News here
hirdetés

HÍREK

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még talán a Holdról is látszik

A miniszterelnök azt mondta, ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt, mégis győztek. Szerinte ez Európának is üzenet, ami itt történt, nem a múlt, hanem a közös európai jövő.

Link másolása

hirdetés

"Talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint éppen ma este" - kezdte beszédét Orbán Viktor, amit a ria-ria Hungária rigmusoktól alig tudott folytatni.

"Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még talán a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan"

- mondta.

"Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és valljuk be, hogy ma este van is mire szerénynek lenni" - folytatta.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, ma mindenhogyan nyertek. Nyertek 2010-ben, még a régi kétfordulós rendszerben. 2014-ben, amikor önállóan hívták ki őket az ellenzéki pártok, 2018-ban, amikor részleges összefogást hajtottak végre, és 2022-ben is, amikor teljes volt az összefogás velük szemben.

"Azt majd nem kell kérdezni a jóistentől, hogy az hogy van, hogy pont akkor nyerünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk."

Szerinte ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ravszkodás, "a végén mindig a szív győz. Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme. Azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, Magyarország" - mondta.

hirdetés

A miniszterelnök szerint óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velük szemben. Nekik is üzent.

"Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyar baloldalnak adtak. Úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt" - utalt Soros Györgyre.

Orbán Viktor szerint ez a győzelem azért marad emlékezetes életük végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeniük.

"A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal köröskörül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média, és a végén még az ukrán elnök is. Ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt."

De a miniszterelnök szerint hiába a túlerő, ha összefognak, nem lehet őket megállítani. Felidézte a tavaly őszi békemenetet, ahol elhangzott, ha összefognak, a legvastagabb falon is átmennek.

"Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát, és bár még nem ismerjük az eredményeket, de remélem, hogy megvédtük a gyerekeinket és a családjainkat is" - mondta a népszavazásra utalva.

Megköszönte amerikai, lengyel, olasz, spanyol, szerb, szlovák és osztrák barátaiknak a segítséget.

"Ez az ő győzelmük is, mert az egész világ láthatta itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött. És azt üzenjük nyugat-Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk!"

Köszönetet mondott a 100 ezer önkéntesüknek, és üzent a kárpátaljaiaknak is: ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

A győzelmi beszéd élőben


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elszabadultak a balatoni lángosárak: „25%-ot emeltünk és ismét emelnünk kell”
Jelentősen drágultak az alapanyag- és energiaköltségek, az árak emelkedésével pedig a munkadíjakat is emelni kell – mondta a Szeretlek Magyarországnak egy balatonakarattyai büfé tulajdonosa.

Link másolása

hirdetés

Nyakunkon a kánikula, véget ért a tanítás az iskolákban, így a Balatonon is beindulhat az idei nyári főszezon. Az áremelkedések hatása persze a büféárakban is megmutatkozik majd, az előző évhez képest drágábban tudunk majd enni és inni a tó partján.

Egy balatonakarattyai büfé tulajdonosa azt mondta a Szeretlek Magyarországnak, nekik

idén már kétszer is kellett árat emelni, mert jelentősen drágultak az alapanyag- és energiaköltségeik.

Csomai Dávid azt is elárulta, mekkora a bekerülési költsége egy lángosnak, és mennyit kereshet egy képzett szakács idén a magyar tengernél.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Dolgozói 80 százalékát elbocsátja az Unilever röszkei gyárában
A cég megszünteti a gyártást az üzemben, a többi munkavállalót átveszi az új tulajdonos.

Link másolása

hirdetés

Az Unilever megszünteti a gyártást röszkei üzemében, az ott dolgozó 190 munkavállaló 80 százalékát érinti a tervezett csoportos létszámleépítés, 20 százalékukat pedig átveszi a gyár új tulajdonosa, a Mezőker Kft. – közölte az Unilever pénteken.

December elejéig minden dolgozónak garantálják a munkát, a felmondási idő az alkalmazottak egy részének december elején kezdődik, másik részüknek pedig 2023 március végén – tájékoztattak az MTI kérdésére. Az Unilever a jelenleg Röszkén gyártott termékpalettájának közel harmadát a Mezőker Kft.-nek adja át bérgyártásba, a termékek nagyobb részének gyártását pedig saját romániai és német üzemeibe, illetve egy európai bérgyártó partneréhez telepítené át a tervek szerint 2023 március végéig.

Az Unilever kitért arra, hogy a fogyasztói trendek az elmúlt években megváltoztak, a vásárlók az előrecsomagolt termékek helyett a friss élelmiszereket preferálják, a vállalatnak pedig alkalmazkodnia kell a megváltozott piaci körülményekhez, át kell szerveznie gyártókapacitásait, a termelést nagyobb üzemeibe koncentrálva.

„Míg a jövőbeli együttműködés a Mezőkerrel fenntarthatóbb jövőt biztosítana márkáinknak, tudjuk, hogy a bejelentésünk nehezen érinti a röszkei gyárunkban dolgozó 190 kollégánkat és 18 kölcsönzött munkavállalónkat is. Kollégáinkat tájékoztatjuk terveinkről és együttműködünk a munkavállalói érdekképviseletekkel azért, hogy olyan megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek segítséget jelentenek dolgozóink számára” – mondta a közlemény szerint Alberto di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat haladéktalanul megkezdi a munkavállalókat érintő kérdések egyeztetését a röszkei gyár üzemi tanácsával és szakszervezetével – jelezték.

hirdetés

Az Unilever a világ egyik vezető fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalata, amely közel 400 márka termékeit értékesíti több mint 190 országban. A vállalatcsoport, amely 69 ország több mint 300 gyárában állít elő késztermékeket, 52,4 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le 2021-ben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elsírta magát a miniszterelnök-helyettes Ukrajna uniós tagjelölti státuszának hírére
Az új helyzet nagy könnyebbség az oroszok által megtámadott országnak.

Link másolása

hirdetés

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy Charles Michel, az Európa Tanács elnöke bejelentette: uniós tagjelölti státuszt adnak Ukrajnának és Moldovának.

Az esemény kapcsán fénykép készült Olga Sztefanisina ukrán miniszterelnök-helyettesről, aki egyben az ország NATO, illetve EU-integrációját irányító megbízott is.

A fotón az látható, hogy a politikus elsírja magát a tagjelöltség hírére.

A két ország mellett egyébként a Nyugat-Balkán integrációjának felgyorsítása is célja az Európa Tanácsnak. Szijjártó Péter külügyminiszter üdvözölte Ukrajna és Moldova tagjelöltté válását, ugyanakkor szerinte hiba, hogy ezt Grúzia nem kapta meg.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Maximum 20 litert lehet tankolni a Lukoil kútjain a hatósági áras benzinből, a független benzinkutasok szerint elfogyhat az üzemanyag
A Független Benzinkutak Szövetsége arra kéri az autósokat, hogy spóroljanak a benzinnel, használjanak például tömegközlekedést.

Link másolása

hirdetés

A Lukoil benzinkútjain már csak legfeljebb húsz litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből, kannába pedig piaci áron is legfeljebb 10 litert tankolhatnak – mondta el a cég az RTL Híradó megkeresésére. Ezt azután közölték, hogy pénteken a Mol és az OMW is mennyiségi korlátozásokat vezetett be.

Mindkét cég közölte, hogy töltőállomásaikon maximum ötven liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni, a kannákba pedig csak piaci áron lehet vásárolni.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke az rtl.hu-nak pénteken kijelentette:

Azzal a határozott kéréssel fordulunk a magyar autós társadalomhoz, hogy kezdjenek el spórolni az üzemanyaggal, elfogyhat az üzemanyag Magyarországon.

A benzinkutasok egyebek mellett azt üzenik az autósoknak, hogy használják a tömegközlekedést.

hirdetés

Közben az AutóSámán néven működő videós arról számolt be, hogy egy Mol-kútnál – már a szigorítások bejelentése után – tesztelte, hogy megáll-e a kútoszlop órája (vagy jelez-e bárhogyan), ha több mint 50 litert tankol.

Nem jelezett, és nem állt meg, így az 53,6 litert vételező autósnak a teljes tankolási mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot.

Pedig forgalmi-engedély és még Mol-kártya is volt nála, tette hozzá a videós, aki a kísérlettel 20 ezer forintot bukott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: