News here
hirdetés

HÍREK

„Óra, perc stimmelt, vége van” – mondja Lázár, aki azt ígérte, Márki-Zay 10 órára politikai hulla lesz

Lázár ugyanakkor ki akar egyezni vele, mert attól, hogy politikai hulla, még 2019-ben megválasztották, meg neki amúgy is minden vásárhelyi ember kedves.

Link másolása

hirdetés

Interjút adott közvetlenül a választási győzelem után Lázár János, aki egyéniben, Hódmezővásárhelyen legyőzte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert.

Az interjút a 24.hu készítette, így több olyan kérdésre is visszautaltak, amik a két nappal korábbi, vele készült interjúban szerepeltek.

Lázár János úgy fogalmazott: le akarja zárni a Hódmezővásárhelyt négy éve sújtó „polgárháborús időszakot”. Abban is reménykedik, hogy mind a helyi, mind az országos eredménye „jó útra téríti majd” Márki-Zay Péter. A Miniszterelnökség volt vezetője elhárított minden olyan kérdést, ami lehetséges visszatérését firtatta a kormányba. Szerinte sokkal fontosabb, hogy a választókerületében rendezze a sorokat.

Lázár nem gondolja, hogy a kormányra váró gazdasági nehézségek miatt hamar elszállna a Fidesz támogatottsága, azt pedig teljesen kizártnak tartja, hogy 2026-ig előrehozott választások legyenek. A politikus utalt pénteki kijelentésére is, miszerint Márki-Zay Péter vasárnap este 10 órára „politikai hulla” lesz:

„És ez így is történt. Óra, percre stimmelt. Vége van.”

Hozzátette ugyanakkor: „Attól még, hogy politikai hulla, itt 2019-ben demokratikus választásokon őt emelték a választópolgárok a polgármesterükké. És ezt én maximálisan tiszteletben tartom. Ráadásul ő egy hódmezővárosi ember, és nekem minden hódmezővásárhelyi ember kedves”.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: