HÍREK
A Rovatból

Mégsem kérelmezték az oroszok a Szputynik V európai engedélyezését egy német lap szerint

Az uniós gyógyszerfelügyeleti hatóságként működő EMA-nál legalábbis még biztosan nem indították meg az eljárást.

Link másolása

Nem érkezett kérelem az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett orosz oltóanyag, a Szputnyik V európai uniós használatának engedélyezésére - idézi a hvg.hu a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap honlapját.

A beszámolóban kiemelték, hogy

a német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s bevezetésére irányuló törekvéseket, de a közösség gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő EMA-nál továbbra sem indították meg az engedélyeztetési eljárást.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Karókkal és megállni tilos táblákkal akadályozták meg, hogy Magyar Péter a platós autójáról beszélhessen Tamásiban
A TISZA-párt politikusa azt kérte a polgármestertől, hogy ugyan „ilyen elánnal lépjen fel a tamási SZTK fejlesztéséért, hogy legyenek röntgengépek, hogy ne rohasszák le a tamási egészségügyet”.

Link másolása

Folytatta országjáró körútját Magyar Péter csütörtökön is. Délután Tamásiba látogatott, ahol a videó szerint komoly tömeg várta. Ám a TISZA-párt politikusa nem tudott az útja során használt platós kisteherautóval bejutni a térre.

A kézfogások és fotózkodások után a mikrofonhoz lépve először "köszöntetet" mondott a település polgármesterének.

Köszönöm, hogy ennyien eljöttek, és nem félnek - kezdte a beszédét.

"Köszönjük meg Porga Ferenc polgármester úrnak a törödést, hogy tegnap kirakták ide ezeket a karókat, hogy ne jöhessen be a gépkocsi ide a térre. Köszönjük meg a megállni tilos táblákat, és hogy tegnap fontosnak érezték ezt kihelyzeni. Köszönjük a törődést és értjük. Értjük a célzást, köszönjük szépen"

- mondta Magyar Péter.

Azt kérte a polgármestertől, hogy "ugyan ilyen elánnal lépjen fel a tamási SZTK fejlesztéséért, hogy legyenek röntgengépek, hogy ne rohasszák le a tamási egészségügyet. Hajrá, mi drukkolunk neki" - tette hozzá.

Majd azzal folytatta, hogy esetleg álljon ki ő is a település lakói elé ő is, a belügyminiszter és az igazságügyminiszter is, és esetleg az érintett bíróság vezetője is, akik miatt nem olyan régen meghalt itt egy édesanya, akit a volt férje több késszúrással ölt meg - mondta. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy egy perc csenddel emlékezzenek az áldozatra, aki távoltartást kért a börtönből szabadult férfival szemben, de a kérelmét elutasították.

VIDEÓ: Tamásiban Magyar Péter


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Molnár Áron: Láttam két fiatal lányt, akik a Fidesznek gyűjtöttek aláírást. Megkérdeztem, mi motiválja őket
Kiderült, hogy Erdélyből jöttek, és nem igazán ismerték a magyarországi kultúrális, oktatási helyzetet. Ezért elhívta őket az esti előadásukra, ahova el is mentek, és a végén közölték, hogy soha nem láttak még ilyet.

Link másolása

Molnár Áron az Instagramon írt meg egy történetet, amely a napokban esett meg vele.

Mint írja, eegy találkozóra igyekezett, mikor meglátott két fiatal lányt, "akik becsöngetnek egy házba és azt mondják, hogy a Fidesznek gyűjtenek aláírást. Megütte a fülem és

baromi kíváncsi lettem, hogy mi motiválja őket erre, így bemutatkoztam nekik és megkérdeztem. Nagyon nyitottak voltak és elmondták, hogy ők Erdélyből jöttek, a szüleik, családjaik mind Fidesz szavazók, szimpatikus számukra a polgármester programja, nekik Erdélyben “sok jót csinál a Fidesz” és ezért gyűjtenek aláírást".

Rákérdezett a lányoknál, hogy mennyire ismerik a magyarországi helyzetet, a kultúra, az oktatás helyzetét. "Mivel nem igazán ismerték, elmondtam pár saját példát. Például azt, hogy a barátaim nagy része és én fekete listán vagyunk, mert kritikusak vagyunk a rendszerrel szemben, elmondtam, hogyan támadja a Fidesz propagandagépezete hazugságokkal a barátaimat, a családtagjaimat és elmondtam, hogy bár Romániában sikerrel jártak a pedagógusok, a sztrájkköveteléseikkel (ezt a történetet ismerték a lányok) nálunk a pedagógusoktól elvették a sztrájkjogot, így amíg ez a rendszer van, soha nem fognak olyan eredményt elérni, mint a román kollégáik".

Beszámolója szerint a lányok ezen meglepődtek, de nyitottak maradtak.

"Ezért elhívtam őket az esti előadásunkra, a Kezdet/végére és mondtam nekik, hogy lesz két szabad pótszékük, mert szeretném, ha látnák, hogy itt van egy csapat, akik úgy szeretnének színházat csinálni, hogy ne kelljen félniük a politikai befolyásolás miatt. Végül a lányok eljöttek, az előadás végén, mivel mindig készítünk bárkivel fotót aki szeretné, találkoztunk velük is és elmondták, hogy nagyon tetszett nekik az előadás és hogy soha nem láttak még ilyet".

A bejegyzése végén még annyit tett hozzá, hogy "ezzel a történettel szeretném jelezni, hogy a kultúra hidat képez, a kultúra nem szétválaszt, hanem összeköt, hogy van esély arra, hogy más pártpolitikai gondolkodású emberek végül este a színházban együtt nevessenek, sírjanak, gondolkodjanak. Mert a kultúra közös. Mindannyiunké".

Forrás: 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nagy Ervin cáfolt: fake news, hogy Magyar Péter fővárosi listáját vezetné
A színész szerint hamis állítás, hogy őt is indítaná a TISZA párt a júniusi önkormányzati választáson. A hírre Magyar Péter is reagált korábban.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy sajtóértesülés szerint a fővárosért folytatott küzdelembe is beszállhat Magyar Péter, három kerületben is indulna a Tisza Párt. Állítólag Nagy Ervin színművészt is felkérték. A hírre Magyar Péter reagált, azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni mindezt, mert ezzel kapcsolatban még nem hozták meg a döntést.

A színész az RTL Híradónknak azt mondta, hogy

ez fake news, "hamis állítás. Én nem akarok elindulni egyáltalán az önkormányzati választásokon".

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Jelentősen megnőtt a Velencei-tó vízszintje, majdnem háromszorosa a két évvel korábbinak
Volt ok az aggodalomra, mert a tó annyira leapadt korábban, hogy már csak 53 centiméternyi víz volt benne. Megmutatjuk milyen volt.

Link másolása

Csütörtök reggel Agárdnál 145 centimétert mutatott a vízmérce - írja az Időkép.

Már február elején újra a régi fényében pompázott a Velencei-tó, a 2022-es kritikusan alacsony vízállást követően ugyanis ekkorra 75 centiméterrel emelkedett a vízszint.

Az elmúlt időszakban ez az emelkedés tovább folytatódott, csütörtök reggel már 145 centimétert mutatott a vízmérce Agárdnál, vagyis az 53 centiméteres rekordalacsony vízállás óta mára közel egy méterrel (92 cm) emelkedett a Velencei-tó vízszintje.

Ez az érték már meghaladja a 140 centiméteres alsó szabályozási szintet, így a tó újra a régi fényében pompázik.

Ilyen állapotok volttak 2022-ben:


Link másolása
KÖVESS MINKET: