News here

HÍREK

Orvostanhallgatók elől szerzett meg egy olcsó bérlakást a volt budavári polgármester

Nagy Gábor Tamás egy munkahelyéhez közeli, nyugodt otthont szeretett volna. A hvg.hu most kikérte a lakásbérlet iratait.
Címkép: YouTube - szmo.hu
2020. február 12.


Link másolása

Munkahelyéhez közeli, nyugodt otthont szeretne, és jövedelméből ki is tudja fizetni a "piaci lakbért" - a hvg.hu szerint erre hivatkozott Budavár volt fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás, amikor saját önkormányzatától kért exkluzív bérlakást.

A Magyar Nemzet 2016-ban írt róla, hogy Nagy Gábor Tamás a saját önkormányzatától vett bérbe egy 71 négyzetméteres, Táncsics Mihály utca 23.-ban található, patinás műemléklakást, amiért havonta 81 ezer forintot fizet.

Ezt az információt akkor a budavári önkormányzat is megerősítette a lapnak. Azt közölték, hogy a polgármester életvitelszerűen itt lakik és piaci pályázaton jutott a lakáshoz, amiért havi 81 ezer forintot fizet. A további részletek viszont nem minősülnek közérdekű adatnak.

A hvg.hu nemrég kikérte a lakásbérlet minden iratát. A lap szerint pedig az eredeti, 2013-as lakásbérleti szerződésből kiderül, hogy az eddig ismert összeg nem pontos.

"Bár a polgármester valóban 81 203 forintot fizet, de ez nem a bérleti díj, hanem ebben már benne van két rezsi ellenértéke, a víz, illetve csatorna, valamint a szemétszállítás díja (előbbi havi 9457 forint, utóbbi 1746 forintba került neki)" - írja a hvg.hu.

Ebből pedig kiderül, hogy öt éven keresztül, bérletének 2018-as meghosszabbításáig

Nagy Gábor Tamás bérleti díjként még a korábban ismertnél is kevesebbet, havonta 55 118 forint plusz áfát, vagyis bruttó 70 ezer forintot fizet a lakásért.

Ez az összeg már akkor is irreálisan alacsonynak számított, ugyanis a Várban egy 71 négyzetméteres lakás havi bérleti díja 200 és 370 ezer forint között mozgott akkoriban, az ingatlanpiacon pedig azóta még magasabbra emelkedtek az árak.

A hvg.hu azt is megtudta, hogy az önkormányzat által korábban közölt nyilvános, piaci pályázat úgy zajlott, hogy

az akkori polgármester egy minimális összeggel többet ajánlott egy másik pályázónál, aki egy fiatal orvostanhallgató volt. Ő, a szintén orvosi egyetemre járó menyasszonyával, "közös életük megkezdéséhez" szerette volna megkapni a bérlakást.

A lakás "induló bérleti díját" havi 50 ezer forint plusz áfában, vagyis 63 500 forintban határozták meg. A 26 éves orvostanhallgató 52 520 forint plusz áfát, vagyis bruttó 66 700 forintot ajánlott bérleti díjként. Pár nappal később Nagy Gábor Tamás 3300 forinttal többet, havi bruttó 70 ezer forintot jelölt meg megajánlott bérleti díjként.

A 26 éves orvostanhallgató két meghirdetett, üres lakásra pályázott. Színes, fotókkal illusztrált pályázatában arra hivatkozott, hogy "menyasszonyával mindketten orvosi karon tanulnak, a „diplomához és a házassághoz közeledve, a közös életünk kezdetén” szeretnének saját otthont". Mindketten a fővárosban praktizálnak és azt szeretnék, hogy a gyermekeik is az I. kerületben nőhessenek fel úgy, mint ők.

Az orvostanhallgató szülei ugyanis egykor diplomás mérnökként itt kaptak szolgálati lakást és azóta is itt élnek és dolgoznak, a nyilatkozatban pedig kötelezettséget vállaltak, hogy nappali tagozaton tanuló fiuk helyett megfizetik a bérleti díjat és a lakás tervezett felújításának költségét is.

Ehhez csatoltak munkáltatói igazolást is és a lakás nappali plusz 2 szobás ingatlanná alakításának tervét is, amiről már egyeztettek egy műemlék felügyelővel is.

Ezzel szemben Nagy Gábor Tamás pályázatában a következőkkel indokolta, hogy ő lenne alkalmasabb a lakás bérlésére: "munkahelyhez közeli nyugodt otthon", "szoros kötődés a kerülethez", "családi ok", "rendszeres jövedelme lehetővé teszi a piaci lakbér vállalását".

Nagy Gábor Tamás kérésére 2018-ban a képviselő-testület  még 5 évre, vagyis 2023. június 30-ig kitolta a bérlet idejét. A hvg.hu a meghosszabbított lakásbérleti szerződés alapján arról ír, hogy a lakás bérleti díja 5 év alatt 1266 forinttal nőtt, így havonta 56 115 forint plusz áfa, vagyis 71 266 forint. A lap ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy "a megújított szerződésben a rezsiből már csak a szemétszállítás szerepel, ami 1571 forint havonta".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Öngyilkosságot próbált meg elkövetni a mindkét szemére brutálisan megvakított édesanya
Gabriella életét bátyja tudta megmenteni.

Link másolása

Öngyilkosságot kísérelt meg a mindkét szemére megvakított kemecsei édesanya – adta hírül a Bors.

Gabriella történetéről mi is írtunk korábban: ő volt az a fiatal nő, akit párja Gy. Attila brutális kegyetlenséggel bántalmazott, puszta kézzel nyomta ki az édesanya mindkét szemét. Volt párja azért támadt rá a nőre, mert a szakításuk után nem tudta elfogadni a nő döntését

A családot a napokban újabb tragédia rázta meg, ugyanis az édesanya, akinek van egy 4 éves gyermeke, véget akart vetni az életének.

„A testvérem egy egész üvegcse gyógyszert bevett, de szerencsére ezt észrevette az édesanyánk, így meg tudtam menteni Gabica életét”

– idézte a lap Gabriella bátyját.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy hozzátartozódért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
RTL: Már a MOL benzinkútjain is több helyen hiánycikk az üzemanyag, Budapesten és vidéken is gondok vannak
Az Ásványolaj Szövetség szerint ehhez hozzá kell szokni mindaddig, amíg 480 forintos ársapka van érvényben.

Link másolása

Már a MOL benzinkútjainál is több helyen hiánycikk az üzemanyag – tudta meg az RTL.

A csatona Híradója a fővárosban és vidéken is talált olyan kutakat, ahol nem volt a hatósági áras termékekből. A MOL szerint ez minden ötödik kútjukon előfordult az elmúlt napokban.

A MOL szerint az ő kútjaikon másfélszer akkora a kereslet, mint egy évvel ezelőtt. De a hiányhoz az is hozzájárul, hogy az ársapka miatt megszűnt az import, a MOL finomítója pedig nem győzi ellátni az egész országot. Ráadásul a százhalombattai finomító egy kisebb baleset miatt még mindig csökkentett kapacitással működik. A MOL szerint az elmúlt napokban a kútjaik húsz százalékánál volt részleges készlethiány.

„Mindenképpen csökkenteni kell a kedvezményezettek körét, és korlátozni kell a kedvezményezettek számára biztosított üzemanyag mennyiségét, csak így lehet a fogyasztást csökkenteni, és újra visszaállítani a kereslet-kínálatban egy egyensúlyt”

– ezt Grád Ottó, a Ásványolaj Szövetség főtitkára mondta el a Híradónak. Szerinte hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, amíg 480 forintos rögzített áron lehet üzemanyagot vásárolni.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a Miniszterelnökségtől az ATV-vel azt közölték, hogy január elsejétől csak két feltétellel tudják fenntartani az ársapkákat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Városháza-ügy: A rendőrség szerint bűncselekményt követtek el a lejáratókampány végrehajtói
Bajnai Gordon megmutatta a rendőrségi határozatot is, amely kimondja, hogy kelepcét állítottak neki, a hanganyagot megvágták és a manipulált szöveget terjesztették.

Link másolása

Bajnai Gondon a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megkapta a rendőrség határozatát, amely kimondja, hogy bűncselekményt követtek el ellene a "Városháza-ügyben". Mint írja:

„Mostanság megint naponta rágalmaznak a NER sajtójában.

Érthető, kell a FIDESZNEK a figyelemelterelés, gyártani kell az újabb ellenséget, hiszen egyre nagyobb a baj az országban, egyre nyilvánvalóbb a rossz kormányzás okozta kár, veszteség, nyomorúság.

A rágalomhadjáratokhoz már hozzászoktam, és ahhoz is, hogy az igazságtétel mindig jókora késéssel érkezik.

Mint például a már feledésbe merült tavalyi “Városháza”-ügyben, ami akkor hetekig folyt a csapból is.

Sovány vigasz a napokban érkezett alábbi rendőrségi határozat, amely tisztázza, hogy valóban bűncselekményt követtek el velem szemben,

amikor

- kelepcét állítottak, lehallgattak,

- majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és

- ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették.

A tettest egyelőre nem lelik.

Pedig biztosan segítene, ha a nyomozásban a beszélgetés négy résztvevője közül nem csak hármat hallgattak volna meg (amint az a nyomozati jegyzőkönyvből kiderül)…

A volt miniszterelnök által megosztott közleményre Karácsony Gergely is reagált a közösségi oldalán. Többek azt írta hozzá:

„Amit eddig sejtettünk, arról már papírjuk is van: egy hazug lejárató kampány keretében kormánytagok és fideszes politikusok bűncselekményhez asszisztáltak. Ezért jogállamban a szégyennél több jár…

Emlékeztek még a „Városháza-ügyre”?

A fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal. Emlékezhettek, hogy a fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, feltúrták a városházi irodákat és a kollégám lakását is.”

A főpolgármester hozzáteszi, hogy a ő most is Városházán ülve írja a posztját, és lám, nem adták el az ingatlant. Most pedig beigazolódott, hogy az egész ügy "kamu" volt.

Karácsony arról is ír:

„Hogy orosz módszertan szerinti kompromatról van szó. Hogy titkosszolgálati eszközöket használtak, ezzel bűncselekményt követtek el a manipulátorok. Hogy a hangfelvételeket manipulálták. Hogy akik ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez. Nos, azóta rendőrségi és bírósági határozatok bizonyítják: ők hazudtak, a mi állításaink igazak.”

A végén pedig még kitér az ügy szereplőiről is, aki szerinte:

„A Fidesz volt gazdasági igazgatója, Magyarország leggazdagabb családjának tagja, aki több formában is üzletel az állammal, és egy bizonyos Zentai úr, aki azóta jogerősen veszített velem szemben személyiségi jogi pert.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Semmiképp ne nyisd meg, ha ilyen sms-t kapsz – csalók vernek át a Netflix nevében
A rossz helyesírású üzenet egy adathalász oldalra vezet.
Fotó: TheDigitalWay / Pixabay - szmo.hu
2022. november 28.


Link másolása

Egyre több módszerrel próbálnak kicsalni pénzt az emberekből, az MNB adataiból is az látszik, hogy egyre nagyobb összeggel károsítják meg a csalók az áldozataikat – írja a Portfólió.

A portál egy újabb átverésről számol be, a csalók a Netflix előfizetőket is megcélozták. Egy láthatóan gyenge nyelvhelyességű üzenetben próbálnak csalók pénzt kicsikarni az ártatlan áldozatoktól – ellenkező esetben "felfüggeszthetik" a fiókot.

A linket a Chrome böngészője veszélyesnek minősíti, és nem is nyitja meg. A Portfolio cikke szerint a fenti sms egy olyan mobilszámról érkezett, amelyet már számos alkalommal jelentettek különböző telefonszámokat listázó oldalakon a felhasználók veszélyes számként.

Az elmúlt napokban csalók a Raiffeisen, a K&H vagy a Takarékbank nevében írtak nekik adathalász sms-t egy gyanús linkkel.


Link másolása
KÖVESS MINKET: