HÍREK

Magyar Péter: Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják

„Amit tettem, számukra megbocsáthatatlan” – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjúban és hozzátette: azt is el tudja képzelni, hogy egy ponton börtönbe zárják. Varga Judit exférje Novák Katalin köztársasági elnök lemondása és a volt igazságügyi miniszter visszavonulása után lépett színre (rendszer)kritikus Facebook-bejegyzésivel.  

Link másolása

Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjújában újra elmondta, hogy ő belülről már évek óta kritizálta a rendszert „az egyetemek alapítványba szervezésétől kezdve a propagandán át az állandó félelemkeltésig, ellenségképzésig”. A négy kétharmados siker viszont azt bizonyítja, hogy „az állami propagandát irányító miniszter hozza az eredményeket”. Varga Judit exférje úgy gondolja, nem az a cél, hogy művelt, nyitott gondolkodású, önálló fiatalokat neveljenek, hanem olyan tömeget, amelyet egy leegyszerűsített propagandával könnyű irányítani.

„Azt látom, itt már rég csupán a hatalom megtartásáról szól a kormányzás, ez a fő cél. A polgári kormányzás valóban politikai termékké silányult” – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Magyar, aki úgy gondolja:

a jelenlegi helyzet fenntartása nemcsak a Fidesz, de Gyurcsány érdeke is, ők „egymást tartják fenn”.

Emiatt „valós igény van egy olyan új, középen álló, ráaggatott ideológiáktól mentes erőre”, amely „komolyan veszi a választópolgárokat, és az ország előtt álló valódi problémákra koncentrál, tisztességesen kommunikál a másképp gondolkodókkal, és fő feladatának a mindenkori hatalom ellenőrzését, korlátozását tartja”.

Magyar szerint a kormányban tartanak tőle, mert „a színre lépésével kialakulhat egyfajta hógolyóeffektus, ami lavinává nőhet”.

„Nyilván nem véletlenül költenek 50 millió forint közpénzt egy egészen alpári lejárató kampányra velem kapcsolatban, miközben persze hivatalosan azt kommunikálják, hogy nincs itt semmi látnivaló.

A jobboldali többségnek sem tetszik, hogy közpénzből finanszírozott Megafon-szerű képződmények működnek. Ez se nem keresztény, se nem konzervatív, se nem polgári.

Láttam olyan belső reprezentatív felmérést, amit még nem hoztak ki, amely azt mérte, hányan hallottak erről az ügyről, mi a visszhangja. Hetven százalék körüli többség mondta azt, hogy Rogánnak mennie kell” – mondta.

Magyar biztos abban, hogy itthon jó ideig nem lesz munkája és mivel már most számos eljárást indítottak ellene, a következő 5-10 évben arra számít, hogy rendőrségre és bíróságra kell járkálnia. Azt nem gondolja, hogy fizikai atrocitás érheti, de azt tanácsolták neki, hogy kérjen magának 24 órás védelmet. „Amit tettem, számukra megbocsáthatatlan” – mondta Magyar, aki azt is el tudja képzelni, hogy egy ponton börtönbe zárják, ám szerinte most a kifárasztására játszanak.

Ám miután véget ért a kampány és alábbhagynak az indulatok, úgy látja, hogy példát statuálhatnak vele.

A Diákhitel Központ volt vezetője szerint sokaknak elege van abból, hogy minden döntés egy ember kezében fut össze

„Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de úgy látom, a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják.

Holott a demokráciának nem tesz jót, ha bizonyos klikkek irányítják a jogalkotást, titkos kormányhatározatokat lobbiznak ki saját pénzügyi érdekükben.”

Magyar hozzátette: ha el is indít saját pártot, az ideológiától független lesz, amely ügyeket karol fel, a nemzeti minimumra törekszik. „Ha minden marhaságról nemzeti konzultációt folytatunk, az eutanáziáról miért nem lehet megkérdezni az emberek véleményét?” – mondta Karsai Dániel ügye kapcsán.

Magyar szerint sok tisztességes ember dolgozik a pártban, akik „soha nem vennének ki a közösből”. Szóba került az is, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel megromlott a viszonyuk, amiben Magyar szerint a kritikái mellett a válása is közrejátszott. „Megmondták nekem akkoriban: a volt feleségem a politikai közösségük tagja, és bármit csinálok, őt fogják védeni. Aztán olyan jól megvédték, hogy egy szombat reggel lemondatták” – mondta.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártjának színeiben indulna a Gyurcsány Ferencet játszó színész
Sás Péter eredetileg függetlenként indult volna a mezőhegyesi polgármesteri székért, de lehet, hogy inkább mégis a TISZA Pártot választja.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Erősen gondolkodik azon a független Sás Péter, hogy inkább Magyar Péter pártjának színeiben induljon a mezőhegyesi polgármester-választáson, írja a Telex. A színészt a legtöbben a 2013-as, szédületesen rossz Elment az öszöd című filmből ismerhetik, amiben Gyurcsány Ferencet alakította.

Sás Péter a Talpra Magyarok! Közösség alapítójának mezőhegyesi állomásán, a közönség soraiból kilépve élő adásban kérdezett Magyartól. Arról érdeklődött, az általa csak Lézer Jankónak becézett Lázár Jánost, aki állítása szerint a műemléknek számító ménesparancsnoki épületet rombolja (habár erre konkrét bizonyítékot nem hoz fel), hogyan lehetne számon kérni.

Magyar szerint számtalan ehhez hasonló esetet lehetne sorolni Budapesten és vidéken is, „annyi történik, hogy nem működik az állam”, kézi irányítással működnek a hivatalok. Egy kormányváltás után ezeket nem fogják tudni visszaépíteni, de a hivatalokat újra működésre tudják bírni, és „el tudjuk kerülni, hogy a propaganda, azt hiszem, a legolvasottabb online portál, az Index, olyan interjút készítsen Tiborcz Istvánnal, a nemzet vejével, amelyben nem arról kérdezik, hogy 36 évesen hogy 500 milliárd forintja, azon kívül, hogy tehetséges, amit kár lenne tagadni, hanem arról kérdezik, hogy valóban mit tesz a nemzeti örökség, az épített örökség védelméért.”

Magyar Péter és a színész beszélgetését a lenti videóban 29:23-tól lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Deutsch Tamás: Ki a f*sz az a Magyar Péter?
De azért vitázna vele, hisz erről már korábban is beszélt.

Link másolása

Erősen indította a kormányközeli Mandinernek adott interjúját Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője:

„De most komolyan, »who the fuck is« Magyar Péter? Ennyi.”

Magyarul ez nagyjából annyit tesz, mint „ki a f*sz az a Magyar Péter”, ami minimum érdekes, mivel Deutsch megerősítette, hogy a pártok listaállítása, május harmadika után „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni.

Tovább árnyalja a képet, hogy a Deutsch Tamást indító kormánypártokhoz közel álló Megafon Központ

az elmúlt hónapban csak a Facebookon több mint 148 millió forintott költött hirdetésre, a pénz zöme pedig pont a Magyar Péterről szóló bejegyzésekre ment el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Orbán Ráhel bababoltjának új kihívója lett: Mészáros Lőrinc megvette a Brendont
Újabb tevékenységi körrel bővült a legsikeresebb magyar portfóliója.

Link másolása

„Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek” – jelentette be közleményében a Mészáros Csoport.

Mészárosék szerint az akvizíció célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszútávon biztosított legyen, és ráadásul „a Mészáros csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé”.

A csoport ugyan eddig nem foglalkozott babatermékekkel, közleményük szerint az felvásárolt vállalat

„koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás”.

A harminc éve alapított Brendon tizennyolc üzlethelyiséggel rendelkezik az országban, árbevétele pedig 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk