HÍREK
A Rovatból

Rendőrök vitték el az ellenzéki polgármesterjelöltet Győrben

Pintér Bence (LMP, Momentum) egy kúriai ítéletet akart átadni egy önkormányzati cég vezetőjének, a biztonságiak és a hatóságok azonban ezt megakadályozták.

Link másolása

Pintér Bence a (Simicska Lajos G-napja utáni) Magyar Nemzet, az Azonnali és az Úgytudjuk.hu újságírója a Tiszta Szívvel a Városért, a Lehet Más a Politika (LMP) és a Momentum színeiben indul az idei polgármester-választáson Győrben.

A jelölt egyik fő ígérete volt, hogy rendbe rakja Győrt: teljesen átláthatóvá szeretné tenni a győri adóforintok elköltését, és minden vállalkozónak egyenlő pályát igyekszik biztosítani a közbeszerzéseken.

Mint Facebook-bejegyzésében írja: „Januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperemben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóik listáját. El kell árulniuk, hogy mely cégnek, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki adóforintjainkból 2021-ben és 2022-ben. A GYHG azonban a kúriai döntés ellenére sem hajlandó ezt elárulni.”

Pintér Bence ezért a Kúria ítéletét személyesen kézbesítve fel akarta szólítani Nagy Csaba igazgatót, hogy tegyen eleget a harmadfokú bírósági döntésnek, és adja át az adatokat. A biztonsági szolgálat azonban azt mondta, hogy sem ő, sem a helyettese, sem senki olyan nincs az épületben, akivel beszélni tudna, és dokumentumot sem vesznek át tőlük.

Pintér ezután megkísérelt bejutni az épületbe, de először a biztonsági őrök, majd a kihívott rendőrök is útját állták.

Utóbbiak végül elvezették őt az önkormányzati cég területéről.

Pintér Bence posztja végén azt írja: „Természetesen vissza fogok térni, nem adom fel”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elismerte: adatvédelmi baki csúszott az EP-képviselőket kereső pályázatba
Kiszivárgott a Magyar Péter felhívására EP-képviselőnek jelentkezők mailcíme. A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztatták és elnézést kértek.

Link másolása

Magyar Péter megerősítette, hogy valóban adatvédelmi incidens történt: „egy technikai hiba folytán több jelentkező részére láthatóvá vált más jelentkezők email címe”.

A Telex információ szerint az EP-képviselőjelölti pályázatukra jelentkezők egy részét érintette mindez. Magyar Péter a portálnak megerősítette, hogy valóban történt adatvédelmi incidens.

„A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztattuk és elnézést kértünk. Az adatvédelmi incidenst bejelentjük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz”

– válaszolta Magyar Péter a Telexnek.

Magyar április elején hirdette meg az „Európai parlamenti képviselőjelölti pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni pártja EP-listájára.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Megteszed, hogy az anyázás mellett felhozol érveket is?” - kommentháború robbant ki Magyar Péter és Ungár Péter között
Ungár posztolt Magyar Péter legutóbbi interjújáról, a bejegyzés alatt megjelent Magyar is, aki reagált a leírtakra. Magyar interjújára Tompos Márton, a Momentum politikusa is reagált.
H. M. - Fotó: RTL - szmo.hu
2024. április 13.


Link másolása

Ungár Péter és Tompos Márton orosz propaganda terjesztésével vádolja Magyar Pétert - írta meg a Telex.

Ungár Péter a Facebook-oldalán idézett több gondolatot Magyartól azután, hogy Magyar Péter a Klubrádióban vendégeskedett.

Arra a kérdésre válaszként, hogy kik indították a háborút a következőt halhattuk a Klubrádión:

„elnézést, ezt megint meg lehet vizsgálni, szerintem ez nagyon messzire vezet, mert pontosan tudjuk, hogy miket csináltak az amerikaiak. Milyen rakétatelepítések voltak Ukrajna területén, és mindenhol. Pontosan tudjuk, hogy az amerikaiak által támogatott ukrán kormány miket csinált.”

Ungár felidézte, hogy a rádióműsorban Magyar Pétertől elhangzott az is, hogy „pontosan tudjuk, hogyan működik az amerikai fegyverbiznisz, ha éppen iraki háború nincs vagy afganisztáni háború nincs, akkor most van ukrán háború.”

Ungár posztja alatt aztán megjelent Magyar, aki a következő kérdéssel reagált:

„Kedves Péter, egyeztetsz esetleg édesanyáddal a vasárnapi ebédnél? Szerintük háborúpárti vagyok, szerinted orosz propagandát tolok. Nem gondolod, hogy ez egy újabb bizonyíték arra, hogy egy brancs (család) vagytok?”

Az LMP-s politikus válasza is kommentben érkezett.

„Kedves Péter,

Édesanyám hasonló dolgokat szokott mondani az Egyesült Államok szerepéről Ukrajnában, mint te. Én szerintem mindkettőtök állítása téves. Megteszed, hogy az anyázás mellett felhozol érveket az állításaid mellett?”

- válaszolt Ungár Péter Magyar Péternek.

Magyar interjújára Tompos Márton, a Momentum politikusa is reagált. Szerinte álhír, amit Magyar mond, hogy a nyugati segítségekért cserébe az ukrán termőföldek jelentős része már különböző nyugat-európai konszerneknél és oligarcháknál van, és egyébként amerikai befolyás alatt.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sokkal kevesebb gyermek született idén, mint a korábbi években
A legrosszabb a helyzet Budapesten. Februárban majdnem abszolút mélypontra esett a születésszám.

Link másolása

2024. március 17-ig (01-11. hét) az előző év azonos időszakához és az elmúlt öt év átlagához viszonyítva is 11 százalékkal kevesebb gyermek született, derült ki a KHS monitor írásából.

Idén az első két hónapban a természetes fogyás 9857 volt, ami 13 százalékkal magasabb a tavalyinál.

Sok magyarországi megyében az ideális érték kétharmadát sem éri el a teljes termékenységi mutató, a legrosszabb Budapesten a helyzet.

Ráadásul az éves összesített adatokból azt is tudjuk, hogy 2022 óta tovább romlott a népesedési helyzet Magyarországon. A teljes termékenységi arányszám a 2022-es 1,52-ről 1,5-re csökkent a múlt évre, majd

az idei első két hónap után már csak 1,39 az értéke, és idén februárban kis híján történelmi mélypontra esett a születések száma.

A házasságkötések számának zuhanása ugyanakkor megállt, ennek köze lehet a január elsejétől elérhető CSOK Plusz hitelnek. 2024. március 17-ig (01-11. hét) az előző év azonos időszakához képest 12 százalékkal több, de az elmúlt öt év átlagához viszonyítva még így is 28 százalékkal kevesebb házasságot kötöttek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Viszonylag magas, eddig 10 százalék körüli a részvétel a hegyvidéki előválasztáson
Az előválasztáson három jelölt versenyez. Közöttük fog eldőlni, hogy ki lesz a Fidesz kihívója a kerületben.

Link másolása

A vasárnapig tartó előválasztáson már több, mint 4200 ember szavazott a XII. kerületben – tudta meg a Telex.

Ebből 79 százalék szavazott személyesen, 21 százalék online. A voksok egyenletesen oszlanak el, naponta 8-900 körüli szavazat érkezett a laphoz eljutott péntek napközbeni adat szerint.

A Telex arra is emlékeztet, hogy a kerületi névjegyzékben 44388 fő szerepel, így a végső részvétel jóval 10 százalék felett lehet, ami önkormányzati választáshoz képest erős aránynak számít.

Az előválasztáson három jelölt versenyez, Kovács Gergely (Kutyapárt), Farkas Csaba (Momentum), Visi Piroska (civil szervezetek), közöttük fog eldőlni, hogy ki lesz a Fidesz kihívója a kerületben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk