hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán Viktor újabb bejelentésre készül

Valószínűleg a nemzeti konzultációhoz lesz köze a bejelentésnek.

Link másolása

hirdetés
Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

– jelent meg egy poszt Orbán Viktor Facebook-oldalán hétfőn reggel 9 óra után. A csatolt képről az is kiderül, hogy a nemzeti konzultációra célzott a miniszterelnök.

Hamarosan minden bizonnyal azt is megtudjuk, pontosan mit fog bejelenteni.

FRISSÍTÉS: bejelentés nem történt, de Orbán Viktor közzétett egy videót a nemzeti konzultációval kapcsolatban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Csak délután fél kettőig szülhetnek a kismamák a mátészalkai kórházban

A település ügyeivel foglalkozó Facebook-oldal szerint volt olyan kismama, akit az 52 kilométerre lévő nyíregyházi kórházba irányítottak, miután este megindult nála a szülés.

Link másolása

hirdetés

Csak délután fél kettőig szülhetnek a kismamák a mátészalkai kórházban - erről a település ügyeivel foglalkozó Facebook-oldal számolt be elsőként érintettek panaszai alapján, számolt be az RTL Híradó.

A posztban azt írták:

"volt, akinél 22 óra 30 perckor indult meg a szülés, elfolyt a magzatvíz, a kismama már a 40. hétben járt, az ügyeletes orvos továbbküldte a kismamát az 52 kilométerre lévő Nyíregyházi intézménybe".

Egy másik esetben pedig egy kismama állítólag arról írt az oldalnak, hogy miután a mentők is tanácstalanok voltak, hová vigyék, az ügyeletes orvos azt mondta, "csak a kitolási szakaszban lévő kismamák szülhetnek ügyeleti időben Mátészalkán, vagy akik már több gyereket is a világra hoztak, hiszen belőlük szinte kipottyan a baba". Azt is írták, hogy a korlátozásnak a kevés orvos lehet az oka.

Az RTL Híradónak név nélkül, telefonon nyilatkozott egy asszony, akinek állítása szerint a veszélyeztetett terhes menyét küldték el múlt szombat éjjel a mátészalkai kórházból.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint az nem feltétlenül baj, ha valahol nincs szülészet, de ez a félmegoldás veszélyes.

hirdetés
"Egyértelműen a beteg veszélyeztetése, és ebben az esetben ezt a szülészeti osztályt meg kell szüntetni, mert itt nincsen kompromisszum (...) nem képes ellátni 0-24-ben heti hét napon keresztül ezt a szolgáltatást, ezt meg kell szüntetni, ez betegérdek is"

- fogalmazott Kunetz Zsombor.

A mátészalkai kórház a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházakhoz tartozik. Az intézmény az RTL Híradó kérdésére nem cáfolta a jenlegi helyzetet, de csak annyit írtak:

"október hónaptól a mátészalkai szülészeti-nőgyógyászati osztályon visszaáll a korábbi ügyeleti rend, és ezzel együtt a betegek ellátása is a korábban megszokottak szerint történik".

Azt is hozzátették: sem az ellátás szűkítését, sem pedig a megszüntetését nem tervezik Mátészalkán.

Az RTL Híradó riportja:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Égzengéssel indul a jövő hét, visszatér a hűvösebb idő

Esős, őszies időjárást hoz a jövő hét: hétfőn a keleti, északkeleti országrész kivételével már többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra.

Link másolása

hirdetés

Nedvesebb levegő érkezik, hétfőn a keleti, északkeleti országrész kivételével már többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra - írja az Időkép.

A napos, nyáriasan meleg hétvégét követően a jövő héten fokozatosan visszatér a hűvösebb, ősziesebb idő.

A változás már hétfőn elkezdődik. Nyugat, délnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, hosszabb napos időszakokra még keleten, északkeleten számíthatunk.

Nyugaton, délnyugaton már reggel kialakulhatnak záporok, zivatarok, aztán napközben fokozatosan északkelet felé terjeszkedik a csapadék, ám a keleti, északkeleti tájakra ezen a napon várhatóan még nem érkezik meg. Itt lesz melegebb, akár 26-28 fokot is mutathatnak a hőmérők, miközben a felhősebb, csapadékosabb Dunántúli tájakon 20 fok közelében marad a csúcshőmérséklet.

Az ország nyugati, délnyugati felén nagy területen hullhat 5-10 mm-t meghaladó mennyiség, sőt lokálisan, intenzívebb csapadékgócokban 20 mm-nél is több eshet.

A csapadékra hajló idő egészen csütörtökig kitart, miközben a nappali felmelegedés is fokozatosan gyengül, a hét közepén jellemzően 17-22 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Országos csapadékra előreláthatóan nem kell számítani, viszont nap mint nap kialakulhat majd eső, zápor, helyenként zivatar, akár egyszerre több helyen is.

hirdetés

A szél zivatarok környezetében, valamint kedden nyugaton zivataroktól függetlenül is felerősödhet, egyébként mérsékelt, időnként élénk légmozgás lesz jellemző.

Addig azonban élvezzük ki a hétvégét, vasárnap ugyanis szinte nyáriasan meleg időre számíthatunk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

23 mágnest nyelt le pár nap alatt egy hatéves lány Angliában

Először szeptember 12-én kezdett el fájni a hasa, két napig hányt, amikor elvitték a háziorvoshoz.

Link másolása

hirdetés

Pár nap alatt összesen 23 mágnest nyelt le egy hatéves lány Angliában, számolt be róla a BBC.

A kislány az iskolában játszott a mágnesekkel, majd hazavitte őket, hogy ékszereket készítsen belőlük egy játékbabához.

A gyermek anyja szerint a mágnesek összecsomósodtak a beleiben, miután lenyelte őket, emiatt meg kellett műteni. A beavatkozást végző sebész szerint akár meg is halhatott volna a kislány.

Először szeptember 12-én kezdett el fájni a hasa, két napig hányt, amikor elvitték a háziorvoshoz. Miután nem javult az állapota, elvitték egy gyermekkórházba, ahol vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála. A mágneseket akkor találták meg, amikor megkezdték a vakbél eltávolítását.

"Nagy műtéten esett át, és ez nagyon megviselte, van egy körülbelül 10 cm hosszú hege. Lehetett volna sokkal rosszabb is - nincs maradandó károsodása. Felmerült annak a lehetősége is, hogy sztómára lesz szüksége" - mondta az anya.

A kislányt később hazaengedték, és most otthon lábadozik.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A Párbeszéd azt szeretné, ha a DK és a Jobbik is megvonná a támogatást a saját problémás jelöltjeiktől

A Párbeszéd Karácsony Gergely kijelentése után hátrált ki a Zuglóban induló jelöltjük, Tóth Csaba mögül. A párt szerint a Jobbiknak és a DK-nak is így kellene tennie Farkas Péter Barnabás és Ráczné Földi Judit esetében.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, Karácsony Gergely az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második tévés vitáján kihátrált Tóth Csaba mögül, aki Zuglóban indul az ellenzéki előválasztáson. Amikor pedig Fekete-Győr András megkérdezte tőle, hogy akkor kire voksolna, úgy válaszolt, hogy ha zuglói lenne, akkor Hadházy Ákosra.

Szombaton a DK és a Jobbik is azt közölte, nem támogatják a továbbiakban Tóth Csabát.

A Párbeszéd nemrég kiadott egy közleményt, amelyben azt kérik a DK-tól és a Jobbiktól, hogy ők is hátráljanak ki a saját problémás jelöltjeik mögül.

A közleményben úgy fogalmaznak: "elengedhetetlennek tartjuk, hogy a tisztulási folyamat teljes legyen, és valamennyi ellenzéki párt bölcs belátásra jusson: hosszabb távon csak az a jó döntés, amely a választópolgár számára tiszta, átlátható helyzetet teremt, egyúttal a 2022-es országgyűlési választásra a legalkalmasabb, legintegratívabb jelölteket állítja szembe a hatalom embereivel".

hirdetés

Hozzátették: "bízunk abban, hogy döntésünk katalizálja a tisztulási folyamatot, és más pártok is – elfogadva a választópolgárok akaratát – hasonló elhatározásra jutnak.

Nem szabad sem Tóth Csaba, sem a jobbikos Farkas Péter Barnabás, sem a DK-s Ráczné Földi Judit ügyét relativizálni. A náci karlendítés náci karlendítés, az offshore céges érintettség offshore céges érintettség. A Párbeszéd üdvözölné, ha e két politikustól pártjaik ugyanúgy megvonnák a támogatást, mint ahogyan megtettük azt Tóth Csabával szemben".

Az ózdi jobbikos alpolgármester Farkas Péter Barnabásról nemrég került ki egy katowicei múzeumban készült fotó, amin náci karlendítés közben látható. Ráczné Földi Judit neve pedig egy amerikai offshore céggel kapcsolatban bukkant fel. Farkas Péter Barnabás a fotó megjelenése után azt állította: nem náci karlendítésről van szó, csupán csak az ismerőseinek integetett. A DK-s Ráczné Földi Judit pedig tagadja, hogy köze lenne az amerikai Delaware állambeli offshore céghez.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: