HÍREK
A Rovatból

Semjén Zsolt bejelentette: Magyar Péter miatt kilép a KDNP az Európai Néppártból

Pedig Semjén májusban még azt nyilatkozta: fel sem merült, hogy a KDNP kilépjen az Európai Néppártból, történelmi jogon vannak ott, és ez a nemzeti érdekük is.


Semjén Zsolt pénteken a Karmelitában bejelentette, hogy a KDNP erkölcsi és politikai okokból távozik az Európai Néppártból (EPP), mivel Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan az EPP-frakcióban. A Tisza Párt belépése az EPP-be sem fekszik nekik. Magyar Péter Hölvényi György elleni személyes támadása kényszerpályára állította a KDNP-t - magyarázta Semjén az ATV kérdésére.

„Őszinte, korrekt és hosszú beszélgetés zajlott”

– mondta Semjén, aki szerint a KDNP érzelmileg nehéz helyzetben van, mivel „előbb voltunk a Néppártban, mint a Néppárt”. A KDNP-t Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be az Európai Néppártba – emlékeztetett Semjén, miután találkozott Manfred Weberrel, az EPP bajor elnök-frakcióvezetőjével.

Semjén elmondta: a Tisza Párt esetében érthető az EPP szempontja, hogy nem mindegy, hány képviselő csatlakozik az ő EPP-frakciójukhoz, 7 vagy 1 – utalt ezzel a Tisza hét EP-mandátumára és KDNP-s Hölvényi Györgyére.

A KDNP számára elfogadhatatlan, ha Magyar Pétert felveszik az EPP-frakcióba, vagy a Tisza Pártot a Néppártba. Akkor a KDNP távozik

– mondta Semjén, hozzátéve, hogy erkölcsi, elvi és politikai okokból a KDNP helyzete tarthatatlanná vált az Európai Néppártban. Weber a döntést tudomásul vette.

Az ATV kérdésére Semjén elmondta: Orbán Viktor miniszterelnökkel és Navracsics Tiborral – aki részben a néppárti tagság miatt lépett be a KDNP-be – is átbeszélték a helyzetet, amely Magyar Péter nyilatkozata után alakult ki.

A tárgyalások előtt nyilvánosságra hozta a Weber-beszélgetést – mondta a KDNP elnöke.

„Ezt az inszinuációt elkövette, és személyében támadta Hölvényi képviselő urat. Ezzel kényszerpályára tette a KDNP-t”

– tette hozzá.

Még májusban Semjén az atv.hu-nak nyilatkozta: fel sem merült, hogy a KDNP kilépjen az Európai Néppártból, történelmi jogon vannak ott, és ez a nemzeti érdekük is.

A csütörtöki Kormányinfó után – ahol Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kijelentette, elképzelhetetlen számára, hogy Hölvényi György egy közös néppárti frakcióban üljön a tiszásokkal – az ATV megkérdezte Semjént, maradhat-e Hölvényi György a Néppárt frakciójában, ha a Tisza Párt képviselői oda beülnek. Semjén erre azt mondta, hogy péntek reggel

„jön hozzám Weber úr, akkor tiszta vizet öntünk a pohárba”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas tömeg várakozik Ferihegyen – óriási a káosz a globális leállás miatt
A beszámolók szerint a tömeg folyamatosan nő, de már a bejárati ajtóban állnak az emberek. Egyelőre nem tudni, mikor oldódik meg a helyzet és áll helyre a rend.


Teljes káosz alakult ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy globális informatikai hiba miatt. A probléma miatt nem működik többek között a poggyászfelvevő rendszer sem, ami előtt egyre nagyobb tömeg torlódik fel. Az utasok nem tudják leadni a bőröndjeiket.

A helyszíni beszámolók szerint

a tömeg egyre csak nő, és az emberek már a bejárati ajtóknál várakoznak a melegben.
A poggyászfelvételen kézzel próbálják megoldani a helyzetet: egyesével írják fel a csomagokat, majd manuálisan szállítják őket a gépekhez.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter olyat csinált Strasbourgban, amit egész biztosan nem szokás
A Tisza Párt alelnöke nem bírt ülve maradni, átmozgatta inkább magát. Nem is akárhogyan.


Magyar Péter is kiutazott Strasbourgba, ahol fontos döntések születtek az Európai Parlamentben. A politikus az első plenáris ülés első hetén végig jelen volt, és folyamatosan beszámolt a részletekről a közösségi oldalán.

A hét végére azonban láthatóan már nehezen viselte az üléseket, ugyanis Magyar szó szerint fejre állt.

A strasbourgi eseményekről a TISZA Párt alelnöke is folyamatosan beszámolt a Facebook-oldalán. Többek között arról is posztolt, amikor személyesen találkozott Ursula von der Leyennel. A találkozó után pár órával arról írt, hogy véget ért az első plenáris hét Strasbourgban, majd kiemelte:

„Néha úgy éreztük, hogy feje tetejére állt a világ”

Majd egy képpel is illusztrálta, hogy ezt szó szerint értette:

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Közel 1400 járatot töröltek eddig a globális informatikai káosz miatt
A Legtöbbet az Egyesült Államokban. A káosz azonban Ferihegyet is érinti: több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt.


Több mint ezer járatot töröltek pénteken, miután egy informatikai hiba miatt világszerte rengeteg gép és szerver lefagyott.

A Cirium légiforgalmi elemző cég szerint

pénteken 110 ezer kereskedelmi járat indult útnak, de ebből eddig 1390-et töröltek a globális számítógépes káosz miatt. A legtöbbet az Egyesült Államokban:

innen több mint 27 000 járat rajtol el a terv szerint több mint 3,7 millió utassal, ebből eddig 512 járatot töröltek.

A CNN összegzése szerint

 • Németországban a tervek szerint 4386 járat szállna fel pénteken, amelyek 791 000 utast szállítanak. Eddig ebből 92 járatot töröltek.
 • Franciaországban a tervek szerint 3630 járat szállna fel, legfeljebb 666 ezer utassal. Itt eddig 28 járatot töröltek.
 • Indiában 3652 járat indul, amiből 56-ot töröltek.
 • Kanadából 3549 járat indulna, akár 444 ezer utast szállítva - ezekből eddig 21-et töröltek.

  A pénteki káosz érintette a ferihegyi repülőteret is.

  A Budapest Airport a Facebook-oldalán azt írta, hogy a globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani

  a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A probléma a Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • HÍREK
  A Rovatból
  Ilyen árak vannak a Hungaroringen: 1950 forint egy korsó sör, egy limonádé 1700
  A legolcsóbb innivaló a szénsavas vagy szénsavas víz: 700 forintért a miénk lehet egy flakonnal.


  Mindig beszédesek a Forma–1-es Magyar Nagydíj árai: érdekes lenne például egy grafikon, amely megmutatja, hogyan változtak az árak 1986 óta. Valószínűleg egy meredeken felfelé ívelő görbét látnánk, hiszen árcsökkenést egyik évről a másikra aligha tapasztalhatnánk.

  Az emberek ilyenkor leginkább hot dogot vagy hamburgert esznek.

  Egy klasszikus hot dog már akár 1500 forintért is kapható, de a Blikk látott olyat is, ami 2700 forintba került.

  A hamburgerek ára körülbelül a duplája: 3500 forintnál olcsóbbat nem volt, a legdrágább pedig 5500 forint – remélhetőleg ez volt a legfinomabb is. A saslik még ennél is drágább, 5600 forintért kapható. A gyros árskálája is széles, 3700-től 5500 forintig terjed. Ha valaki nem akar sokat költeni, a sima lángos 1600 forintért (ez az összeg az olcsóbb jégkrémek ára is, a drágábbak 2000 forintba kerülnek), a sült burgonya 1900 forint.

  Ami az italokat illeti: a koktélok, például a mojito vagy a gin tonic ára kereken 5000 forint.

  Egy korsó sörért 2000 forintot (na jó, csak 1950) kérnek.
  Ez az ár legalább egységes volt minden boltban. A félliteres üdítőkért is egységesen 1150 forintot kell fizetni, míg a legolcsóbb és egyben legegészségesebb választás egy flakon ásványvíz volt – szénsavas és szénsavmentes egyaránt – 700 forintért. Ritkaság az árlapokon a háromjegyű szám, tehát ez a legolcsóbb.

  A legkülönfélébb F1-es ereklyék boltjaiban már az ötjegyű számok voltak a jellemzőek, egy sima, fehér, Hungaroring-emblémás póló kerül 10 000-be, de a Ferrari pólójának ára már 36 000, a Red Bullé 41 000 forint.

  Nem olcsó, bár nyilván beépülnek az árakba a kitelepülés és főleg a frekventált helyen való üzletbérlés költségei. De akkor is: a belépőkkel együtt egy nagyvonalú családapa simán Mogyoródon hagyhat ezen a hétvégén egy havi fizetést.

  (via Blikk)

  Link másolása
  KÖVESS MINKET: