hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán Viktor újabb bejelentésre készül

Valószínűleg a nemzeti konzultációhoz lesz köze a bejelentésnek.

Link másolása

hirdetés
Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

– jelent meg egy poszt Orbán Viktor Facebook-oldalán hétfőn reggel 9 óra után. A csatolt képről az is kiderül, hogy a nemzeti konzultációra célzott a miniszterelnök.

Hamarosan minden bizonnyal azt is megtudjuk, pontosan mit fog bejelenteni.

FRISSÍTÉS: bejelentés nem történt, de Orbán Viktor közzétett egy videót a nemzeti konzultációval kapcsolatban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Orbán Viktor egri asszonyokkal fotózkodott, de aztán jött Lázár János, és közölte, hogy munka van

Életképek a kormányzó politikusok mindennapjaiból.

Link másolása

hirdetés

Egri nők a várban – ez a jelenet történelemből vagy a festészetből is ismerős lehet, de ez a témája Orbán Viktor kedden délután posztolt videójának is.

A miniszterelnök a Budai Várban sétálva egy csoport Egerből érkezett turistával találkozott, akik beszédbe is elegyedtek vele. Szóba került, hogy Orbán ismer egy helybéli lengyel papot, a hölgyek közül pedig valaki megjegyezte: ha tudták volna, hogy találkoznak a kormányfővel, hoztak volna neki jó egri bort. Még egy viccet is elsütött:

Tudja milyen az? A szocialista bor? Nem látott tőkét.

A miniszterelnök jót nevetett a poénon, de ekkor a háttérben feltűnt Lázár János, akinek a turisták szintén megörültek. A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter aztán igazi hangulatgyilkosnak bizonyult, mert odaszólt a jó kedélyben csevegő Orbánnak:

Elnök úr, munkaidő van! Még nincs kampány.

Orbán ezután elköszönt az egri nőktől, és visszatért a dolgos hétköznapoktól.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A Mi Hazánk politikusa feljelentést tett, mert gyereket látott a Pécs Pride-on

Lantos János szerint bűncselekmény esete áll fenn, a szülők szembementek a 'pedofiltörvénynek' nevezett melegellenes szabályozással.
Fotó: 444-videó - szmo.hu
2021. szeptember 21.


Link másolása

hirdetés

Feljelentést tett a Mi Hazánk egyik politikusa, Lantos János, mert a hétvégén először Pécsett megrendezett Pride-felvonuláson gyereket látott a tömegben - írja a 444.

A kormány tavasszal fogadta el a "pedofiltörvénynek" és "gyermekvédelmi törvénynek" is nevezett, homofób elemekkel teletűzdelt törvénymódosítást, amelynek értelmében tilos 18 év alatt gyermekek számára elérhetővé tenni a szexuális kisebbségeket bemutató kulturális termékeket. A rendezvények elvileg ugyanezen tiltó rendelkezés hatálya alá esnek, ezzel érvel Lantos is.

Ugyanakkor azt ő is elismeri, hogy az általa bemutatott fotókon a kiskorú gyerekek valószínűleg a szüleikkel láthatóak, ami viszont felveti azt a kérdést is, hogy van-e bárkinek joga beleszólni abba, hogy milyen rendezvényre viszi egy szülő a gyerekeit.

Különösen, hogy a kormány legerősebb érve a törvénymódosítás mellett, egyedül a szülők szólhatnak bele a gyerekek szexuális nevelésébe.

Lantos az erről szóló kérdésre úgy reagált: állampolgári kötelességét teljesítette, amikor feljelenést tett a Pride-ra kivitt gyerekek ügyében, ami az ő nézete szerint kimeríti a bűncselekmény kategóriáját.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Két zártkapus meccsel bünteti a FIFA a magyar válogatottat az angolok elleni rasszista bekiabálások miatt

A hazai drukkerek majomhang utánzásával és rasszista rigmusokkal illették a színesbőrű játékosokat, valamint tárgyakat és pirotechnikai eszközöket dobáltak a játéktérre.

Link másolása

hirdetés

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

A FIFA keddi közlése alapján a fegyelmi bizottság az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést.

A magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor a szeptember 2-i, 4-0-s vendégsikerrel zárult mérkőzésen az angol játékosok rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

Emellett - a FIFA indoklása alapján - a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak és eltorlaszolták a lépcsőket.

A közlemény kiemeli, a FIFA továbbra is „határozottan elutasítja a rasszizmus és az erőszak minden formáját, és egyértelműen a zéró tolerancia elvét képviseli az ilyen magatartással szemben a labdarúgásban”. A szervezet a döntésről tájékoztatta a magyar szövetséget is.

Az angol szövetség (FA) a találkozó másnapján fordult a FIFA-hoz a rasszista megnyilvánulások - amiket „rendkívül kiábrándítónak” nevezett - kivizsgálása miatt. A brit ITV és a Sky Sports televíziók riporterei azt állították, láttak és hallottak olyan magyar szurkolókat, akik majomhangok utánzásával gúnyolták a színesbőrű Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet, sőt a Sky Sports felvételeket is mutatott az egyik ilyen nézőről.

hirdetés

Akkor Gareth Southgate szövetségi kapitány és Harry Kane csapatkapitány is elmondta, nem voltak tanúi rasszista incidenseknek, de ha mégis történtek ilyenek, az teljesen elfogadhatatlan, és büntetést érdemelnek. Boris Johnson brit miniszterelnök a közösségi oldalán azt írta: „teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosoknak rasszista inzultusokat kellett elszenvedniük Magyarországon”. A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy

tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból.

Az MLSZ akkori közleménye kiemelte: a Puskás Arénába kilátogató 60 ezer szurkoló döntő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat.

Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ

- írták a szövetség honlapján, megjegyezve, hogy az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében az elkövetőkre hárítják, akik emellett a sportrendezvényekről történő kétéves kizárásra számíthatnak az eljárás végén.

Júliusban az európai szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve - büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai vb-selejtezőjét október 9-én az albánok ellen vívja.

Frissítés:

Az MLSZ honlapján közzétett reakciójában azt írta, álláspontja szerint mélységesen elítélendő azon rendbontók viselkedése, akik a több tízezres tömegtől eltérően, bizonyítottan rasszista módon nyilvánultak meg a Magyarország-Anglia vb-selejtező mérkőzésen a játékosokkal szemben, szeptember elején. „Az MLSZ számára mindenfajta diszkrimináció elfogadhatatlan” - jelezte a szövetség, amely várja a mostani döntés részletes indoklását, és annak ismeretében, indokolt esetben fellebbezni fog ellene.

A szervezet kiemeli: a találkozó előtt a szövetség vezetése és maga a csapat is többször kérte a szurkolókat a mindenki által ismert UEFA és FIFA irányelvek figyelembevételére.

Aki tehát a Puskás Aréna lelátóin huhogott, rasszista vagy diszkriminatív módon nyilvánult meg, azzal szemben megállapítható: szándékosan okozott kárt a magyar labdarúgásnak, és ezért a legszigorúbb szankcióra számíthat

olvasható az mlsz.hu-n.

Az újabb két mérkőzésre vonatkozó zárt kapus döntés kapcsán a szövetség változatlanul úgy gondolja, „egy hatvanezres stadionban jó hangulatot teremtő tömeget és a minden elvárható intézkedést végrehajtó rendező szövetséget ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés”.

Megjegyzik, a szövetség folytatja a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nem kívánatos viselkedés távoltartása érdekében. „Ezt elősegítve az MLSZ saját gyakorlatának és a vonatkozó jogszabályok változása is szükséges, amelyek előkészítése folyamatban van” - áll a közleményben, mely szerint a korábbi mérkőzésen elkövetett vétségek azonosított szereplői ellen a szövetség feljelentést tett.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kálmán Olga: a 101 éves Pali bácsi is elment az előválasztásra szavazni

A Széll Kálmán téren jelent meg kutyájával együtt, és elárulta, miért ment el voksolni.

Link másolása

hirdetés

Hétfő reggel óta folytatódik az ellenzéki előválasztás. Mint arról mi is hírt adtunk, egy nap alatt közel 67 ezren adták le voksukat, a legtöbben személyesen keresték fel a szavazóhelyeket.

Az egyik budapesti helyszínen jelent meg egy idős úr, aki elmondta, hogy neki miért volt fontos a személyes jelenlét. Az esetről Kálmán Olga a közösségi oldalán számolt be. Mint írja:

"Pali bácsi 101 éves, most ismerkedtünk meg a Széll Kálmán téren, amikor jött, hogy leadja szavazatát az előválasztáson. Azt mondta, kötelességének érezte, hogy itt legyen. Nap, mint nap óriási erőt kapok tőletek! Köszönöm!"

Pali bácsiról több képet is közzétett ITT.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: