HÍREK

Magyar Péter: Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják

„Amit tettem, számukra megbocsáthatatlan” – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjúban és hozzátette: azt is el tudja képzelni, hogy egy ponton börtönbe zárják. Varga Judit exférje Novák Katalin köztársasági elnök lemondása és a volt igazságügyi miniszter visszavonulása után lépett színre (rendszer)kritikus Facebook-bejegyzésivel.  

Link másolása

Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjújában újra elmondta, hogy ő belülről már évek óta kritizálta a rendszert „az egyetemek alapítványba szervezésétől kezdve a propagandán át az állandó félelemkeltésig, ellenségképzésig”. A négy kétharmados siker viszont azt bizonyítja, hogy „az állami propagandát irányító miniszter hozza az eredményeket”. Varga Judit exférje úgy gondolja, nem az a cél, hogy művelt, nyitott gondolkodású, önálló fiatalokat neveljenek, hanem olyan tömeget, amelyet egy leegyszerűsített propagandával könnyű irányítani.

„Azt látom, itt már rég csupán a hatalom megtartásáról szól a kormányzás, ez a fő cél. A polgári kormányzás valóban politikai termékké silányult” – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Magyar, aki úgy gondolja:

a jelenlegi helyzet fenntartása nemcsak a Fidesz, de Gyurcsány érdeke is, ők „egymást tartják fenn”.

Emiatt „valós igény van egy olyan új, középen álló, ráaggatott ideológiáktól mentes erőre”, amely „komolyan veszi a választópolgárokat, és az ország előtt álló valódi problémákra koncentrál, tisztességesen kommunikál a másképp gondolkodókkal, és fő feladatának a mindenkori hatalom ellenőrzését, korlátozását tartja”.

Magyar szerint a kormányban tartanak tőle, mert „a színre lépésével kialakulhat egyfajta hógolyóeffektus, ami lavinává nőhet”.

„Nyilván nem véletlenül költenek 50 millió forint közpénzt egy egészen alpári lejárató kampányra velem kapcsolatban, miközben persze hivatalosan azt kommunikálják, hogy nincs itt semmi látnivaló.

A jobboldali többségnek sem tetszik, hogy közpénzből finanszírozott Megafon-szerű képződmények működnek. Ez se nem keresztény, se nem konzervatív, se nem polgári.

Láttam olyan belső reprezentatív felmérést, amit még nem hoztak ki, amely azt mérte, hányan hallottak erről az ügyről, mi a visszhangja. Hetven százalék körüli többség mondta azt, hogy Rogánnak mennie kell” – mondta.

Magyar biztos abban, hogy itthon jó ideig nem lesz munkája és mivel már most számos eljárást indítottak ellene, a következő 5-10 évben arra számít, hogy rendőrségre és bíróságra kell járkálnia. Azt nem gondolja, hogy fizikai atrocitás érheti, de azt tanácsolták neki, hogy kérjen magának 24 órás védelmet. „Amit tettem, számukra megbocsáthatatlan” – mondta Magyar, aki azt is el tudja képzelni, hogy egy ponton börtönbe zárják, ám szerinte most a kifárasztására játszanak.

Ám miután véget ért a kampány és alábbhagynak az indulatok, úgy látja, hogy példát statuálhatnak vele.

A Diákhitel Központ volt vezetője szerint sokaknak elege van abból, hogy minden döntés egy ember kezében fut össze

„Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de úgy látom, a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják.

Holott a demokráciának nem tesz jót, ha bizonyos klikkek irányítják a jogalkotást, titkos kormányhatározatokat lobbiznak ki saját pénzügyi érdekükben.”

Magyar hozzátette: ha el is indít saját pártot, az ideológiától független lesz, amely ügyeket karol fel, a nemzeti minimumra törekszik. „Ha minden marhaságról nemzeti konzultációt folytatunk, az eutanáziáról miért nem lehet megkérdezni az emberek véleményét?” – mondta Karsai Dániel ügye kapcsán.

Magyar szerint sok tisztességes ember dolgozik a pártban, akik „soha nem vennének ki a közösből”. Szóba került az is, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel megromlott a viszonyuk, amiben Magyar szerint a kritikái mellett a válása is közrejátszott. „Megmondták nekem akkoriban: a volt feleségem a politikai közösségük tagja, és bármit csinálok, őt fogják védeni. Aztán olyan jól megvédték, hogy egy szombat reggel lemondatták” – mondta.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter Orbán Viktornak: „Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”
A miniszterelnök a héten betiltott brüsszeli esemény kapcsán kesergett a jogállam állapotáról, majd jött a TISZA Párt politikusa, és tartolt.

Link másolása

A kampányidőszak beindulásával magas fokozatra kapcsolt Orbán Viktor Facebook-oldala is. Hol van már február eleje, amikor Novák Katalin kegyelmi ügyének kirobbanása és a köztársasági elnök lemondása után a miniszterelnök egy hétre eltűnt a közösségi médiából?

Manapság megint visszatért a több poszt/nap tempóra, általában a kampányra tartogatott témák lövöldözésével. Így volt ez szombat délután is, amikor a miniszterelnök (Facebook-oldalának kezelője) a héten Brüsszelben betiltott (majd később mégis engedélyezett) szélsőjobboldali találkozó kapcsán osztotta meg gondolatait a jogállamiság nyugati pusztulásáról.

Aztán megérkezett, már-már menetrendszerűen Magyar Péter, és mondhatni, mindent vitt. A TISZA Párt ellenzéki politikusa a bejegyzés alatti kommentjében azt írja:

„Jó duma. Önök pedig kirúgatták Tarr Zoltán háromgyermekes református lelkészt, aki fel mert szólalni a több százezres április 6-i rendezvényünkön. És állásuk elvesztésével fenyegetik a vidéki embereket, ha eljönnek a TISZA Párt rendezvényeire. Mikor veszett el Önből a demokrata, Miniszterelnök Úr? Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”

Bő egy órával a komment után Orbán bejegyzésén több mint 1800 reakció volt, igaz 1100-700 a nevetős arcok vezettek. Ezzel szemben ugyanekkor Magyar Péter kommentjén már több mint 3000 ezer lájk, szemben pár tucatnyi nevetős vagy dühös fejjel.

Ha ez nem kampány, akkor semmi nem az! Magyar Péter egyébként nem sokat tétlenkedik, mert kevéssel a bejegyzés írása előtt még fotós kollégánknak pózolt a Városligetben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter is kinn tekert az I Bike Budapesten – fotósunknak meg is állt egy kis időre
A TISZA Párt politikusa megállt lapunknak egy fotó erejéig. Párja társaságában volt a rendezvényen.

Link másolása

Kis túlzással a fél magyar sajtó Magyar Pétert kereste a szombati I Bike Budapest rendezvényen – számolt be a helyszínen tartózkodó kollégánk.

A legtöbben azonban nem szúrták ki a tömegben, sőt a városligeti nagy közös bringaemelésen sem.

Fotósunknak azonban szerencséje volt: nem sokkal a rendezvény hivatalos vége után a napozórét és a Néprajzi Múzeum közötti részen összefutott a TISZA Párt alelnökével, aki meg is állt egy fotó erejéig.

A politikus párjával vett részt a tekerésen, ahol egyébként szimpatizánsok körében is biciklizett. Kollégánknak elmondta: jól érezték magukat a délután során.

Magyar Péter korábban egyébként be is jelentkezett a város legnagyobb biciklis rendezvényéről:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Kettesével járnak majd az ellenőrök a kórházakban, „vizuálisan ellenőrzik” a betegjelenlétet
A Belügyminisztérium elmondta, nem igazoltatják majd a betegeket. Céljuk az, hogy hatékonyabb legyen az ellátás.

Link másolása

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, revizorokat küldene a kórházakba a Belügyminisztérium.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) erről levélben értesítette az állami intézményeket. „A levelekből az derül ki, hogy legalább 2 fős mobil ellenőrző csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban. Ezeknek az lesz a feladatuk, hogy ellenőrizzék az orvosok és a szakdolgozókat abban, hogy munkaidőben valóban ott vannak az egészségügyi intézményben” – mondta el Élő Anita a Válasz Online újságírója az RTL Híradójának.

Az ellenőrzések célja, hogy hatékonyabb legyen az ellátás. A munkaidő mellett vizsgálják majd a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást, a várólisták kialakulásának okait és az állami anyagi források felhasználását. Azaz például azt is, hogy egy beteg ténylegesen az osztályon van-e és nem csak papíron számolja-e el a kórház az ellátását.

A csatorna érdeklődött a Belügyminisztériumnál is. Ott azt közölték:

a betegeket nem igazoltatják, a betegjelenlétet vizuálisan ellenőrzik.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint az ellenőrzés nem oldja meg a szakemberhiányt és az alulfinanszírozottságot sem. A Független Egészségügyi Szakszervezetnél azt mondták, a jelenléti íveket is vizsgálni kellene, mivel most szerintük havonta átlagosan egy műszaknyi túlórát nem fizetnek ki a dolgozóknak.

Az RTL Híradó riportja a kórházi ellenőrökről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Fotókon az idei I Bike Budapest, amin Karácsony Gergely és Magyar Péter is részt vett
A szervezők és a hatóságok szerint mintegy 15 ezren vettek részt a tekerésen a változékony idő ellenére is. A bringások elmondták 12 követelésüket is.

Link másolása

„Ma bringás várost csináltunk Budapestből. Ismét. A cél már csak az, hogy az év többi, 364 napján is ilyen legyen a város” – hangzott el az idei I Bike Budapest kerékpáros felvonulás végállomásán, a Városligetben.

Az ide rendezvényen a Magyar Kerékpárosklub és a rendőrség becslése alapján szombaton több mint 15 ezren bringáztak át a városon.

A felvonulás célja az volt, hogy megmutassák, óriási szükség van a kerékpárosbarát fejlesztésekre, valamint elérjék, hogy a következő városvezetés teljesítse azt a 12 pontot, amit a bringás Budapestért állítottak össze. A követelések a következők:

Az idei I Bike Budapesten részt vett Karácsony Gergely főpolgármester mellett a TISZA Párt alelnöke, a politikai életbe nemrég berobbant Magyar Péter is.

A rendezvényt végigkísérte fotós kollégánk is, itt nézhetitek vissza az eseményt az ő objektívján keresztül:

Link másolása
KÖVESS MINKET: