HÍREK
A Rovatból

„Megkértem, hogy ne tegyen fel erről kérdést” – Novák Katalin egy percen át ismételgette, hogy a kegyelmi ügyről nem beszél

Sokan kíváncsiak arra, hogy miért kapott kegyelmet a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese, aki megpróbálta eltussolni a felettese pedofil bűncselekményeit. Novák szerint azonban ő már minden kérdésre válaszolt a lemondásakor, csak figyelmesen kell hallgatni.
K. A. - szmo.hu
2024. június 20.Novák Katalin ott volt Stuttgartban, a németek elleni Eb-meccsen, a mérkőzés után pedig a Telex a kegyelmi ügyről próbálta kérdezni a volt köztársasági elnököt.

Novák február 10-én mondott le az államfői posztról, miután kiderült, hogy 2023-ban, a pápalátogatás alkalmával elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét. A bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét azért ítéltek el, mert segédkezett a felettese pedofil bűncselekményeinek eltussolásában, és az egyik sértettet a vallomása visszavonására kényszerítette.

Novák Katalin lemondó beszédében többek között azt mondta:

„Hibáztam, mert a kegyelmi döntés és az indokolás hiánya alkalmas volt arra, hogy a pedofíliára vonatkozó zéró tolerancia kapcsán kételyeket ébresszen. Márpedig itt nincs, és nem is lehet kétely.”

A volt köztársasági elnök azonban azóta sem adott érdemi magyarázatot arra, hogy miért adott kegyelmet K. Endrének. Erre próbált most a Telex újságírója rákérdezni Novák Katalinnál, miközben éppen kifelé jött a stuttgarti stadionból.

„Szerintem, amit erről mondanom kellett, azt elmondtam akkor, amikor lemondtam”

- mondta Novák. Arra kérdésre, hogy valaha fog-e erről bővebben beszélni, azt mondta, hogy lehet, majd megismételte, hogy szerinte a lemondásakor minden kérdésre választ adott az üggyel kapcsolatban, „csak figyelmesen kell meghallgatni”.

A Telex munkatársa azt is felvetette, hogy amikor Orbán Viktor erről kérdezik, akkor ő mindig Novákhoz irányítja az újságírókat. Erre a volt köztársasági elnök megismételte, hogy ő már minden kérdésre válaszolt.

A Telex videóját ITT tudod megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Újabb videó került elő a Trump-merényletről: ezért vették le az ügynökök a politikus cipőjét
Villámgyorsan a földre teperték az ügynökök, ekkor esett le az egyik cipője, amit az akció közben ledobáltak a színpadról. Minderről videó is készült.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Új videó terjed a közösségi médiában a Donald Trump elleni merénylet utáni pillanatokról. A felvételen a színpad háta mögött állva vette fel valaki a zűrzavart, de az is kiderül, mi történt a politikus cipőjével, írja a Daily Mail.

A merénylő lövései után a titkosszolgálat gyorsan közbelépett, és azonnal elszigetelte Trumpot. A földre került politikus, miközben még mindig a sokk hatása alatt állt, kétségbeesetten azt kérte az ügynököktől:

„Hadd vegyem fel a cipőmet, hadd vegyem fel a cipőmet”.

Az új videóban látható, ahogy az ügynökök ledobják Donald Trump cipőjét a színpadról a biztosítás érdekében. A felvételen Trump zavarodottsága és az ügynökök gyors reakciója egyaránt jól érzékelhető.

Egy interjúban Trump megerősítette, hogy az ügynökök erőteljes intézkedései miatt esett le a cipője.

„Az ügynökök olyan erősen rám vetették magukat, hogy leesett a cipőm” - mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump dicsérte biztonsági csapatának gyorsaságát és erejét, és elmondta, hogy csak egy kisebb zúzódást szerzett a karján, amikor egy ügynök a földön tartotta.

A politikus azt is elárulta, hogy a lövöldözés után vissza akart térni a pódiumra, és folytatni szerette volna a beszédét, amit végül nem hagytak neki.

A cipődobálást megörökítő videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Kórházba került egy teljes magyar turistacsoport, miután ettek egy romániai panzióban
A panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsorával vagy hétfői reggelivel lehetett a gond. Az ügyben vizsgálatot indítottak.


Egy negyvennégy tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek, írja az MTI az Adevarul hírportál alapján.

A lap szerint

hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első tieznkét - gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó - magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a csoport többi tagja is, hasonló, ételmérgezési tünetekkel.

Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták és otthonról is behívták az orvosokat.

Az egészégügyi szakemberek

szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott.

A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter szerint a Fidesz egyik képviselőnője is a néppárti Metsolára szavazott az EP-ben
Egy európai pártcsaládhoz tartozik a Tisza Párt és az Európai Parlament újraválasztott vezetője. Magyar Péter közös fotóval gratulált Roberta Metsolának.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Közös fotóval gratulált Magyar Péter az Európai Parlament újraválasztott elnökének. A Tisza Párthoz hasonlóan néppárti Metsola újrázását 720 képviselőből 562 támogatta a mai titkos szavazáson.

„Mielőtt a propagandasajtó elkezdené háborúpártisággal és egyéb hazugságokkal támadni, itt jelzem, hogy a Fidesz egyik képviselőnője előttem mondta Roberta Metsola-nak, hogy ő is rá szavazott”

– jegyezte meg a poszt végén Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Jégesővel jött az enyhülés – 140 kilométer hosszan szakadt le az ég
Az elképesztő hőséget rövid időre szakadó jégeső váltotta, amikor 140 kilométer hosszan kezdett egyszerre esni.


Rövid időre ugyan, de vihar váltotta a kánikulát a Balatontól a Vértesen át egészen a Börzsönyig – derül ki az Időképről. A viharfelhők északról érkeztek, majd késő délelőtt egyszerre, egy vonalban, a Dunántúl északkeleti felétől kezdődően,

nagyjából 140 kilométer hosszan kezdett egyszerre szakadni az eső.

A közösségi oldalon sokan posztoltak a viharról. Ezt a videót a szakadó jégesőről például Nagyvenyimből töltötték fel:

Kedden egyébként elképesztő forróság taglózta le az országot, a met.hu szerint tíz megyére 3-as, a többi kilencre pedig 2-es fokú vészjelzést adtak ki a hőség miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET: