News here

HÍREK

„Nem szereted Muskot? Dolgozz nekünk!” – lecsapnának a Twitter korábbi dolgozóira a nagy technológiai cégek

Sok helyen hiány van a tapasztalt munkaerőből, ezért a Twittertől elbocsátott több ezer embert most igyekeznek más tech cégek magukhoz csábítani.
Fotó: Pixabay.com - szmo.hu
2022. november 24.


Link másolása

Zavar Elon Musk vezetési stílusa? Gyere hozzánk! - ilyen és ehhez hasonló felhívásokkal próbálják a kiéhezett technológiai cégek elcsábítani azt a több ezer embert, akiket a Twittertől bocsátottak el.

Miután Elon Musk felvásárolta, majd átvette a vezetést a Twitter felett, több felsővezetőt elküldött és nagymértékű leépítést hajtott végre. A munkavállalók mintegy felének, 3700 alkalmazottat mondott fel a világ leggazdagabb embere.

Ebben viszont több más nagyvállalat lehetőséget látott és most próbálják azokat a tapasztalt mérnököket magukhoz csábítani, akik megvetik Elon Musk lépéseit.

Katie Burke, az amerikai HubSpot szoftvercég vezérigazgató-helyettese elítélte Muskot, amiért elbocsátott több alkalmazottat is, akik kritizálták a Twitter új vezetőjét a vállalat belső Slack csatornáin. Hogy ez valóban így történt-e, azt viszont eddig egyik sajtóorgánum sem tudta megerősíteni.

„Vezetőként a bírálat része a munkádnak. A nagy vezetők már felismerték, hogy a vita és a nézeteltérés jobbá teszik őket. Ha olyan munkahelyet szeretne, ahol nem kell egyetértenie a vezetőkkel, a HubSpot várja"

– írta egy LinkedIn-bejegyzésében.

Hétfőn késő este Burke bejegyzésére több mint 35 000 pozitív reakciót érkezett a LinkedIn-en. A Twitter és Musk nem reagált a megjegyzésekre. Azóta más cégek is hasonló módszerrel próbál alkalmazottakat toborozni.

Amanda Richardson, a CoderPad toborzószoftver-startup vezérigazgatója nyílt levelet tett közzé a Twitter egykori alkalmazottainak. Ebben kifejtette, hogy alkalmazottaik a képességüket nem csak a munkahelyükön, de otthon is megmutathatják. Ezzel arra utalt, hogy a Twitter tulajdonosváltásakor felléptek a távmunka ellen és kifejezetten tiltották azt.

Michael Weening, az amerikai Calix felhő- és szoftvercég vezérigazgatója is hasonló LinkedIn bejegyzést tett közzé, amiben azt ígérte a leendő munkavállalóinak, hogy élvezni fogják a vállalati kultúrát és maguk mögött hagyhatják a mérgező légkört.

Más nagy amerikai technológiai cégek, köztük a Meta és az Amazon is több ezer alkalmazottat bocsátott el az elmúlt hetekben a bizonytalan gazdasági környezet miatt.

A Muskkal szembeni nyilvános kritikák rávilágítanak az iparágban tapasztalható hatalmas munkaerőhiányra is. A tech cégek főként tapasztalt munkaerőt keresnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Orbánék hatvanpusztai „palotájáról”, mint a korrupció szimbólumáról cikkezik egy vezető spanyol lap
Az El País szerint „az ingatlan körüli gyanúsítások és milliós kapcsolatok egy olyan rendszert illusztrálnak, amely példátlan büntetést kapott az EU-ban”.
Fotó: elpais.com - szmo.hu
2022. december 04.


Link másolása

Az Orbán család „palotája” a korrupció szimbóluma Magyarországon

- ezzel a címmel jelentetett meg cikket az El País spanyol napilap a magyar miniszterelnök családi tulajdonában álló hatvanpusztai majorságról, amit a Telex szúrt ki.

A lap úgy véli, hogy „az ingatlan körüli gyanúsítások és milliós kapcsolatok egy olyan rendszert illusztrálnak, amely példátlan büntetést kapott az EU-ban”.

A legnagyobb példányszámban eladott spanyol napilap újságíróinak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mutatta meg a birtokot.

Az El País a megjelent írásban úgy fogalmaz, hogy a Budapesttől 40 kilométtere fekvő 13 hektáros hatvanpusztai birtok Orbán Győző, Orbán Viktor édesapjának tulajdonában áll, a környező földek pedig a miniszterelnök „gyerekkori barátjáé.”

Szerintük a majorság annak a korrupcióra épülő rendszernek az allegóriája, amelyet az uniós pénzek megvonásával büntetett nemrég az Európai Unió.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A fejükre zsákot húzva akaszthattak fel civileket az oroszok Luhanszk közterületein
A meggyilkolt áldozatok nyakába gyalázkodó feliratokat is akasztottak. Egyiküket vélhetően meg is kínozták az akasztás előtt.

Link másolása

Döbbenetes képeket osztott meg Szerhij Szternenko civil aktivista vasárnap a Telegramon. Posztja szerint az orosz megszállók a lakosság elrettentésére állítólag civileket akasztottak fel a kelet-ukrajnai Luhanszk megye területén - vette észre a 444.

A fotók hitelességét egyelőre senki nem tudta igazolni.

Ezeken az látható, hogy a meggyilkoltak nyakába gyalázkodó feliratokat akasztottak, amin olyan szövegek szerepeltek, mint “segítettem az ellenségnek” vagy “a luhaszki nép ellensége”.

Az egyik áldozat nyakában a SZMERS mozaikszó látható, ami egykor a sztálini Vörös Hadsereg rettegett belső kémelhárításának a neve volt. Ennek célja az volt, hogy a háború alatt a Vörös Hadseregbe beszivárgó német kémeket leleplezzék, de valójában a legkülönbözőbb tisztogatásokhoz és politikai gyilkosságokhoz használt szervezetről volt szó - idézi fel a lap.

Az áldozatok fejére zsákot is húztak a kivégzőik. A közzétett képeken öt halott látható, nagy valószínűséggel férfiak.

Egyikük lábán nagy méretű vérfolt látható - őt vélhetően az akasztás előtt megkínozták, vagy súlyosan megsebesítették.

A képeket csak erős idegzetűek nézzék meg!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán Putyin trójai falova, és csak az EU-s pénzeknek köszönheti hatalmát a bajor közmédia cikke szerint
A szerzők úgy vélik, a magyar miniszterelnök „nyilvánvalóan képtelen vagy nem akarja megrontani Putyinnal fenntartott jó kapcsolatát”.

Link másolása

Kritikus cikk jelent meg Orbán Viktorról a bajor közmédia oldalán - szúrta ki az Index. A bevezetőben ezekkel a kérdésekkel indítanak:

„Mi az oka annak, hogy Orbán közel áll Putyinhoz? És miért engedi meg ezt neki az Európai Unió?”

A három szerző szerint a magyar miniszterelnök az orosz elnök bábja, trójai falova Európában, ezért tartja akadályozza hónapok óta az Oroszország elleni háborús szankciókat. Úgy vélik, ez veszélyes kettős játék, amivel gyengíti az Európai Unió egységét.

A kormányfő oroszbarát politikájának magyarázata szerintük az, hogy Magyarország gazdasága függ Oroszországtól. Mint írják,

a háború ellenére Orbán „nyilvánvalóan képtelen vagy nem akarja megrontani Putyinnal fenntartott jó kapcsolatát”.

Arra is kitérnek a cikkben, hogy 2014 és 2021 között több mint 27 milliárd euró uniós forrást kapott Magyarország.

„A pénz nélkül Orbán soha nem lett volna ilyen hatalmas, de ennek vége lehet, mivel az Európai Bizottság több mint 13 milliárd euró uniós forrás befagyasztását javasolta a tagállamoknak” - állapították meg a szerzők.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Belügyi államtitkár: „A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak?”
Felkai László szerint a válság miatt most mindenkinek kell valami terhet vállalni a spórolásban, beleértve a hajléktalanellátókat is.

Link másolása

Novák Katalin köztársasági elnök a napokban aláírta a szociális törvény módosítását is tartalmazó salátatörvényt az ellenzéki és civil tiltakozások ellenére. Ezt egy kormányrendelettel is kiegészítette a kormány, amellyel jelentősen lecsökkentik az emberi és területi követelményeket, amelyeket a törvény garantál a szociális ellátó intézményeknek.

Jámbor András ellenzéki képviselő korábban úgy nyilatkozott erről, hogy ez nyílt beismerése annak, hogy nincsen pénz, és inkább az ellátások színvonalát csökkentik az intézmények. Most a Törvényalkotási Bizottság legutóbbi ülésén kérdezett rá a politikus arra, hogy mi szükség van az egészre.

A Belügyminisztérium részéről Felkai László közigazgatási államtitkár válaszolt a kérdésre. Azt mondta, hogy csak így lehetett elkerülni az intézmények bezárását. A bezárás viszont az idei évben nem valósult volna meg az államtitkár által is ismertetett határidők miatt. Arról is beszélt, hogy a válság miatt most mindenkinek összébb kell húzni a nadrágszíjat.

"Mindenkinek kell valami terhet vállalni, a magán háztartásoknak is. A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak? Kevesebb négyzetméter jut, egyszerűen erről van szó"

– mondta a közigazgatási államtitkár.


Link másolása
KÖVESS MINKET: