HÍREK
A Rovatból

Pottyondy Edina: Szégyen, hogy ez az utolsó szarházi vezeti az országunkat

A humorista keményen fogalmazott a magyar miniszterelnökről, miután a kormányfő békemisszióra indult.


Pottyondy Edina is megszólalt a kijevi gyerekkórházt ért támadás után. A közösségi oldalán azt írta:

"A kijevi gyermekkórházat ért orosz csapás után Magyarország miniszterelnöke békemisszióról meg háborúpárti Európáról hadovál a Facebookon.

Mit mondhat ilyenkor egy humorista? Talán csak annyit, hogy szégyen, hogy ez az utolsó szarházi vezeti az országunkat".

Az influenszer azután posztolt, hogy Orbán Viktor békemisszióra indult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Váratlan zivatar zúdított felhőszakadást Budapestre és környékére – képeken a hatalmas vihar
A mérések szerint a legtöbb csapadék Budapest 23. kerületében esett, összesen 26 milliméter.


Szinte a semmiből pattant ki a zivatar este fél kilenc után, több kerületre rövid idő alatt 25 milliméternél több eső zúdult – írja az Időkép.

Már-már azt gondolhattuk volna, megússzuk a csütörtöki napot zivatarok nélkül, este fél kilenc után azonban a légkör „másképp döntött”. Budapesttől délnyugatra egy zivatarcella erősödött meg, amely aztán a főváros több déli és keleti kerületére is felhőszakadást zúdított.

Rövid idő alatt 25 milliméternél is több esett.

A mérések szerint a legtöbb csapadék a XXIII. kerületben esett, ott 26 mm eső zúdult le nagyjából 30-40 perc alatt.

Fotó: Kovács Zoltán/Időkép(BP., XI. kerület)
Ferencváros | Fotó: Mihály Gábor/Időkép
Fotó: Racskó Balázs/Időkép (BP., X. kerület)
Fotó: Finta Bálint/Időkép (Pusztavám)
Fotó: Varga Sándor/Időkép (Cegléd)
Fotó: Kuerdeejay/Időkép (Vác)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor is megszólalt a szolnoki kalandparkban felrúgott gyerek ügyében: Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált
A miniszterelnök szerint a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért. Aki pedig ennek nem tud megfelelni, az ne szervezzen tábort.


Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás – mondta Orbán Viktor szokásos, péntek reggeli beszélgetésében a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. július 16-án tett közzé egy megrázó felvételt a Facebook-oldalán.

A videón az látható, ahogy egy gyerek felügyelő a karjánál fogva megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb ráncigálja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek lefejeli a földet, és a felvétel végéig mozdulatlanul fekszik.

Azóta kiderült, hogy a videón látható férfi a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt, akit korábban Novák Katalin életműdíjjal tüntett ki, még államtitkárként. Az egyesület honlapján megjelent közleményében a távozó elnök azt írta: minden posztjáról és tisztségéről lemond, mert „méltatlanná vált azok betöltésére”.

Az edző ellen a Magyar Karate Szövetség sürgős fegyelmi és etikai eljárást indított, és a Szolnoki Rendőrkapitányság is megerősítette, hogy nyomozást folytatnak garázdaság gyanúja miatt.

A miniszterelnök péntek reggel arról beszélt az üggyel kapcsolatban, hogy a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.

„A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni”

– mondta. Azt is hozzátette, nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Bankok és légitársaságok bénultak meg világszerte egy számítógépes hiba miatt – több földrészre kiterjedt a káosz
Kékhalált produkálnak a windowsos gépek Ausztráliától Nagy-Britanniáig. Repülőjáratokat töröltek, megszakadt néhány tévécsatorna közvetítése, és gond van a londoni értéktőzsde honlapjával is.


Több bank, médiacég és légitársaság számítógépes rendszere is leállt világszerte pénteken egy windowsos gépeket sújtó hiba miatt. Több repülőjáratot töröltek, tévécsatornák nem tudtak élőben közvetíteni, és gondok vannak a londoni értéktőzsde oldalával is.

A meghibásodások először Ausztráliában jelentkeztek, ahol a banki alkalmazásoknál és a szupermarketek rendszereinél akadtak gondok. Később a jelenség felbukkant Indiában, Új-Zélandon, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is.

 • Az egyik brit vasúttársaság figyelmeztette az utasokat, hogy fennakadásra számítsanak, mivel „széleskörű informatikai problémákkal küzdenek”.
 • A melbourne-i repülőtér azt közölte, hogy „egy globális technológiai probléma tapasztalható”, amely egyes légitársaságokat érinti, és azt tanácsolták az utasoknak, hogy „hagyjanak több időt a becsekkolásra.
 • Az Australian Broadcasting Corporation és a Sky News megerősítették, hogy közvetítési nehézségeik vannak,
 • és gondok vannak a Londoni Értéktőzsde honlapján is.

  A Crowdstrike amerikai kiberbiztonsági vállalat a Guardiannek arról számolt be, hogy

  az érintett gépek „kékhalált” produkáltak, és használhatatlanná váltak.

  A Crowdstrike szerint a probléma a Falcon Sensor nevű termékükkel kapcsolatos, ami a hekkertámadások ellen védi a gépeket. A cég később azt közölte, hogy azonosították a problémát, és megtették a szükséges változtatásokat.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Ajánljuk

  HÍREK
  A Rovatból
  Egy szlovák kórházban mentették meg a 78 éves magyar férfi életét, akit hazaküldtek az orvosi ügyeletről: „Ha tud menni, semmi baj nincs”
  A lánya szerint Attilát Komáromban meg sem vizsgálták. Taxiba ültek, átmentek Szlovákiába, ahol a férfit még aznap megműtötték, mert egy 9,5 centis szakaszon begyulladt és befordult a bele.


  Egy szlovákiai kórházban mentették meg az életét annak a 78 éves magyar férfinek, akit a lánya szerint meg sem vizsgáltak a magyar orvosi ügyeleten. Attilát még aznap műteni kellett, pár órán belül meghalt volna.

  A férfi tavaly november 1-jén Komáromban lett rosszul: felfújódott, a bőre elszürkült és hasi görcsök kínozták. Attilát a lánya vitte be az orvosi ügyeletre.

  „Ott meg sem vizsgálták az édesapámat, azt mondták, ha tud menni, semmi baj nincs. Vegyen be Nospát és Algopyrint a görcsökre. Éreztem, hogy baj van, ezért kétségbeesve taxit hívtam, amellyel átmentünk a határ túloldalán lévő komárnói kórházba. Ott alaposan megvizsgálták, és még aznap meg is műtötték az édesapámat, akinek egy 9,5 centis szakaszon begyulladt és befordult a bele. Az ottani doktornő azt mondta, ha akkor nem viszem be, pár órán belül meghalt volna”

  - mondta el Éva a Blikknek.

  Attilának azóta még két hasi műtétre volt szüksége a teljes felépüléshez. Emiatt az elmúlt időszakban rengeteg kiadásuk volt, a lánya sem tudott dolgozni, mert őt ápolta, így szeretnék elérni, hogy megtérítsék a költségeiket.

  Ügyvédjük segítségével

  peren kívül szerettek volna megegyezni az ügyeletet szervező Országos Mentőszolgálattal, akiktől 3,5 millió forint kártérítést kértek. A mentőszolgálat azonban elutasította az igényüket, mert a belső vizsgálat során nem állapítottak meg szakmai hibát.

  Szerintük az ügyeletes orvos a beteget megvizsgálta és további vizsgálatokra utalta.

  „Ezzel szemben mi a helyszínen nem kaptunk beutalót és mentőt sem hívtak az édesapámnak” - mondta Éva a lapnak.

  Ezután panaszt tettek a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnál, ahol vizsgálat indult az ügyben. Ennek október végére lehet meg az eredménye, a család ügyvédje ennek fényében jelöli majd meg, hogy mekkora kárigénnyel élnek.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET: