News here
hirdetés

HÍREK

Megszüntették a nyomozást a győri Audi-földek ügyében, nem történt bűncselekmény a rendőrség szerint

Még a Borkai-botrány kirobbanásakor tettek feljelentést az ügyben.
Fotó: Youtube/ATV - szmo.hu
2022. január 05.


Link másolása

hirdetés

Borkai Zsolt egykori győri polgármester adriai luxusjachtos botránya kirobbanása után tettek többen is feljelentést a korábbi győri ingatlanügyletek miatt, mivel a feltételezések szerint Borkai és emberei húzhattak hasznot az Audi győri gyárának bővítéséből - írja a 24.hu.

2012-ben Borkai érdekeltje, Rákosfalvy Zoltán, felvásárolta az akkor még mezőgazdasági területeket jutányos áron. Ezután átminősítették, majd többszörös áron eladta az Audi gyárnak, 6-7 milliárdos profitra szert téve. Eredetileg 46 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezett győri önkormányzat is, amelyet 87 millió forintért adott el a többségi tulajdonosnak, azaz Rákosfalvy Zoltán cégének.

Az osztatlan közös tulajdon tekintetében az önkormányzat rendelkezett megfelelő költségvetési forrásokkal ahhoz, hogy az őt megillető elővásárlási jogokat gyakorolja, azonban a jogszabályok szerint az önkormányzatot haszonszerzési kötelezettség nem terheli - olvasható az ügyészségi közleményben.

Megállapították, hogy az önkormányzat az adásvételnél a rá vonatkozó vagyonkezelői szabályok szerint járt el, így büntetőjogilag nem felelős. A többségi tulajdoni hányadot megtestesítő ingatlanrészt nem vásárolta fel és törekedett magasabb áron továbbadni.

Borkai Ádám, Borkai fia sem maradt ki a nyomozásból, hiszen a valós tevékenységet nem végző Akonia Kft. ügyvezetőjeként kapott 2016-tól havi egy millió forintos fizetést. Itt az ügyészség vizsgálat után elmindta, hogy a cég rendelkezett pénzügyi műveletek bevételeivel, ami főként kamatbevételekből és árfolyamnyereségből származott. Továbbá a társaság alapítójától kapott kölcsönt és értékpapír értékesítéséből befolyó bevételeket élte fel.

„A lefoglalt dokumentumok alapján Borkai Ádám vonatkozásában olyan adat, tény nem állapítható meg, amely a hűtlen kezelés tényállásának megvalósulását alátámasztaná” – szögezte le az ügyészség.

hirdetés
A Borkai család vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak vizsgálata során megállapítottuk, hogy a család valamennyi tagjának a legális jövedelme fedezte a vagyongyarapodást, így a sokorópátkai ingatlan megszerzését valamint az azon található felépítmények megvalósítási költségét
- állapították meg.

Borkai ügyében még egy másik szálon is folyik a nyomozás azonban: az ügyészség Czeglédy Csaba DK-s képviselőjelölt (az Ördög ügyvédje oldal létrehozójaként vádolt) miatt nyomoz, akit különleges személyes adatokkal való visszaéléssel vádolják, valamint vizsgálják azt is, hogy kik zsarolhatták meg Borkai Zsoltot a hajón készült szexvideóval.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Komoly leépítések jönnek: Itt az energiaválság első nagy régiós áldozata
Nyáron két hétre már leállították a termelést, most pedig az alkalmazottak húsz százalékát kénytelenek elküldeni.

Link másolása

hirdetés

Komoly létszámleépítésre kerül sor Románia legnagyobb vegyipari vállalatánál - írja a maszol.ro.

A Chimcomplex Borzești az alkalmazottak több mint 20 százalékát küldi el arra hivatkozva, hogy a durva energia áremelkedés miatt kénytelen visszafogni a termelést.

A cég márciusban már bejelentette, hogy amennyiben a gáz és a villanyáram ára nem csökken, akkor el kell küldenie dolgozókat. Augusztusban két hétre már leállította a termelést a borzești-i üzemében.

A Chimcomplexnek két gyára van: Borzești-en és Râmnicu Vâlceán. Tavaly 1900 embert foglalkoztattak, a most bejelentett leépítés több mint 20 százalékukat érinti.

Tavalyi árbevételük 2,2 milliárd, a nyeresége pedig 485 millió lej. Míg most az első negyedévben a bevételek kb. 10 százalékkal nőttek, aközben a profit 40 százalékkal csökkent. Tavaly az első felében 159 millió lejt költöttek vízre és energiára, idén ez erre az időszakra már 413 millió lej volt.

A postál beszámolója szerint a jövőben más román nagyvállalatoknál is számítani kell elbocsátásokra, mert állami támogatásban nem részesülnek és piaci áron kell az energiát megvásárolniuk.

hirdetés

Forrás: 24.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Meghalt Gábor József
Rengeteg tévés műsor, közvetítés kötődik a nevéhez, de többször szerepelt a képernyőn is világhírű rokonuk miatt.

Link másolása

hirdetés

Életének 74 évében elhunyt Gábor József "Zsazsa" - a gyászhírt a család közölte a közösségi oldalán:

"Édesapám a 70-es évektől a Magyar Televízió oszlopos tagja volt.

80 as évek közepétől a Szórakoztató Osztályon Főgyártásvezetői pozícióban dolgozott egészen 1998.

A Magyar Televízióban eltöltött évei alatt szerencséje volt dolgozni a Magyar Televíziózás Aranykorában az ország legendáival.

Rengeteg műsor kötődik a nevéhez, melyeket Vitray Tamás, Rózsa György valamint Antal Imre vezetett legtöbbször. Számtalan operett és színházi közvetítés kötődik nevéhez.

hirdetés

- Ideális család

- Világsztárok az operában

- Csak ülök és mesélek

- Elmebajnokság

- Kincsestár kabaré

- Humort hozunk viszünk

- Kapcsoltam

- Uborka.

A 90 es években Magyar Televízió legnagyobb világsztárokat felvonultató gálaműsorának a Top Shownak a producere.

Német tudásának és kapcsolatainak köszönhetően az osztrák illetve német köztévével, számtalan világsztár érkezését szervezte meg a rendszerváltás utáni Magyarországra.

Az ő nevéhez fűződik: Bonnie Tyler, Paul Young, Gloria Gaynor, Ricky Martin, Falko ... (csak pár név a sok közül)

'98 után a megváltozott új magyar médiapiacon saját céget alapítva 20 évig több műsort gyártott a Magyar Televízió, illetve az RTL Klub részére.

MTV: Szerencse szombat, ötös lottó, Luxor sorsolás, Hangszál

RTL klub: Gálvölgyi Show

Édesapám számtalanszor szerepelt más témában képernyőn, mivel rokoni szálak fűznek minket a világhírű Gábor Zsazsához.

RTL csatornán futó 21. század című műsorban erről hosszasan is beszélt.

Temetés várható időpontja október 9-én 10:00 órakor lesz a Kozma utcai Izraelita Temetőben.

Gábor Márton és gyászoló családja"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Reagált Kadirov atomfegyver bevetését szorgalmazó nyilatkozatára a Kreml
A szóvivő szerint a regionális vezetőknek joguk van kifejteni álláspontjukat.

Link másolása

hirdetés
Oroszország a nukleáris fegyverek kérdésének „kiegyensúlyozott megközelítését” támogatja

– közölte a Kreml szóvivője arra reagálva, hogy Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője kisebb atomfegyver ukrajnai bevetését javasolta a múlt héten. Ramzan Kadirov hadiállapot bevezetését sürgette a határ menti orosz régiókban, és ekkor tett említést a taktikai atomfegyverek bevetésére Ukrajna ellen.

Ramzan Kadirov Oroszország kelet-ukrajnai erődítményének, Limannak az elvesztése után egy Telegram-posztban sürgetett „drasztikusabb intézkedéseket” - írja a hvg.hu.

Peszkov erre reagálva emlékeztetett arra, hogy az atomfegyverek bevetésének alapelveit az orosz nukleáris doktrína tartalmazza, "amelytől eltérő megfontolások nem lehetnek".

A szóvivő azt hangoztatta, hogy

a regionális vezetőknek joguk van kifejteni álláspontjukat,

és méltatta Kadirovnak és a csecsen harcosoknak az orosz fegyveres erőkben játszott szerepét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy "nehéz időkben is tartózkodni kell az indulatoktól" - írja az MTI.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Most először vette le a maszkját a YouTube legrejtélyesebb videósa, akit 30 millió ember követ
A Dream néven műsort gyártó férfit eddig csak maszkban lehetett látni. Elmondta, miért vette le.

Link másolása

hirdetés

A fiatal tartalomgyártó 2014-ben hozta létre YouTube csatornáját, ahol a szórakoztató Minecraft-videókkal ért el hatalmas nézettséget.

A közel hárommillárd megtekintést magáénak tudható fiú sikerét többek között a különleges maszkja és a köré épített brand hozta meg.

A Dream, azaz Álom elnevezésű csatorna készítője azt mondta, azért mutatta meg magát a követeinek, mert egyre jobban zavarta, hogy a maszk miatt senki sem tudja, ki ő.

Ráadásul a személyével kapcsolatban felmerült pletykák és híresztelések is egyre jobban jobban zavarták.

"Szia, a nevem Clay, más néven Dream"

- mondta az ötperces videóban, amit mindössze 13 óra alatt több, mint 18 millióan néztek meg.

hirdetés

Érdekesség, hogy a videós a hangját korábban sosem torzította el.

"Ez a csatorna élő bizonyítéka annak, hogy bárki bármire képes"

- mondta Dream, aki köszönetet mondott nézőinek és az előfizetőinek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: