News here
hirdetés

HÍREK

Megpuccsolhatják Putyint, már a legközelebbi szövetségesei szerint is elvesztették a háborút

Már csak akkor lehetne megnyerni a háborút, ha Putyin teljes mozgósítást rendelne el, ami pedig hatalmas társadalmi feszültséget okozna.

Link másolása

hirdetés

Egyre kisebb esélye van annak, hogy Vlagyimir Putyin nukleáris csapást hajtson végre, írja a Metro. Egy moszkvai elemző a Szabad Európa Rádiónak azt mondta, hogy az orosz elnök hatalma megrendült, az atomrakéta kilövésének parancsát pedig már jó eséllyel nem hajtanák végre az emberei.

Hriszto Grozev úgy véli, hogy Putyin belső körei már tisztában vannak a háború elvesztésével. A győzelemhez teljes mozgósítására lenne szükség, ami „társadalmi robbanást” okozna Oroszországban. A Bellingcat oknyomozó portál munkatársa szerint az orosz vezetésben ugyanakkor még mindig akadnak olyanok, akik nukleáris vagy vegyi fegyverek bevetését szorgalmazzák. Mások ezzel szemben azt mondják, hogy „elég volt” és semmi értelme további több tízezer katona elvesztegetésének.

Grozev hangsúlyozta, hogy az atomfegyverek bevetéséhez szükséges „öt kéz” közül több is dacolhat Putyinnal. Ha pedig ez megtörténik, akkor gyorsan végbemehet az államcsíny és Putyin uralma pillanatok alatt összeomolhat. Az újságíró szerint éppen ezért az orosz elnöknek biztosnak kell lennie abban, hogy ha kiadja a parancsot, azt mindenki végre is hajtja, ellenkező esetben a saját bukását fogja végignézni.

Grozev elmondta, hogy az FSZB és GRU, vagyis az orosz hírszerzés és a katonai hírszerzés vezetői már a Putyin utáni világra készülnek. Az FSZB pontosan tisztában van azzal, hogy valójában hány orosz katona halt meg Ukrajnában, ahogy azzal is, hogy az elesett katonák hozzátartozói „nem fogják abbahagyni a kérdezősködést”. Ez pedig oda vezethet, hogy az irányítás előbb-utóbb kicsúszhat Putyin kezéből.

hirdetés

Az újságíró szerint éppen ezért a helyzetet felismerők már javában a túlélésen dolgoznak és a családjaik jövőjének biztosításán. Akadnak köztük olyanok, akik Oroszország elhagyását szervezik, mások pedig a felhalmozott korrupciós vagyonok dollárban vagy euróban kimenekítésén dolgoznak. Grozev kiemeli, hogy már önmagában ez is árulásnak számít, mivel nem a Kreml utasításait követik, hanem egy alternatív valóságra készülnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán: Minden területen béremelésre készülünk
Attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

Link másolása

hirdetés

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort kérdezik a képviselők a parlamentben. Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a Fidesz április 3-án felszállt a Holdra, de úgy tűnik, azóta sem szálltak le onnan.

Az MSZP-s képviselő szerint ugyanis nem veszik észre, hogy kórházak álltak le ideiglenesen, osztályokat zártak be ideiglenesen, leszerelési hullám van a rendőröknél, és nincs elég egészségügyi dolgozó sem.

A miniszterelnök válaszában elmondta, hogy a pedagógusok biztosan fognak kapni 10-10-10 százalékos béremelést a következő három évben. Hogy ezen felül tudnak-e bért emelni a területen, az a gazdaság teljesítményétől függ.

Elmondta, hogy jelentősen emelték az ápolók fizetését is, akiknek persze jobb lett volna többet adni. Az orvosoknak pedig a valaha volt legnagyobb emelést adták az elmúlt másfél évben – tette hozzá. A rendőrökről elmondta, hogy hathavi fegyverpénzt kaptak, a rendőrséget pedig Pintér Sándor építette újjá, miután azt a Gyurcsány-kormány leépítette - fogalmazott.

A második viszontválaszban a miniszterelnök azt mondta, „minden területen” béremelésre készülnek, attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Jakab Péter a fizetéséről kérdezte Orbánt, a miniszterelnök szerint ő „kivárta a sorát”
Orbán szerint ő csak elfogadta az Országgyűlés döntését.

Link másolása

hirdetés

A Jobbikos Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a parlamentben hétfőn Orbán Viktornak. Jakab többek között szóvá tette, hogy Orbán Viktor fizetését a közelmúltban kétszeresére emelte az országgyűlés, míg szerinte „a magyar emberek jól dolgoznak, mégsem kapják meg a megfelelő bért”.

„A miniszterelnök fizetését a parlament a határozza meg, én pedig elfogadom a parlament döntését. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a munkát végezhetem, és elfogadtam és jónak tartom, hogy az Önök fizetését előbb rendezték”

- válaszolta Orbán. A kormányfő szerint az elmúlt 12 éves munkájuk eredménye, hogy a magyar átlagbér kétszeresére, a minimálbér pedig háromszorosára nőtt. „Kivártam a soromat” a fizetésemelésért, mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök válaszát Jakab Péter nem fogadta el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meghalt Kőváry Péter, a NEO egykori frontembere
A zenész ötven éves volt.

Link másolása

hirdetés

Hosszan tartó súlyos betegség következtében meghalt Kőváry Péter zenész. A hírt a testvére, a szintén zenész Kőváry Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán. Kőváry Péter ötven éves volt.

A Telex összesítése szerint Kőváry a Rag Doll zenekarban kezdte testvérével,

a legtöbben azonban a Neo frontembereként ismerték, amelyhez 2003-ban csatlakozott.

Később megalapította a Peter Kovary & the Royal Rebels rockzenekart, és játszott a Stoned nevű Rolling Stones-tribute zenekarban is, de DJ-producerként is aktív volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Orbán: A Mi Hazánk egy oltásellenes párt
Először vitázott a parlamentben Orbán és Toroczkai.

Link másolása

hirdetés

Toroczkai László az azonnali kérdések órájában arról beszélt az Országgyűlésben, hogy örülnek a főispánok és a vármegyék visszahozásának, de hiányolják, hogy „a történelmi magyar alkotmányról” nincs szó.

Elmondta, hogy támogatják a különadókat is, de szerinte a techcégeknek és a kaszinóknak is meg kellene adóztatni, és abból béremelést finanszírozni.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: „Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam a parlamentben. Keresem a hangom, meglátjuk még, hogyan lesz.”

Hozzátette: „Önök ellenzékben vannak, amit mi tiszteletben tartunk. Egy esetben nem tudjuk majd tiszteletben tartani, akkor, ha úgy végzik, ahogy az elődpártjuk végezte, és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, szabad demokratikus levegőt szippantani.”

A „történelmi alkotmányról” elmondta, hogy az benne van a mostani alkotmányban is.

Újabb felszólalásában a Mi Hazánk elnöke arról beszélt, hogy szerinte az oltáskampány megbukott, és „valódi szakemberekből” kellene felállítani egy csoportot.

hirdetés

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a Mi Hazánk egy oltásellenes párt, a kormány azonban továbbra is oltáspárti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: