HÍREK

Nagy Ervin a fideszes politikusokról: Most látni, hogy kapaszkodnak a székükbe – mint a vén komcsik

A színész június 8-án a Hősök terén hosszan beszél majd a Tisza Párt kultúrpolitikai elképzeléseiről. Nagy szerint arra, amit Magyar Péter csinál, jó, ha 3-4 magyar politikus képes.


Nagy Ervin a Magyar Narancs legfrissebb számában nyíltan beszélt Magyar Péter támogatásáról és a politikai szerepvállalásáról. A Telex által szemlézett interjúban elmondta, hogy az első Partizán-interjúját látva gondolta úgy, hogy Magyar Péter értékrendje megfelel az elképzeléseinek.

„Az első Partizán-interjúját látva gondoltam azt, hogy az ő értékrendje megfelel az elképzeléseimnek. Azt éreztem, hogy "öcsém, ha megkeresel, én megyek". És megkeresett”

– mondta Nagy Ervin.

A színész szerint Magyar Péter támogatása már nem rontott sokat a szakmai helyzetén. Az elmúlt öt évben már eddig is minden olyan munkát elbukott, amire „uradalmi befolyás” volt, ezért indult el a piaci szféra felé. A közmédiába sem hívják már jó ideje, miközben előtte heti rendszerességgel szerepelt a Családbarát című műsorukban.

Nagy Ervin elmondta, hogy akkor kezdett el politikai véleményének hangot adni, amikor elkezdődtek „a szabadságjogok visszametszései, a területfoglalások, és egyre több társadalmi, valamint szociális csoport került célkeresztbe”, de főleg a Katona József Színház „gyalázásával” indult meg benne az a folyamat, amikor a Gothár-ügy kapcsán „zaklatószínháznak” bélyegezték az egész intézményt.

„A politikai csaholásnak nem eshet áldozatul egy 30 éves patinás társulat csak azért, mert Borkai Zsolt kurvákkal hetyegett előtte egy hónappal”

– hangsúlyozta a színész.

Ezután jött Magyar Péter, aki szerinte azóta „felszántotta az országot, a vidéket”. „Megjelent egy terminátor. Amit ő csak azon az egy napon lezongorázott, amikor bement az ügyészségre, arra születni kell” – fogalmazott a színész, és szerinte ez a fajta állóképesség „jó, ha három-négy embernek megvan a hazai politikai palettán”. Azt, hogy Magyar ennyire középen igyekszik állni, a színész nem látja problémának, ő sem tud a fél országnak játszani, csak minden magyar embernek.

„Értékrendileg én valószínűleg balos világból jövök, mert a színház mindig a gyengék oldalán fog állni, a rendpártiság nem megy ehhez. De közben a filmjeim egy részében olyan férfiideált hozok, ami szerintem a jobboldali embereknek kifejezetten szimpatikus” – fejtette ki az interjúban Nagy Ervin.

Hogy zavarja-e Magyar Péter NER-es múltja, a színész azt válaszolta: „lehet finnyáskodni és várni a hibátlan pedigréjű embereket középről, de minek?”. Ő maga is több alkalommal szavazott már oda, ahova nem akart, de úgy érezte, nincs alternatíva. Ráadásul szerinte aki most próbálna kitörni a Fideszből, „annak a helyi nagyfőnök átvágja a torkát”.

„Most látni, hogy kapaszkodnak a székükbe – mint a vén komcsik”

– mondta a Fidesz politikusairól.

A színész a június 8-ára, a Hősök terére szervezett tüntetésről is elárult részleteket, azt mondta, nyolc percen keresztül beszél majd a Tisza Párt kultúrpolitikájáról. Szerinte kulturális igazságtétel kell, ami „nem a revánsról szól és arról, hogy „most majd mi jövünk” – hanem az újratervezésről, és az új generációk beemeléséről.”

Szente Vajknak például szerinte színházat kellene kapnia, mert azt kétség nélkül elismeri, hogy a musical műfajhoz nagyon ért. Ezért ahelyett, hogy megint szavalna valami szépet Petőfitől, inkább az ezzel kapcsolatos véleményét mondja majd el, vagyis azt, milyen békét szeretne megteremteni a szakmájában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: