RÓKALAND

Megtaláltuk az egyik legizgalmasabb újpesti éttermet

A Calavera fantasztikus mexikói konyhát visz. Teszteltük, és annyira jóllaktunk, hogy a desszertől a végén lemondtunk.

Link másolása

A mexikói éttermek egyre csak szaporodnak a belvárosban, jó hogy végre valaki az újpestiekre is gondolt. Mi lekóstoltuk a frissen nyitott Calavera étlapját, és legközelebb is szívesen utazunk majd egy kicsit miatta.

„Hallod, én ma halat ennék. Nem is halat, rákot! Annyira ennék rákot! Olyan királyrákot, amit a Központ Bisztróban adtak a nyáron. Pont olyan rákot! De tényleg, hallod, mexikóit most például egyáltalán nem.”mizsei3_7-copy

Na így indultunk el a Calaverát tesztelni Petivel, aki annak rendje és módja szerint borzasztóan unt már engem, meg az indokolatlan vinnyogásomat, de szerencséjére csak a rendelésig és az első koktélig tartott ez az áldatlan állapot.

Egy jó Margarita és egy izgalmas étlap helyrepofozza a leghisztisebb perszónát is.mizsei3_5-copy

Meg vagyok róla győződve, hogy a mexikói-magyar barátságon érdemes lenne dolgozni. Nehéz, ízletes kajákat tolnak, rendesen tudnak inni, és hangosan mulatnak. Egy olyan embernek, akinek a szíve a gyomra helyén van, ez bőven elég indok a rokonság keresésére. És végül is engem igazol, hogy

míg sok nemzet ételét nehéz legyűrni a magyar ember torkán, a mexikói láthatóan könnyedén csúszik.

mizsei3_4-copy

Marha, bab, kukorica, rizs. Ha csak az alap hozzávalókra tekintünk is érezzük, hogy nem idegen ez tőlünk. S ha már könnyedén esszük, nem kell olyan nagy ördöngösség a receptek betanulásához sem, ezért, habár kissé leegyszerűsítettem a képletet, állítom, hogy magyarként mexikóit nyitni hálás feladat. (Most azt hagyjuk, hogy mennyire vagyunk képesek autentikus fogásokat készíteni. Ha ebbe belemennénk, a kedvenc pizzériáinkat is érné bőven kritika.)

Tehát étlap kézbekap és felderítés indul, mind a hellyel, mind pedig az ételekkel kapcsolatban.

Nem is tudom, hogy minek kérdeztem rá, mert szerintem pont senkit sem érdekel, hogy miről kapta az étterem a nevét, de ha már megtudtuk, elmondom nektek is, hogy

a Calavera az az indokolatlanul kidíszített koponya, amivel mi leginkább akkor találkozunk ha mexikóihalloweeneset játszunk (szóval nem túl gyakran).

Az már mindjárt sokkal izgalmasabb téma, hogy brutális választék van tequilából, és ha ez nem felel meg, akkor leginkább rumot vagy sört lehet kérni. De miért ne felelne meg a tequila?

Kezdésnek tehát jött két koktél, ami nem csak hogy mutatós volt, de bőven le is kötött a levesig.

I-má-dom a kukoricalevest! Bár ez nincs étlapon, a sajtkrém leves nekem már leírás alapján is gyanús volt. És tessék! Ez bizony inkább egy kukoricanehéz költemény, bacon chipsszel és sajttal turbózva. Akkor kérjétek, ha a tengerire vagytok ti is rápattanva.mizsei3-copymizsei3_1-copy

Kiadós is annyira, hogy amikor meglátom a főételt közeledni, bepánikolok. A menüt átfutva ugyanis elsőre csak azt vettem észre, hogy van garnélás quesadilla, és hogy ilyenformán a rákért való imádkozásom meghallgattatott. Azt pont figyelmen kívül hagytam, hogy az alap tál sok sajtot, guacamolét, salátát és paradicsomos rizst is magába foglal.

Embertelen mennyiség, és kellően ízletes, fűszeres, úgyhogy az ember nem tud leállni vele, akkor sem, ha már fizikailag fáj. A GaBko Chili termékeivel pedig olyan csípőssé is varázsolhatjuk, hogy joggal kezdhetünk el aggódni az emésztés utáni fázison.mizsei3_2-copymizsei3_3-copy

Peti amúgy Pozole levest választott, ami egy húsos, zöldséges ragu, fehér kukoricával és avokádóval, majd utána marhás burritóval kísérletezett. Nyilván belemásztam az ő tányérjába is, és pont ugyanannyira lettem volna megelégedve ezzel az opcióval is, mint az enyémmel. És nyilván ő is rosszullétig ette magát tőle.

Desszert nem fért. Ez annyira unprofessional... de próbáljatok meg ti magatokba tömni egy churrost ezek után.

Klassz, hogy a külvárosba is egyre több helyért érdemes kitérőt tenni kitérőt (megtettem). Még ejtenék pár szót arról, hogy milyen kellemes a design, milyen jó fej a személyzet, és hogy van nitro kávé meg Mayer szörp (ez is megvan).

A Calavera klassz mexikói étterem, nagy adagokkal, hibátlan ízekkel és jó hangulattal,

amit a szomszédos Központ Bisztró legénysége fémjelez. Ha azt ismeritek és szeretitek, ebben sem fogtok csalódni, ha pedig eddig mindegyik kimaradt, ideje felfedezni a környéket!mizsei3_6-copy

Ha kedvet kaptál, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.

Link másolása

Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.

Link másolása

Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.  

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?

Link másolása

Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!

Link másolása

Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 

Link másolása
KÖVESS MINKET: