HÍREK
A Rovatból

Nem engedték be Hadházy Ákost a Szuverenitásvédelmi Hivatalba: „Elég idegesek lettek a biztonsági őrök”

A független országgyűlési képviselő egy papírt akart átadni, mert már több mint egy hónapja nem válaszoltak a beadványára, de csak a kertig jutott.


„Megkerestem a »Szuverenitásvédelmi« Hivatal épületét, mert több mint egy hónapja egy mukkot sem válaszoltak a hivatalos beadványomra, ami a szuverenitásunkat súlyosan sértő kiterjedt orosz hekker támadásról és az ellenintézkedés elmaradásáról szól” – írta Hadházy Ákos szerdán a Facebookon élő videója mellé.

„Csak egy papírt akartam tehát személyesen átadni, de ettől is elég idegesek lettek a biztonsági őrök és egyelőre bentről állítólag csak annyit üzent az »elnök úr«, hogy senkit ne engedjenek be az épületbe…”

– mondta el az ügy részleteit a képviselő.

„Akkor most egyelőre annyit tudok tenni, hogy megmutatom Önöknek ezt a gyönyörű, Gellért-hegyi villát, ahonnan az Államvédelmi Hatóság fáradságos munkával készíti elő az ellenzék , a civil szervezetek és a független sajtó lejáratását és szervezi az ellenzék, a civil szervezetek és a független sajtó totális megfigyelését” – mutatta meg jobb híján az épületet Hadházy.

A teljes videó itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Szijjártó Péter a bot a küllők között: tovább blokkolja Magyarország a 6,5 milliárdos ukrajnai békekeretet
Igaz, ezt a kifizetést Magyarország eddig is blokkolta – igaz, most már azt is tudni lehet, miért. A Lukoil-olaj kiesése hetek óta bosszantja a kormányt. A pénzt egyébként nem Ukrajna kapná, hanem az uniós tagállamok.


Magyarország ismét keresztbe tesz az Európai Unió egységének: most épp a békekeret 6,5 milliárd eurós kifizetését blokkoljuk, mert Ukrajna nem enyhít a Lukoilra vonatkozó szankciókon. Az orosz cég ugyanis nem tud Magyarországra és Szlovákiába exportálni. Magyarország egyébként már hónapok óta akadályozza ezeket a kifizetéseket.

Szijjártó Péter az ATV-nek adott interjúban bekeményített:

„Világossá tettem, hogy amíg ezt a kérdést Ukrajna nem oldja fel, addig az Európai Békekeretből származó 6,5 milliárd eurós fegyverszállítási ellentételezés kifizetését felejtse is el mindenki, mert hogy nézne az ki, hogy mi hozzájárulunk, miközben Ukrajna az energiaellátásunk biztonságát veszélyezteti”

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető az uniós külügyminiszterek hétfői találkozójáról számolt be, ahol az is terítéken volt, hogy egy ukrán elnöki rendelet miatt az orosz Lukoil június vége óta nem használhatja az ukrán kőolajvezeték-hálózatot a nyugatra irányuló szállításaihoz, így Magyarországra és Szlovákiába sem jut el az olaj.

Szijjártó szerint a helyzet „egyértelmű”, bár az orosz olajimport volumene a megszokott szinten van – igaz, a Lukoil nyersanyaga nélkül. Korábban azt nyilatkozta, hogy különféle átmeneti megoldásokkal sikerült fenntartani az import szintjét.

A Lukoil-import kiesése rövid távon nem probléma, hosszabb távon viszont az lehet, mivel a Mol egyelőre sem mennyiségileg, sem minőségileg nem tud lemondani az állandó orosz olajról.

Az uniós békekeretből származó pénzt egyébként nem Ukrajna kapná, hanem az uniós tagállamok korábbi fegyverszállításaik ellentételezésére. Szijjártó szavai azért is tűnnek súlytalannak, mert Magyarország már hónapok óta blokkolja a kifizetéseket. A magyar kormány nem először próbál különféle ügyeket blokkolva magának előnyöket szerezni.

A magyar kormány viszonya az Európai Bizottsággal és a többi tagállammal jelenleg finoman szólva sem rózsás. Orbán Viktor kormánya mindenkit meghökkentett a partnerekkel nem egyeztetett „békemissziós” diplomáciai körútjával. Szijjártó saját bevallása szerint a miniszterek tanácskozásán 3-3,5 órán keresztül hallgatta a „hisztit” és „siralmakat”.

via hvg.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Hatalmas robajjal, hamufelhővel tört ki az Etna – káoszos a légiközlekedés Szicíliában
A hatóságoknak reggel vörös készültséget kellett elrendelni, Cataniából már repülőterekre kellett irányítani a gépeket.


Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden – számol be az MTI helyi hírforrásokra hivatkozva.

A belföldi és külföldi repülőjáratokat Palermóba és Trapaniba irányították át. A sziget légi közlekedésében fennakadással kell számolni.

Az aktív vulkánnak számító Etna az éjszaka folyamán hatalmas robajjal tört ki ismét.

Catania repülőtere található a legközelebb, ezért a kráterekből felemelkedő hamufelhő itt szokott lecsapódni. A pályák és a gépek megtisztítása órákat vesz igénybe, de csak azután lehet elkezdeni, hogy leállt a hamueső.

Az országos geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) kedd reggel magas szintű – vörös – készültséget rendelt el, majd narancssárga színűre, vagyis közepes fokozatúra csökkentette.

Utoljára az Etna július közepén, a Stromboli vulkánsziget kitörésével egy időben ébredt fel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Védett madarat ölt meg forgatás közben egy valóságshow versenyzője
Az amerikai műsor versenyzője elismerte, hogy tudatában volt annak, hogy egy védett madarat ölt meg és evett meg, de azzal védekezett, hogy nem készítették fel eléggé az éhezésre, így nem látott más megoldást. Őt és csapattársát az eset után azonnal kizárták.


Egy amerikai túlélőshow versenyzőjét kizárták, miután megölt és megevett egy védett új-zélandi madarat, írja a BBC. Az eset a Race to Survive című műsor második évadának forgatásán történt.

A műsor lényege, hogy a versenyzőknek saját maguknak kell gondoskodniuk az élelmükről. Az érintett versenyző elismerte, hogy tudatában volt annak, hogy egy védett madarat ölt meg és evett meg, de azzal védekezett, hogy nem készítették fel eléggé az éhezésre, így nem látott más megoldást. Őt és csapattársát az eset után azonnal kizárták.

A weka egy nagyméretű, röpképtelen madár, amely harcias és kíváncsi természetéről ismert. A klímaváltozás és a ragadozók egyre nagyobb fenyegetése miatt Új-Zéland számos részén már kihalt. Ha valaki árt a madárnak, akár két év börtönnel vagy 100 000 új-zélandi dolláros (21,4 millió forintos) bírsággal is sújthatják.

(via Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Megpuccsolná Putyint az „árnyékparlament” egy orosz filmrendező szerint
Fegyveres hatalomátvételre figyelmeztetett Nyikita Mihalkov befolyásos orosz filmrendező. A forgatókönyvbe illő történetet csak az ő állításai támasztják alá.


Puccsot terveznek Vlagyimir Putyin ellen az emigráns orosz ellenzékiek – állítja Nyikita Mihalkov befolyásos orosz filmrendező, az orosz filmrendezők szövetségének vezetője. Mihalkov – akit az MK.ru-ra hivatkozva idéz a Portfolio.hu – arról beszélt:

Nemrég mintegy 60 volt orosz Duma-képviselő találkozott Lengyelországban, hogy megtervezzék a fegyveres hatalomátvételt.

Az „orosz árnyékparlament” varsói találkozójáról más lapok is beszámoltak. A Daily Mail is megírta: a résztvevők júniusban arra jutottak, hogy békés úton nem lehet megdönteni Putyin rezsimjét.

Azt azonban kizárólag Mihalkov állítja, hogy az emigráns orosz politikusok hatalomátvételt szerveznének.


Link másolása
KÖVESS MINKET: