hirdetés

HÍREK

Nagyon kiakadtak Donald Trumpra a koronavírusban elhunyt amerikaiak családtagjai

Úgy tűnik, hogy Donald Trump szavai alaposan felkorbácsolták a koronavírustól sújtott országban az indulatokat.
Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo - szmo.hu
2020. október 06.

hirdetés

Miközben a Twitteren a rajongói hősként ünneplik a koronavírust látszólag néhány nap alatt legyűrő Donald Trumpot, és egyenesen minden idők legjobb elnökének nevezik, addig a járvány következtében elhunyt amerikaiak családjai felháborodtak a politikus mondatain, írja a Yahoo! News.

"Ne féljetek a Covidtól!" - szabályosan fáj az elnök egyik emlékezetes mondata annak a New York-i férfinak, aki az apját vesztette el a világot térdre kényszerítő pandémia során. Brian Walter is tagja a COVID Survivors for Change (magyarul: COVID Túlélők A Változásért) nevű érdekképviseleti csoportnak, mely a hétvégén 20 ezer üres széket helyezett el a Fehér Ház előtt, ezzel is szimbolizálva a nemzetet ért veszteséget.

A csoport vezetője is értetlenül áll Trump mondatai előtt. Chris Kocher közleményében kiemelte, hogy miközben az amerikai elnök világszínvonalú, személyre szabott ellátásban részesült, a fertőzöttek többségének esélye sincs olyan gyógyszerekhez hozzáférni, amivel Trumpot napokig kezelték.

Hozzátette: azoknak, akik ma is hosszú hónapokon át élnek a vírus tüneteivel, nem félelmetes, hanem egyenesen rémisztő a Covid-19. Az elnök azonban nem érti ezeknek az embereknek a problémáját, fel sem fogja, amit a családok átélnek.

hirdetés

Az Amerikai Orvosi Szövetség elnöke arra buzdítja az embereket, hogy továbbra is az orvosokra és a szakemberekre hallgassanak a járvánnyal kapcsolatban. Susan R. Bailey nyilatkozatában egyenesen úgy fogalmaz, hogy

"az éberség a legjobb válasz a Covid-19-járványra, mert ez a vírus nem a félelemből, hanem az önelégültségből táplálkozik."

Egy New York-i nővér az ABC Newsnak arról beszélt, hogy testközelből élhette át a vírus pusztítását. Miközben az orvosok és az ápolók pokoli küzdelmet folytattak minden egyes betegért, emberfeletti erőfeszítéseik gyakran hiábavalónak bizonyultak, miután

"túl gyakran győzött végül a halálos és elsöprő erejű vírus".

Liza Billings hozzátette: Trump üzenete arról, hogy nem kell félni a vírustól felér egy pofonnal mindazok számára, akik a járvány miatt elvesztették szeretteiket, vagy azoknak, akik a saját életüket háttérbe szorítva küzdenek a többiek megmentésén az egészségügyben. Az ápolónő szerint Donald Trump meggondolatlan szavai valójában inkább súlyosbíthatják a helyzetet, mintsem a világjárvány megállításában segítenének.

Kristin Urquiza egyenesen a "világ legveszélyesebb emberének" nevezte Donald Trumpot. A fiatal nő az elnököt okolja, amiért apja korábban belehalt a koronavírusba. Trump mostani kijelentéseire csak annyit reagált a Twitteren:

"Ezen a ponton az egyetlen dolog, amitől félni kell, az te vagy."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Átlátszó: Kidobják a megmaradt, már kiolvasztott vakcinákat

Müller Cecília azt mondta, minden oltóanyagot fel kell használni, hiszen így is szűkében vagyunk.
MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

A szervezetlenség miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi – mondta az Átlátszónak egy budapesti, kórházi orvos.

A neve elhallgatását kérő szakember szerint "oltási terv láthatóan nincs, aki ügyesebben informálódik, az jut oltáshoz".

Elmondta, hogy az ő osztálya is úgy értesült az oltások megkezdéséről, hogy megtudták, a mellettük lévő épületben már oltanak. Végül három napos levelezés után sikerült elérniük, hogy a náluk dolgozó orvosokat és dolgozókat is beoltsák. Ekkor szembesültek azzal, hogy az orvosokon kívüli kórházi dolgozók nagyon jelentős része nem akarja a vakcinát, főleg azért, mert félnek a mellékhatásoktól.

A szakember azt is elmondta, hogy úgy tűnik, nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott vakcinákkal.

"Az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Mi azt szerettük volna például, ha az osztályunkon fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltathatnánk ezekkel a maradék vakcinákkal. Egyikre sem volt mód, az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, még akkor sem, ha ez több adag oltóanyag kidobását jelenti"

- mondta.

Több kollégájával együtt szerették volna elérni, hogy legalább a maradék oltásokból kaphassanak a családtagjaik minél előbb, hiszen ők nagyobb eséllyel viszik haza a vírust, de azt a választ kapták, hogy "egy ilyen soron kívüli oltást nem lehetne leadminisztrálni".

hirdetés

Az Átlátszó többször is kérdezte az operatív törzset arról, hogy mi történik a naponta megmaradó oltásokkal, de nem kaptak választ.

Müller Cecília a keddi tájékoztatón azt mondta: "Őszintén remélem, hogy nem marad meg oltóanyag, hiszen amúgy is szűkében vagyunk. Nem maradhat eloltatlan vakcina!"

Ennek érdekében arra utasított minden oltóközpontot, hogy minden oltóanyagot használjanak fel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Navalnij leleplezte Putyin titkos palotáját a Fekete-tenger partján

Egy kétórás videóban mutatja be az orosz elnök tekintélyes birtokát az ellenzéki politikus.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Oknyomozó riportjában rántotta le a leplet Alekszej Navalnij Vlagyimir Putyin titkos palotájáról, amely a Fekete-tengernél található.

Az orosz ellenzéki politikus által írt hosszú cikket és a kétórás videót kedden tették közzé, amiben bemutatja az orosz elnök birtokát és annak történetét.

A 17 ezer négyzetméteres birtokra Navalnij antikorrupciós alapítványa szerint legalább 100 milliárd rubelt költöttek.

A palotához egy templom, saját kikötő, sőt saját határátkelő is tartozik, a terület felett pedig repüléstilalmi zóna húzódik.

De a palotán belül is vannak ám érdekességek, például színházterem, konditerem, uszoda, jakuzziszoba, sztriptízbár, kaszinó, és külön szoba van a játék vasút- és autómodelleknek.

Navalnij vasárnap tért vissza Oroszországba, miután a megmérgezése miatt hónapokat töltött Németországban, ahol hosszú ideig kórházban kezelték. A politikust még aznap letartóztatták az orosz hatóságok.

VIDEÓ: Putyin titkos palotája a Fekete-tenger partján

hirdetés

Forrás: 444.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kormány: Rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

Leszögezték, hogy nem hoztak ilyen döntést.
Címkép (illusztráció): pasja1000 képe a Pixabay-en - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke azt mondta a 24.hu-nak, hogy szerintük nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz, ezért levelet küldtek a hazai szállodásoknak és éttermeseknek, hogy tájékoztassák erről őket. Ebben azt írják, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-nek elküldött közleményében azt írták,

"alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon" Leszögezték: a kormány nem hozott ilyen döntést.

Kitértek arra is: a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Vidnyánszky Attila is osztályfőnök lesz az SZFE-n a következő tanévben

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke a színházrendező osztályt fogja vezetni szeptembertől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Közleményben jelentette be a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit és az őket segítő tanárok nevét.

Ebből kiderül, hogy

a színházrendező osztályt Vidnyánszky Attila, az egyetem kuratóriumának elnöke fogja vezetni

A prózai színész osztályt Szarvas József Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész vezeti majd, segítője pedig Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész.

A bábszínész osztály vezetője Lénárt András lesz, aki jelenleg is az SZFE óraadó tanára.

A zenés színész osztály osztályfőnöke Kiss-B. Atilla, Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója lesz, munkáját Hommonnay Zsolt operett-musical színész, rendező segíti majd.

hirdetés

A színházi rendezőasszisztens osztályt Gábor Sylvie, rendező, játékmester, a Magyar Állami Operaház rendezőasszisztense vezeti majd, segítője pedig Péti Krisztina, a Veszprémi Petőfi Színház rendezőasszisztense, színháztörténész lesz.

"Az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló Egyetem hallgatóit” - írják a közleményben, amelyben arról is tájékoztatnak, hogy az egyes osztályokat a hagyományoknak megfelelően 10-15 fővel tervezik.

Forrás: Mandiner


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: