News here
hirdetés

HÍREK

Obama lehet a következő amerikai nagykövet Londonban?

Ennek egyvalaki biztosan nem örülne igazán: Boris Johnson.
MTI/AP/Lynne Sladky - szmo.hu
2020. november 10.


Link másolása

hirdetés

A frissen megválasztott amerikai elnök állítólag azt fontolgatja, hogy az ország következő nagykövete az Egyesült Királyságban Barack Obama legyen, írja a Daily Star. Ennek biztosan nem örülne Boris Johnson, az ország miniszterelnöke, aki híresen rossz viszont ápol a korábbi demokrata elnökkel.

Joe Biden ugyan csak január 20-án foglalja el hivatalát, de már gőzerővel dolgozik csapata összeállításán. Donald Trumptól eltérően a demokrata elnök nem a barátaival és ismerőseivel szeretné feltölteni az államapparátust, hanem az egyes területek szakértőit helyezné fontos pozíciókba.

Kiemelten fontos lehet az Egyesült Királyságba küldött nagykövet személye, amit nagyon alapos kiválasztás előz meg. Így került szóba a még mindig csak 59 éves egykori elnök, Barack Obama, aki közel 20 évvel fiatalabb Bidennél és Trumpnál is, ezért még rengeteg munkával eltöltött év állhat előtte.

A brit parlamentből származó információk szerint Biden komolyan fontolgatja Obama kinevezését. A két politikus korábban nyolc évig dolgozott együtt a Fehér Házban, ugyanis Obama mindkét elnöki ciklusa alatt Joe Biden volt az alelnöke. Így az a furcsa helyzet állhatna elő, hogy egy korábbi amerikai elnököt, ráadásul a saját korábbi főnökét küldené Londonba a frissen megválasztott elnök.

hirdetés

Mindez nagyon kellemetlenül érintheti az Egyesült Királyság miniszterelnökét. Boris Johnson korábban több kínos megjegyzést is tett az egykori elnökre. Az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor 2012-ben a The Sun hasábjain élesen bírálta Obamát, amiért beiktatása után eltávolítatta az Ovális Irodából Winston Churchill mellszobrát.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: