hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rejtélyes építkezés zavarja a nyaralókat a siófoki Aranyparton

Egész napos elviselhetetlen zajról panaszkodnak a környéken lakók, nyaralók, a boltos szerint még az üzlet forgalmára is kihat az extrém hangos építkezés.

Link másolása

hirdetés

Rejtélyes építkezés miatt nem tudnak pihenni a siófoki Aranyparton nyaralók. A munkagépek hétfőn jelentek meg egy 218 apartman-lakásos társasház közvetlen szomszédságában, és azóta egész nap dolgoznak, elviselhetetlen zajjal.

Azt azonban nem tudni, kinek a megbízásából. Az építési engedélyt a kormányhivatal adta ki, de csak azt közölték, hogy közérdekű bejelentés miatt vizsgálják az ügyet.

Az önkormányzat pedig egy korábbi alkotmánybírósági döntés miatt tehetetlen. Korábban volt egy saját rendeletük arról, hogy a nyaralóidőben nem lehet építkezni ezen a részen, de ezt eltörölték.

A közelben lakók, nyaralók egész napos elviselhetetlen zajról számoltak be, egyikük elmondása szerint remegnek a tárgyak a lakásban az építkezés óta. Nem értik, hogy miért pont a főidényben kezdték el ezt a zajos munkát.

Egy boltos elmondta, hogy neki már mentális problémát is okoz a folyamatos zajterhelés, de a forgalmának sem tesz jót az építkezés. Az emberek szinte menekülnek a közelből.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Jakab bilincsben látná Orbánt, aki válaszul lebohócozta a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét

Ha ennyiből nem lett volna világos, elkezdődött a Parlament őszi ülésszaka.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka, és ahogy az az utóbbi időben lenni szokott, a képviselők már az első percektől kezdve nem kímélték egymást. Korábban már mi is írtunk róla, hogy Orbán Viktor beszédében – egy korábban már használt hasonlattal élve – arról beszélt, hogy Brüsszelből „rendszeresen hátba lövik Magyarországot”. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke hamar válaszolt is a miniszterelnök szavaira.

Ezután nem sokkal következett a már-már megszokott Jakab Péter-Orbán Viktor-csörte. A Jobbik elnöke és a miniszterelnök közti "vita" most sem sikerült személyeskedéstől és fenyegetőzéstől mentesre. Jakab szerint Orbánnak nem sikerült kipihennie magát, pedig a luxusjachtjukat még nagyobbra cserélték. Úgy véli, addig provokálják a népet, amíg egy nagy pofonba fognak belefutni.

„Ezek után önnek van bőr a képén megkérdezni az embereket óriásplakátokon, hogy emeljük-e a minimálbért. Ön annyit tudott elérni, hogy a román minimálbér lehagyta a magyart” - mondta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, majd erősebb hangnemre váltott.

Odáig jutottak, hogy belenéznek a telefonjainkba, belenéznek az üzeneteinkbe kémszoftverekkel? A hálószobánkba nem akarnak bejönni? A Szájer Józsi nem akar bejönni a hálószobánkba? Nem fogjuk elfelejteni, hogy kik vették el az életünket és a hazánkat, és nem fog megremegni a kezem, amikor önt bilincsbe kell majd verni

– közölte Orbánnal.

hirdetés

A felszólalások közti időkben Kövér László házelnök többször is rövid megjegyzéseket tett, Jakab beszéde után például azt mondta: „Azt a betyárját”. Míg korábban, Gyurcsány felszólalását úgy kommentálta: „Édes istenem, ne hagyj el”. De rászólt a KDNP-s miniszterelnök-helyettesre, Semjén Zsoltra is, amikor az Szabó Tímea felszólalása alatt bekiabált a beszédbe.

Orbán Viktor Jakabnak Péternek szánt válasza sem maradt kemény beszólás nélkül, a miniszterelnök egyszerűen lebohócozta képviselőtársát.

Jakab Péterről mindenki tudja, hogy bohóckodni jár a parlamentbe, a bohócokat pedig nem kell komolyan venni. Bár ő az egyetlen bohóc, aki testőrrel jár

– mondta Orbán, utalva a jobboldali sajtóban az utóbbi időben megjelent felvételekre, amiken a Jakabot kísérő embereket azonosították testőrökként. Majd hozzátette: „Én jól emlékszem, hogy Gyurcsány Ferencet fenyegette börtönnel, most meg a hóna alá jár demokráciát tanulni”.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Orbán a Parlamentben: Brüsszelből rendszeresen hátba lövik Magyarországot

Napirend előtt szólalt fel a miniszterelnök az első őszi ülésnapon. Gyurcsány Ferenc szerint a kormány démonokkal küzd.
MTI/SZM - szmo.hu
2021. szeptember 20.


Link másolása

hirdetés

"Az életünket és a szabadságunkat csak az oltásokkal tudjuk megvédeni" – kezdte beszédét Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

A kormányfő közölte, ez egy olyan vírus, amely ellen csak az oltás működik. Szerinte három járványhullámból kiderült, a korlátozások, a maszkhasználat nem elegendő, nem lehet vele legyőzni, de még csak megfékezni sem ezt a vírust.

Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni.

Orbán Viktor közölte, már két oltás is védelmet nyújt, de a szakemberek erősen javasolják a harmadikat. "A harmadik oltásról mai tudásunk szerint azt tudjuk mondani, hogy jobb, ha van, mint ha nincs. Aki felveszi, mindenképpen védettebb lesz, mint aki nem" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, miközben az uniós országok többségében erre még várni kell - mutatott rá.

hirdetés
Orbán Viktor közlése szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére.

A júliusi adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt - emelte ki, rámutatva: még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.

Orbán beszélt a migrációról is: szerinte a balkáni útvonal újra megtelt migránsokkal, akiket a Soros-szervezetek segítenek. Hozzátette, idén eddig több mint 70 ezer határsértőt kaptak el, ez a tendencia világos.

„Brüsszelből rendszeresen hátba lövik Magyarországot” – fogalmazott, a kormány azonban nem enged, megvédi a határokat.

Szintén kritizálta Brüsszelt amiatt, mert szót emeltek a homofóbbá tett pedofiltörvény ellen. Orbán szerint a követeléseik ennek kapcsán abszurdak, és ellenkeznek azzal a magyar közfelfogással, hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők feladata. A végső szót erről a magyarok fogják kimondani az erről szóló népszavazáson, tette hozzá.

Szó esett a rekordméretű hitelfelvételről is: Orbán szerint ennek oka az, hogy a fejlesztési pénzek késleltetése miatt Magyarország saját erőből előfinanszírozza a tervezett projekteket.

"Követeljük, hogy az Európai Bizottság hagyjon fel a tagállomok közötti részrehajló politikájával, emiatt nem kerülhet versenyhátrányba Magyarország" – mondta a miniszterelnök.

Orbán felszólalására az ellenzékből elsőként Gyurcsány Ferenc reagált. Szerinte a kormány az általa teremtett démonokkal küzd, ezért romlásnak indul.

Ilyen démon a DK elnöke szerint "egy 91 éves ember" (vagyis Soros György), a brüsszeli öltönyös emberek, illetve maga Gyurcsány is. Ettől pedig nem fog felemelkedni az ország – fogalmazott.

Úgy látja, ezt a mentalitást valójában a végzetes önbizalomhiány okozza, valamint a félelem egy övékénél összetettebb, színesebb világgal szemben.

„Sokan szeretnék önt elzavarni, az ország- és nemzetrontókat, hazaárulókat el kell küldeni oda, ahová valók” – üzente a volt miniszterelnök Orbánnak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kövér László kikapcsolta a DK-s képviselő mikrofonját, aki az Alaptörvény kukába dobásáról beszélt

A házelnök szerint Arató Gergely szavai az alkotmányos rend elleni uszításnak számítanak.

Link másolása

hirdetés

Beindult a Parlament őszi ülésszaka. Korábban mi is írtunk róla, hogy Orbán Viktor arról beszélt, hogy Brüsszel rendszeresen hátba lő bennünket, amire Gyurcsány Ferencnek meg is volt a maga válasza. Később a miniszterelnök Jakab Péterrel került szópárbajba, "lebohócozva" a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, aki korábban bilincsbe kerülő Orbánról vizionált. A kormányfő azért beszélt a gazdasági intézkedésekről is.

Később a DK-s Arató Gergely arról beszélt, hogyan bontaná le Dobrev Klárával az alaptörvényt és a kétharmados törvényeket, amire Kövér László a házelnöki pulpitusról kezdte magyarázni, miért nem lehet ilyesmiről beszélni az országgyűlés előtt - írja a 444.hu.

„Az, hogy önök már másfél éve, sőt több mint másfél éve tartanak fenn alkotmányon kívüli, jogállamon kívüli jogrendet. Az, hogy lehallgathatnak bárkit a jelenlegi jogszabályok szerint, mutatja, hogy az önök Alaptörvénye egy fabatkát sem ér. Ennek az Alaptörvénynek egyetlen célja van, hogy az önök korlátlan hatalmát - és ennek fedezete mögött - a korlátlan lopását biztosítsa és garantálja” - mondta Arató Gergely, majd úgy fogalmazott:

Dobrev Klárának nem fog megremegni a keze akkor, amikor a kukába kell hajítani ezt az Alaptörvényt.

Amikor a DK-s képviselő arról kezdett beszélni, hogy Polt Péter vagy a Médiatanács bebetonozása, a Költségvetési Tanács vétójoga és az Alkotmánybíróság teletömése „a saját pártkádáreikkel” alkotmányellenes, Kövér László kikapcsolta a mikrofonját. Az Országgyűlés elnöke szerint ez „átlépi az alkotmányosság határát, holott ön az Alaptörvényre esküt tett, mindegy, hogy mit gondol egyébként az alaptörvényről, erre az Alaptörvényre esküt tett, hiszen ha nem tett volna, nem lehetne itt most képviselő”.

hirdetés
És arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ne lépje át a Büntető törvénykönyv tényállásainak határát, mert az, amit ön mond, az az alkotmányos rend elleni - egyelőre csak - uszítás. És nem szeretném, ha szervezkedéssé fajulna

– mondta Aratónak a házelnök, aki szerint a Parlament falain kívül lehet ilyenről beszélni, mert „szólásszabadság van”, de az Országházban ezt nem tehetik meg.

Miután Arató visszakapta a szót, még elmondta, hogy a mostani Alaptörvény szerint is mindenki jogosult és köteles fellépni a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló törekvések ellen. Később Kövér még hozzátette: ha a DK a kétharmados törvényeket kétharmados felhatalmazás nélkül akarják megváltoztatni vagy hatályon kívül helyezni, „akkor alkotmányellenes cselekményt hajtanak végre, ami büntetőjogi kategória”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Orbán Viktor: 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022-ben

Meghosszabbított hitelmoratóriumról, szárnyaló gazdaságról és nyugdíjprémiumról is beszélt a miniszterelnök a Parlamentben.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor a magyar gazdaságról szólva parlamenti napirend előtti felszólalásában azt mondta: „a magyar gazdaság repülőrajtot vett”, a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés. A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, miközben az uniós országok többségében erre még várni kell.

Orbán szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére.

A júliusi adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 milliót - emelte ki, rámutatva: még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon. 11 év alatt csaknem egymillió új munkahely jött létre,

egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól

- fogalmazott.

Kitért arra: a nemzeti konzultáció - amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett - a kormányt döntésekre kötelezi, az elsőt már meg is hozták, meghosszabbították a rászorulóknak a hitelmoratóriumot. 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. Az adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Összességében 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában.

Hozzátette: a nyugdíjasok ebben az évben újabb inflációs kiegészítést kapnak és a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak.

hirdetés
A nyugdíjprémium várható összege meghaladja az 50 ezer forintot;

2022 februárjában folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, jövő februárban már legalább kétheti nyugdíjat tudnak kifizetni minden nyugdíjasnak - közölte.

2022 elején hathavi fegyverpénzt fizetnek a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak. 2022. január 1-jétől bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok személyi jövedelemadómentességét; tárgyalások folynak a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről és jó esély van a megállapodásra - sorolta, jelezve: a kormány a nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet szeretne adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: