HÍREK

Orbán Viktor: „A nyugat egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát”

A miniszterelnök a Budapesti Demográfiai Csúcson szólalt fel, meghívott vendégei mind egyetértettek vele a családdal és a migrációval kapcsolatos lépésekben.

Link másolása

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban.

Kifejtette, ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse.

A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket

– hangoztatta a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.

Számomra mindig a demográfiai elképzelések kormányzati intézkedésekké alakítása volt a legnehezebb feladat – kezdte a demográfiai csúcson tartott előadását Orbán Viktor. A kormányfő szerint fontos, hogy „a digitalizáció, a zöldítés és más divatos témák mellett Európa ne feledkezzen meg a gyökereiről” – írja a Portfolio.hu.

Pénzt osztogatni a családoknak könnyű dolog, de ha túl sok pénzt osztogatunk, akkor az lelassítja, majd szétveri a gazdaságot. Nekünk úgy kell pénzt osztanunk, hogy közben a gazdaság növekedjen, fejlődjön

– hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán beszélt Nyugat-Európa helyzetéről is. Mint mondta,

míg bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a Nyugat erre nem képes, "egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát.

A kormányfő kifejtette: vannak, akik szerint mindez nem is probléma, míg mások a migrációval oldanák azt meg. Utóbbi azonban az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti, és akik ezt látják megoldásnak, nem veszik figyelembe a demográfia kulturális vetületét, holott Európában ez a migráció lefontosabb dimenziója - fűzte hozzá.

„Itt, nálunk, a migráció identitáskérdés” - hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve: Európában egy ország csak akkor működik, ha az ott élők a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak. Ha ez nincs így, egy ország, egy nemzet menthetetlenül szétesik - jelentette ki.

A lényeges kérdésekben egyetértettek a kormányfővel meghívott vendégei is. Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja, Milorad Dodik. Aláhúzta, Európának nemcsak a gazdaság, hanem a demográfia területén is meg kell őriznie a stabilitását, ehhez pedig az államok és családok támogatása szükséges. Dodik helyesnek nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikáját, és reményét fejezte ki, hogy Európában egyre többen követik majd.

Andrej Babis cseh kormányfő azt mondta, a koronavírus-járvány is rámutatott, helyettesíthetetlen szerepet játszik a nemzetállam, amelynek alapja a család. A család a fenntarthatóság kulcsa, a társadalom alapja. A gyermek az élet értelme, mindent meg kell tenni, hogy az emberek gyereket vállalhassanak - fogalmazott, jelezve: ezt vallja Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, aki családtámogatást, adókedvezményt biztosít gyermekvállalás esetén az embereknek.

Bírálta azt a gyermekvállalás elleni érvet – amit klímadogmának nevezett –, miszerint minél kevesebb ember él a Földön, annál kisebb a karbonnyom.

Haljon ki az emberiség, és akkor megmentjük a Földet? - kérdezte Babis, abszurdnak nevezve azt, hogy a klímavédelem miatt „ne legyenek gyerekeink”.

Andrej Babis beszámolt arról, hogy szerdán meglátogatta a magyar határt, amely szerinte az egyetlen schengeni határ, ami működik. Úgy fogalmazott: a tömeges, ellenőrzés nélküli migrációnak semmi köze a jövőnkhöz, az egyetlen fenntartható megoldás Európa kihalásának megakadályozására, a születések számának a növelése. Ez a közös út a visegrádi országok előtt - hangoztatta.

A meghívott vendégek között volt Alekszandar Vucsics szerb elnök is, aki kijelentette: amikor demográfiáról beszélünk, akkor a túlélésről beszélünk. A demográfia terén szintén példához folyamodott és arról beszélt, hogy ha valaki a közösségi médiában a kutyájáról oszt meg fotót, sokkal több lájkot kap, mintha a gyerekéről osztana meg felvételt. „Nézzék meg! Ellenőrizzék le! Próbálják ki!” - nyomatékosította a szerb elnök.

Vucsics szerint mára már nem komilfó gyermekekről, családi értékekről beszélni, mert ezzel mások értékeibe gázolhatunk, ehelyett arról illik beszélni, hogy az ember milyen frizurát csináltatott a kutyájának.

A szerb elnök úgy véli, "a liberális politikai marxizmus" arra készteti az embereket, hogy olyan dolgokra figyeljenek, amelyek megváltoztatják az életük egy részét, de ezzel egy másik részét elveszítik.

Az eseményen felszólalt Mike Pence, Donald Trump egykori republikánus alelnöke is, aki a családot a világon a legfontosabb dolognak nevezte.

A világot egyik válság éri a másik után, és ezek között van az, amelyről ma itt beszélünk, amely szíven szúrja civilizációnkat, a család intézményének válsága, az egyre kevesebb házasságkötés, az egyre több válás, az egyre több abortusz

– fogalmazott Pence.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártjának színeiben indulna a Gyurcsány Ferencet játszó színész
Sás Péter eredetileg függetlenként indult volna a mezőhegyesi polgármesteri székért, de lehet, hogy inkább mégis a TISZA Pártot választja.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Erősen gondolkodik azon a független Sás Péter, hogy inkább Magyar Péter pártjának színeiben induljon a mezőhegyesi polgármester-választáson, írja a Telex. A színészt a legtöbben a 2013-as, szédületesen rossz Elment az öszöd című filmből ismerhetik, amiben Gyurcsány Ferencet alakította.

Sás Péter a Talpra Magyarok! Közösség alapítójának mezőhegyesi állomásán, a közönség soraiból kilépve élő adásban kérdezett Magyartól. Arról érdeklődött, az általa csak Lézer Jankónak becézett Lázár Jánost, aki állítása szerint a műemléknek számító ménesparancsnoki épületet rombolja (habár erre konkrét bizonyítékot nem hoz fel), hogyan lehetne számon kérni.

Magyar szerint számtalan ehhez hasonló esetet lehetne sorolni Budapesten és vidéken is, „annyi történik, hogy nem működik az állam”, kézi irányítással működnek a hivatalok. Egy kormányváltás után ezeket nem fogják tudni visszaépíteni, de a hivatalokat újra működésre tudják bírni, és „el tudjuk kerülni, hogy a propaganda, azt hiszem, a legolvasottabb online portál, az Index, olyan interjút készítsen Tiborcz Istvánnal, a nemzet vejével, amelyben nem arról kérdezik, hogy 36 évesen hogy 500 milliárd forintja, azon kívül, hogy tehetséges, amit kár lenne tagadni, hanem arról kérdezik, hogy valóban mit tesz a nemzeti örökség, az épített örökség védelméért.”

Magyar Péter és a színész beszélgetését a lenti videóban 29:23-tól lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Deutsch Tamás: Ki a f*sz az a Magyar Péter?
De azért vitázna vele, hisz erről már korábban is beszélt.

Link másolása

Erősen indította a kormányközeli Mandinernek adott interjúját Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője:

„De most komolyan, »who the fuck is« Magyar Péter? Ennyi.”

Magyarul ez nagyjából annyit tesz, mint „ki a f*sz az a Magyar Péter”, ami minimum érdekes, mivel Deutsch megerősítette, hogy a pártok listaállítása, május harmadika után „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni.

Tovább árnyalja a képet, hogy a Deutsch Tamást indító kormánypártokhoz közel álló Megafon Központ

az elmúlt hónapban csak a Facebookon több mint 148 millió forintott költött hirdetésre, a pénz zöme pedig pont a Magyar Péterről szóló bejegyzésekre ment el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Háromfős titkárságot igényelt lemondása után Novák Katalin
Lakást viszont egyelőre nem kért a volt köztársasági elnök.

Link másolása

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Sajtóirodája közölte, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök a lemondása után lakás használatára nem nyújtott be kérelmet, de háromfős titkárságot fog alkalmazni.

A volt köztársasági elnökök életük végéig alkalmazhatják a titkárságot, továbbá

térítésmentes egészségügyi ellátás, lakás, autó, valamint az aktuális házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese illeti meg őket, amely jelenleg havi bruttó 4,5 millió forint.

A kegyelmi botrány után lemondott Novák a későbbiekben is bármikor igényelheti a korábban nem kért szolgáltatásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: