HÍREK
A Rovatból

Már megint drágul a benzin – szerdától újabb áremelés jön

A kutaknál kifizetett pénz nagyjából fele az államkasszában landol jövedéki adó formájában. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára is azt nyilatkozta, hogy a magas árak sokkal inkább az unió legmagasabb, 27 százalékos ÁFA-kulcsa miatt, és a tavaly bevezetett különadók miatt vannak.

Link másolása

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen emelkedni fog – írta meg a holtankoljak.hu.

Ez azt jelenti, hogy a benzin esetében bruttó 7 forinttal, a gázolajnál bruttó 10 forinttal kell majd többet fizetni.

Ezek szerint az alábbi átlagárakat fogjuk tapasztalni szeptember 20-tól:

95-ös benzin: 662 Ft/liter

Gázolaj: 686 Ft/liter

Az RTL Híradó arra is emlékeztetett, hogy a kutaknál kifizetett pénz nagyjából fele az államkasszában landol jövedéki adó formájában. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára is azt nyilatkozta, hogy a magas árak sokkal inkább az unió legmagasabb, 27 százalékos ÁFA-kulcsa miatt, és a tavaly bevezetett különadók miatt vannak.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Mi történhetett? Pintér Sándor azonnali hatállyal menesztette az idegenrendészeti főigazgatóság vezetőjét
Halmosi Zsolt vezetői kinevezését indoklás nélkül vonta vissza a belügyminiszter. Menesztette a Komárom-Esztergom megyei főkapitányt is.

Link másolása

Magyarország belügyminisztere 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte - írja szombati közleményében a Belügyminisztérium.

A tárcavezető 2023. október 1. hatállyal

Seres József rendőr ezredest bízta meg az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztásának ellátásával.

Pintér emellett szeptember 30. hatállyal - szintén indokolás nélkül - visszavonta Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányának vezetői kinevezését is. Helyére október 1. hatállyal Boross Zoltán László rendőr ezredest nevezte ki.

Farkas Gábor a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatói lesz október elsejétől.

(Forrás: MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Trükközve próbálták a felmondó tanárokat megfosztani a végkielégítésüktől néhány iskolában – állítja a PDSZ
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra figyelmeztette a státusztörvényt elutasító tanárokat, hogy ne lemondással szüntessék meg a jogviszonyukat.

Link másolása

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint néhány iskolában trükközve próbálták megfosztani a végkielégítésüktől a felmondó tanárokat.

A PDSZ a péntek reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy aznap van az utolsó nap, amikor nyilatkozatot tehetnek azok, akik nem fogadják el, hogy 2024-től a státusztörvény hatálya alatt dolgoznak. Nekik október 31-ig kell dolgozniuk, ezután november 29-ig a felmentési idejüket töltik, majd november 30-án megszűnik a jogviszonyuk.

„Néhány intézményben azonban trükköznek.

Erről azt kell tudnotok, hogy ez idő alatt lemondással is meg lehet szüntetni a jogviszonyt, ahogy később is, csakhogy ekkor nem jár felmentési idő alatti munkavégzés alóli mentesülés és fizetés (távolléti díj), és nem jár 1-3 havi bérnek megfelelő végkielégítés sem.

Ez csak akkor jár, ha a fent említett nyilatkozatot teszed meg. Ne írj tehát alá lemondásról szóló dokumentumot akkor se, ha erre az igazgató kötelez!” – figyelmeztetett Facebook-bejegyzésében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Lódarazsak és haláleset a szlovák választásokon, egy férfi pedig a személyi igazolványát is bedobta az urnába
Zajlik a szlovák parlamenti választás, furcsa és tragikus esetek akasztják meg néhol a voksolást.

Link másolása

Furcsa eset színezte a szlovák választást Eperjes megye egyik településén. Valamiért ugyanis a személyi igazolványát is a borítékba rakta egy férfi – írta a parameter.sk híroldal.

A személyi igazolványával együtt a borítékot pedig bedobta az urnába.

A helyi bizottság tagjai szerint a férfi csak a szavazatok összeszámlálása után kaphatja vissza az igazolványát.

Amúgy sem eseménytelen a választás Szlovákiában: A homonnai járásbeli Gruzovce községben lódarazsak fogadták a választókat, a tűzoltók végül eltávolították a darázsfészket, és lehetett voksolni.

Považská Bystrica egyik városrészében sajnálatos eset történt: A szavazóhelyiségben esett össze egy választó. A mentők sietve a helyszínre érkeztek, de már nem tudtak segíteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Videón, ahogy a falat áttörve hajt be egy rendőrkapitányságra egy sofőr
Az amerikai kapitányság biztonsági kamerája felvette az esetet. A sofőrt terrorizmussal és más bűncselekményekkel is megvádolták.

Link másolása

A New Jersey államban található Independence Township rendőrsége egy videót publikált, amin egészen sajátos módon jut be valaki a kapitányságra: az autóval hajt be a falon keresztül.

A BBC szerint a férfit terrorizmussal és más bűncselekményekkel is megvádolták, de nem ez a legfurcsább az esetben. A sofőr ugyanis miközben áttörte a falat, a Guns N’ Roses Welcome to the Jungle-jét hallgatta teljes hangerővel.

A kapitányság biztonsági kamerája felvette az esetet, amely még szeptember 20-án történt.

A rendőrség szerint ez aznap a második töréstesztje volt az autósnak, ugyanis korábban szándékosan nekiment egy lakás garázsának.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk