetőségével. Hiány lehet a napraforgóolaj mellett egyéb napraforgóból készült adalékanyagoknál is, de ezeket helyettesíthetik mással. Az allergiásoknak ezentúl jobban kell majd ügyelni az esetlegesen kicserélt összetevőkre - ajánlotta a szakember.
VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója
Forrás: RTL.hu