HÍREK
A Rovatból

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még talán a Holdról is látszik

A miniszterelnök azt mondta, ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt, mégis győztek. Szerinte ez Európának is üzenet, ami itt történt, nem a múlt, hanem a közös európai jövő.

Link másolása

"Talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint éppen ma este" - kezdte beszédét Orbán Viktor, amit a ria-ria Hungária rigmusoktól alig tudott folytatni.

"Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még talán a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan"

- mondta.

"Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és valljuk be, hogy ma este van is mire szerénynek lenni" - folytatta.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, ma mindenhogyan nyertek. Nyertek 2010-ben, még a régi kétfordulós rendszerben. 2014-ben, amikor önállóan hívták ki őket az ellenzéki pártok, 2018-ban, amikor részleges összefogást hajtottak végre, és 2022-ben is, amikor teljes volt az összefogás velük szemben.

"Azt majd nem kell kérdezni a jóistentől, hogy az hogy van, hogy pont akkor nyerünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk."

Szerinte ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ravszkodás, "a végén mindig a szív győz. Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme. Azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, Magyarország" - mondta.

A miniszterelnök szerint óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velük szemben. Nekik is üzent.

"Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyar baloldalnak adtak. Úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt" - utalt Soros Györgyre.

Orbán Viktor szerint ez a győzelem azért marad emlékezetes életük végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeniük.

"A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal köröskörül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média, és a végén még az ukrán elnök is. Ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt."

De a miniszterelnök szerint hiába a túlerő, ha összefognak, nem lehet őket megállítani. Felidézte a tavaly őszi békemenetet, ahol elhangzott, ha összefognak, a legvastagabb falon is átmennek.

"Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát, és bár még nem ismerjük az eredményeket, de remélem, hogy megvédtük a gyerekeinket és a családjainkat is" - mondta a népszavazásra utalva.

Megköszönte amerikai, lengyel, olasz, spanyol, szerb, szlovák és osztrák barátaiknak a segítséget.

"Ez az ő győzelmük is, mert az egész világ láthatta itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött. És azt üzenjük nyugat-Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk!"

Köszönetet mondott a 100 ezer önkéntesüknek, és üzent a kárpátaljaiaknak is: ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

A győzelmi beszéd élőben

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Bohár Dániel szerint nem Magyar Péter, hanem a Fidesz gyűjtötte össze előbb a 20 ezer aláírást, de a kommentelők egy része lehazugozta
Facebook posztban állította, hogy a Fidesznek gyűlt össze először szükséges számú aláírás. A hozzászólók azonban nem így látták.

Link másolása

Miután Magyar Péter pártjának rekordgyorsasággal összegyűlt az induláshoz szükséges 20 ezer ajánlás, Bohár Dániel a közösségi oldalán tette közzé, hogy

„a Fidesznek gyűlt össze először az EP-listára az aláírás!”

Ha így van, ha nincs így, a kommentelők rákaptak az eléjük szórt kendermagra, és parázs vita alakult ki.

Néhány komment:

Hazugság! Hajrá Tisza!

Hazudsz, mint mindig!

Látva a szavazóitokat nagy dolog hogy ilyen hamar összejött, hiszen a 40%-a írni olvasni nem tud tisztességesen.

Hazudsz te is reggel, délben, meg este, mint Fletó nagyapátok.

Emellett természetesen sok gratulációt is besöpört Bohár: lájkokból kétszer annyit kapott, mint nevetős szmájlit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Nem fogott kezet Magyar Péterrel Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke: „Becstelen emberrel nem fogok kezet”
A Fidesz főpolgármester-jelöltje is aláírásokat gyűjtött szombat reggel a Széll Kálmán téren. Magyar lépett oda hozzájuk, Szentkirályival kezet is rázott, de Hidvéghi Balázs elutasította azt.

Link másolása

Magyar Péter szombaton tette közzé a pártja EP-listáját, és azt is bejelentette, hogy Budapesten kezdik az aláírásgyűjtést.

Magyar személyesen is megjelent a Széll Kálmán téren szombat reggel, ahol ott volt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje is, aki szintén aláírásokat gyűjtött a kormánypárt standjánál.

A Telex beszámolója szerint Magyar oda is lépett Szentkirályihoz sok sikert kívánni neki. Miközben kezet fogtak a jogászt azt mondta a Fideszes politikusnak: „Esetleg a gyurcsányozáson kívül valami konkrét programot adjatok Budapestnek”.

Erre Szentkirályi úgy vágott vissza: „Én az orbánozás abbahagyását javaslom neked”.

Ezután Magyar kezet nyújtott Hidvéghi Balázs kampányfőnöknek is, aki nem viszonozta ezt. Hidvéghi a döntését később így magyarázta a Telex riporterének:

„Becstelen emberrel nem fogok kezet”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péteréknek rekord gyorsasággal összegyűlt a 20 ezer aláírás
Szombaton reggel kezdték a gyűjtést, de délelőtt már össze is jött a szükséges 20 ezer ajánlás. Azért folytatják a gyűjtést.

Link másolása

Szombaton reggel kezdték az aláírásgyűjtést, de délelőtt már össze is jött a szükséges 20 ezer ajánlás a TISZA pártnak.

Mindezt Magyar Péter jelentette be a Facebookon:

„A TISZA Párt aktivistái a pultoknál és a fővárost járva máris összegyűjtötték a szükséges 20 ezer aláírást. Hálás köszönet a munkájukért és a támogatásért. A gyűjtést folytatjuk ma még csak Budapesten, holnaptól vidéken is.”

Magyar Péter hamarosan a Lehel téren fog beszédet mondani, ide várja az érdeklődőket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Itt van Magyar Péter pártjának EP-listája, Budapesten kezdik az aláírásgyűjtést
12 név szerepel rajta, de Magyar szerint a lista még bővülhet. Szombat reggel a Széll Kálmán téren kezdték el az aláírások gyűjtését.

Link másolása

Magyar Péter bemutatta a TISZA Párt európai parlamenti képviselő-jelöltjeit szombaton a Facebook-oldalán. Reggel elkezdték az aláírsok gyűjtését is.

A listát Magyar Péter vezeti, a második helyen pedig a jelöltek közül a legtöbb szavazatot begyűjtő hölgy, Dávid Dóra áll. Harmadik helyen Tarr Zoltán református lelkész szerepel, akit azután rúgtak ki állami munkahelyéről, hogy felszólalt Magyar Kossuth téri tüntetésén. A szavazáson a legtöbb voksot begyűjtő Dr. Kulja András pedig a negyedik.

A listán 12 név szerepel, de Magyar szombati posztjában azt írta, hogy ez még bővülhet.

„9.00 órától 14 budapesti helyszínen megkezdjük az aláírások gyűjtését (pontos helyszínek kommentben). Holnaptól már vidéken is számítunk a támogatásotokra. Támogassátok az aláírásitokkal a TISZA Párt listáját és egy új, modern, békés, európai Magyarországot. Én 9.30 körül ott leszek a Széll Kálmán téren és aztán megyek tovább a többi aláírásgyűjtő helyszínre. Ha van kedvetek, beszélgessünk”

- írta a bejegyzésben Magyar Péter.

A jogász azt is hozzátette, hogy ha esetleg van valakinek olyan fehér sátra, aminek az oldalai nyitottak, akkor megköszöni, ha el tudja hozni valamelyik helyszínükre, mert az eső elkezdett szemerkélni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk