HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter megígérte, hogy sokkal elővigyázatosabb lesz, miután balhéba keveredett az Ötkertben

A közösségi médiában a kommentelők többnyire támogatásukról biztosították a Tisza Párt arcát a péntek hajnali balhéja után, de sokan felelősségteljesebb viselkedést várnak és kérnek tőle.


Elővigyázatosságra intik, egyúttal felelősségteljesebb és higgadt viselkedést vár el Magyar Pétertől a közösségi médiában a kommentelők többsége a Tisza Párt alelnökétől a péntek hajnali balhéja után. Sokan továbbra is a támogatásukról biztosították.

Ahogyan beszámoltunk róla, Magyar Pétert péntek hajnali 5 óra körül biztonsági őrök vezették ki az Ötkert nevű szórakozóhelyről. A közösségi médiában sokakat foglalkoztat a tiszás politikus balhéja. Egyikük ezt írta Magyarnak:

„Lehet nem lesz népszerű, de nekem az a véleményem, támadási felületet biztosítasz azzal, hogy összevissza jársz-kelsz mindenhová. Politikus lettél, ami nem egyszerű történet, kiteszed magad rengeteg mahinációnak. Ébernek és elővigyázatosabbnak kellene lenned. Néha a kevesebb több.”

Egy másik kommentelő is higgadtságra intette a Tisza Párt arcát:

„Péter, mindent meg fognak tenni, hogy egy agresszív embernek mutasd magad. Nagyon okosnak, higgadtnak, előrelátónak kell lenned. A csapdahelyzeteket fel kell mérni előre és kikerülni. Ki kell térni!! Fontos miattad, a hazánk miatt, miattunk.”

Sokan továbbra is támogatásukról biztosították Magyart:

„Támogatjuk Magyar Pétert, de sajnos egyet kell értenem az előttem szólóval. Nem szeretem pl. ha itallal a kezében nyilatkozik, vagy éppen az ilyen balhés bulikat. A fiatalokkal más úton is lehet kapcsolatot építeni, ami a fejlődést szolgálja. Ne etesse feleslegesen kérem a propagandát. Más módja is van a pihenésnek, és bizony meg kell húzni azokat a bizonyos határokat. Most először fogalmaztam meg kritikát, kérem viselkedjen méltóan. Köszönöm, ha elolvassa, a jószándék vezérelt!”

„Háromgyerekes anyaként írom: nem tud a gyerekem olyat elkövetni, amiért ne állnék mellette. A fenti történet meg sem rendítene, még akkor sem, ha nem érezném helyénvalónak. De ön nem a gyermekem. Anyaként teljes mértékben felmentem. De én Önben nem a gyermekemet akarom látni. Én egy felnőtt, érett, önreflexióra képes embert szeretnék látni. Olyat, akinek bizalmat szavaztam, aki reményt és hitet adott, hogy lehet másképp. 43 évesen túl kell jutni a gőz kieresztésének ilyetén módjától. Megértem és elfogadom, hogy váratlanul érte mindaz, ami önre zúdult. Vállalta. Igen: szörnyű nehéz, de ehhez a feladathoz fel kell nőni. Vállalni a felelősséget, és igen: lemondani ezer dologról, ami ezzel jár. Nem irigylem. De a döntés Önnél van. Én, egy személyben elfogadom azt is, ha ez sok, ha nem ön-azonos. Én nem fogok Önre követ vetni, ha nem vállalja ezt az utat. S ha mégis rálép erre a caminóra: én leszek a legboldogabb, hogy a hátralévő rövid földre szabott időmben megélhetem: egy igazi államférfi áll az ország élén.”

Mások elővigyázatosságot kérnek Magyartól:

„Teljesen egyet kell értsek az óvó hangokkal. Isten mentsen attól, hogy egy illuminált, fanatizált ellendrukker kést rántson, akárcsak a tömegben, ahol táncolsz! Megszűntél hétköznapi ember lenni, lehet ezt neked, aki ennyire közvetlen vagy, nehéz lesz megszoknod, de sajnos nincs más választásod a mai viszonyok közt Magyarországon! Vigyázz magadra kérlek és vigyázzanak is rád!”

„Üdv Péter! Érthető az elvegyülés, kötetlen szórakozás igénye, de ez itt most, mindenféle szempont szerint »vakmeleg«, és a szó szoros értelmében veszélyes is... nem kevesen vadásznak rád... gondold át mi éri meg, és meddig.”

„A hibák számát is csökkenteni kell, mert nem lehet mindig magyarázkodni. Sokkal összeszedettebben, koncentráltabban kell működni, különben elhagynak egy idő után az emberek. Már nem lehet azt a fajta életet élned, amit annak előtte. Sajnálom, de azt kell írjam, az út, amit választottál, ezzel (is) jár.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Riasztás van zivatar miatt, hét megyében is figyelmeztetnek a nagy melegre
Ahogy nyugat felé haladunk, egyre nagyobb az esély a csapadékra. Kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt Békés és Csongrád-Csanád megyében.


Szombaton az ország különböző részein eltérő időjárási viszonyokkal kell számolni. A keleti és északkeleti régiókban a fátyolfelhős ég mellett több napsütés várható, míg nyugaton inkább felhős idő lesz, sőt, tartósan borult tájak is lehetnek. Eső, zápor szinte bárhol előfordulhat, de nyugaton és délen zivatar is lehetséges.

Ahogy nyugat felé haladunk, egyre nagyobb az esély a csapadékra. Az északkeleti és északi szél élénk lökésekkel érkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között alakul, de a csapadékos dunántúli tájakon 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Késő este 19 és 28 fok közötti hőmérséklet várható.

A HungaroMet citromsárga riasztást adott ki zivatar miatt több délnyugati járásban is. Baranyában, Bács-Kiskunban, Békésben, Csongrád-Csanádban, Somogyban és Tolnában zivatarra és felhőszakadásra figyelmeztetnek, míg Zalában és Vasban esőt is jósolnak.

Kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt Békés és Csongrád-Csanád megyében. Citromsárga figyelmeztetést Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Hír TV-től kirúgott Pálffy István polgárőrként dolgozik Balatonkenesén
Az egykori műsorvezető elmondta, hogy már többször rátámadtak, de azt is elárulta, hogy jelentkezett tartalékos katonának is. Mivel novemberben tölti be a nyugdíjkorhatárt, vagyis a 65 évet, végül mégsem vágott bele.


Nem hallhattunk Pálffy Istvánról azóta, hogy 2023-ban mindössze egy nap után kirúgták a Hír TV-től, miután azt mondta a Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetése során, hogy „türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké”. Most a Blikk talált rá a volt műsorvezetőre, akiről kiderült, hogy polgárőrként dolgozik Balatonkenesén.

Pálffy a lapnak elmondta, hogy valójában már négy éve szolgál, a Covid idején kezdte, akkor főleg az idősek védelme és ellátása volt a feladatuk.

„Manapság autóval, biciklivel vagy éppen gyalog járom a helyet az előírt egyenruhában, ez már rutinszerűen megy. Alapvetően ez egy kétezer fős, nyugis település, de a nyár beköszöntével minket is eláraszt a tömeg. Fesztiválok, sportversenyek és egyéb rendezvények biztosítása is a feladataink közé tartozik, de a balesetek megelőzése és kezelése is. Egy motorcsónakunk is van, ha szükség lenne ránk a vízben”

– mondta a néhai műsorvezető.

A volt műsorvezető elmesélte, hogy munkája során már érte fizikai atrocitás is. Egyszer egy kerti partira hívták ki őket, mert a szomszédok túl hangosnak találták, de két fiatal rájuk támadt és dulakodni kezdett. „Szerencsére a társaság többi tagja leszerelte őket, nem történt komoly baj, így végül nem is jelentettük” – mondta. Egy másik alkalommal a sötétből támadt rá valaki, de hozzátette, hogy „ezek viszonylag ritka esetek, alapvetően minden rendben szokott menni.”

Pálffy a Blikknek elmesélte, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnökségében is dolgozik, és jelentkezett tartalékos katonának is. Azonban nem sikerült a Magyar Honvédség szolgálatába állnia, mert az összes vizsgálat túl sok időt vett volna igénybe.

„Felkerestem a Veszprém vármegyei parancsnokságot, ahol az alezredes parancsnok tájékoztatott, hogy többek között orvosi, alkalmassági, pszichológiai vizsgálatokon és egy felkészítő táboron is részt kell vennem, és mire a menetrend végére érek, nagyjából kilenc hónap telik el”

– magyarázta Pálffy. Mivel novemberben tölti be a nyugdíjkorhatárt, vagyis a 65 évet, végül mégsem vágott bele a procedúrába, mert mindössze három hónapot szolgálhatott volna.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
A Bethesda kórház klímájára nem jutott pénz, pedig a reformátusok 2,5 milliárdot kaptak az egyszázalékos felajánlásokból
A Népszava próbálta kideríteni, hogy a református egyház mikor értesült a történtekről, de erre a református zsinat kommunikációs osztálya nem adott konkrét választ.


Több mint két és fél milliárd forintot kaptak tavaly a reformátusok egyszázalékos felajánlásokból, de a Bethesda Gyermekkórház klímaberendezésének javítására és bővítésére mégsem jutott pénz – írta meg a Népszava.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Bethesda Gyermekkórház a közösségi médiában kért segítséget. Azt írták, hogy

a műtétek tervezhetősége bizonytalan lett, mert elromlott egy klíma, és a szakrendelőkbe is sürgősen szükség lenne klímaberendezésekre.
Emiatt tízmillió forint adományt kértek a követőiktől. Az elmúlt napokban országszerte több kórházban is meghibásodtak a klímaberendezések, ami miatt műtétek és sürgős kezelések maradtak el. A gyerekkórház klímaberendezésének javítására és a szakrendelők klimatizálására fél nap alatt összegyűlt a szükséges pénz.

A Népszava azt írja:

megkérdezték a kórházat, miért nem magától értetődő, hogy a fenntartó egyház fizeti ki a javítást, de erre nem kaptak választ.

A portál a református zsinat kommunikációs osztályától azt próbálta megtudni, hogy az egyház mikor értesült a történtekről: a kórház felhívása előtt vagy után. Az egyház válaszképpen a közleményüket ajánlották tájékozódási pontnak, amely azonban ezzel a kérdéssel nem foglalkozott.

A közleményből viszont kiderült, hogy a Ferencváros Torna Club sportolóinak és dolgozóinak 10 millió forintos támogatásával gyorsan megoldódott azon helyiségek klimatizálásának finanszírozása, ahol erre sürgősen szükség volt. Sőt,

„egy névtelenségét kérő kiemelt nagy összegű adományozónknak; az összefogásban részt vevő számtalan támogatónknak és a cégek felajánlásának köszönhetően még nagyobbat álmodhatunk, és azon helyiségek is sorra kerülnek a klimatizálásban, amelyeket nem is remélhettünk”.

Ugyanakkor arról is írtunk, hogy Magyar Péter félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak, erről a Tisza párt alelnöke és EP-képviselője pénteken számolt be Facebook-oldalán. Hozzátette, mindenkit arra biztat, hogy aki teheti, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy Miskolcon leállt a daganatos betegek sugárkezelése, mert elromlott a klíma, a Debreceni Gyermekklinikára pedig szülők vittek be ventilátorokat és léghűtőket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Káosz a reptereken: magyar utasokat is cserben hagyott a Wizz Air, akik Szicíliában és Mallorcán tartózkodtak
Világszerte 30 697 repülő késett, és 3 477 járatot töröltek, melyek közül a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren eddig összesen 133 késés és 16 járattörlés történt.


Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy több bank, médiacég és légitársaság számítógépes rendszere is leállt világszerte pénteken egy windowsos gépeket sújtó hiba miatt. Több repülőjáratot töröltek, tévécsatornák nem tudtak élőben közvetíteni, és gondok vannak a londoni értéktőzsde oldalával is.

Szicíliában és Mallorcán is a reptereken rekedtek magyarok a Wizz Air járatainak törlései miatt – írja a Telex.

Cataniában már az oda tartó járatot is törölték az informatikai problémák miatt, Mallorcán pedig a 20:40-kor érkező gép csak hajnali 03:20-kor landolt, majd üresen indult vissza Budapestre.

A Telex egyik kollégája Baselben ragadt, miután a Wizz Air két egymást követő napon is törölte a járatát. Csütörtökön még úgy tűnt, hogy egy pénteki pótjárattal hazajuthat, de péntek este 9-kor, többszöri halasztás után derült ki, hogy aznap sem érkezik gép. A portál több olvasója is jelezte, hogy több mint tíz órás késésekkel sikerült csak elindulniuk.

A Wizz Air este fél 11-kor közölte, hogy az informatikai szolgáltatói probléma megoldódott, és az online felületeik újra működnek.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Microsoftnál van a hiba, mert csütörtök éjjel több amerikai légitársaságnál jelentkeztek problémák a Microsoft Azure felhőszolgáltatásában tapasztalt hiba miatt, de azt néhány órával később javították. A péntek reggeli globális kimaradásoknál is jelezte a Microsoft, hogy vizsgálja az esetet. Végül kiderült, hogy a probléma a CrowdStrike nevű kiberbiztonsági cégnél történt.

A CrowdStrike hibás frissítést adott ki, amely

több ezer windowsos pécét és szervert bénított meg.

A vállalat Falcon Sensor nevű termékével kapcsolatos hiba miatt az érintett gépek lefagynak, és a „kék halál” után nem tudnak megfelelően újraindulni. Az American Airlines, a világ legnagyobb utasszámával rendelkező légitársasága is megerősítette, hogy a CrowdStrike hibája miatt álltak le a járatai. Később maga a CrowdStrike is közleményt adott ki erről.

Este fél hétig világszerte 30 697 repülő késett, és 3 477 járatot töröltek az informatikai leállások miatt.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren eddig összesen 133 késés és 16 járattörlés történt.
A tengerentúlon okozta a legnagyobb fennakadást a kiterjedt informatikai hiba, csak az Egyesült Államokban 5 944 késést és 2 162 járattörlést jelentettek fél hétig, miután az ország teljes légiforgalmát érintette és több repülőterén is ideiglenes zárlatot okozott.

A Budapest Airport pénteken délelőtt közölte, hogy a hiba az Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti.

„A Budapest Airport a földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján hangosbemondás útján tájékoztatja az utasokat, és a helyszínen várakozóknak vizet biztosít”

– írták.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk